Kaniu- a może spróbujemy porządnie okryć je na zimę?kania pisze:Jeżeli ostróżka będzie wieloletnia, to mnie ucieszy niesamowicie, bo kupując ją na to liczyłam ale w internecie znalazłam informacjię, że jest to bylina ale w naszych warunkach klimatycznych zachowuje się jak jednoroczna. No cóż, miejmy nadzieję, że były to informacje błędne
.
Dawid - ja na pewno wybiorę się tam, ale pod jesień, może we wrześniu? Najlepsze, że to jest ok. pół godziny drogi od naszych działek - a ja nawet nie wiedziałam, że te ogrody istnieją. Myślałam, że tam jest tylko szkółka.dawidbanan pisze:Ale tam pięknie...
Zazdroszczę...
To może przy okazji odwiedzisz nasze działki?Sure pisze:Też zazdroszczę i sama się tam wybiorę przy kolejnej sposobności...
Tujko - na pewno będę zbierać nasiona. Ale muszę Cię uprzedzić - że nawet wśród nasion z paczki są rośliny o pojedynczych kwiatach. Tak więc nie ma pewności co wyrośnie z tych pozbieranych.....tu.ja pisze:Oglądając Twoje zdjęcia z Franka żałuję, że nie zdecydowałam się na spacer po ogrodzieByłam tylko w szkółce i kilka roślin od nich u mnie rośnie
Myślę, że nadrobię to gapiostwo. Zawsze przejeżdżamy przez Frank jadąc do Mamy.
Ten biały kosmos o pełnych kwiatach i mnie urzekł. Będę wdzięczna za nasionka
Nie wszystkie rośliny powtarzają cechy roślin rodzicielskich

Oczywiście nasiona masz zaklepane - jak tylko uda się pozbierać, Ale ponieważ dwa takie kosmosy mam na balkonie - to myślę że z nich uda się zebrać. Żeby tylko się zawiązały....