Najłatwiej ukorzenić nie takie zielone, wiotkie, tylko zgrubiałe i bardziej sztywne.
Powodzenia.

Ukorzeniaj w torfie z ukorzeniaczem do części zielonych - u mnie 99% się ukorzenia i ukorzeniam tylko z zielonychizabela skula pisze:u mnie te zielone zawsze gniją, a te lekko zdrewniałe ukorzeniają się w 100%
Wtedy jest za duża wilgoć i gniją. Ja ukorzeniam w doniczkach p9 i codziennie je tylko zamgławiam (nie podlewam). Ważna jest temperatura podłoża, która musi oscylować w granicach 20 stopni. Teraz ukorzeniam swoje wszystkie odmiany i niestety trzeba grzać, grzać i grzać podłożeizabela skula pisze:bardzo dziękuje za rade Adrianie, do tej pory ukorzeniałam zawsze w wodzie.
tak to jest owoc datury, ale na pewno nie METEL, moim zdaniem to jest STRAMONIUMDyshia pisze:Dzisiaj na spacerku widziałam rzuconego przy drodze "chwasta", który przypominał mi daturę metel. Nie naogladałam się jej za dużo, więc trudno mi było stwierdzić, czy mam rację i na wszelki wypadek wzięłam owoc. Czy to owoc datury?
W środku jest masa nasionek i w razie czego mogę się wrócić po więcej.