Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski

Post »

Jule, właśnie liczę na piorunujący efekt kontrastu :)

Moniko-Parysko, masz myśleć, że będzie!!! ;:14 Jak facet jest ok, to wszystko jakoś się układa :). Ja mam kosmiczną dziurę w pracy zawodowej; w moim przypadku oznacza to, że muszę zaczynać zupełnie od początku i jeszcze od groma wbić sobie do głowy. Ale nie żałuję - nie da się mieć ciastko i zjeść ciastko ;).

Klaryso - dziękuję w imieniu Frania ;:196. Co do jeżówek - te moje to takie zwykłe, więc i tanie ;). Budleje wielu osobom przemarzają do miejsca kopczykowania czy nawet korzeni - podobno w mojej okolicy nie ma szans na przezimowanie całych pędów :roll: . Moja B. też odbijała od korzenia, a pewnie dojdzie jakoś do półtora metra. Tyle, że podobno wbrew pozorom starsze rośliny łatwiej przemarzają zupełnie; niektórzy radzą robić sadzonki w mniej więcej trzecim roku uprawy - cóż, poczekamy, zobaczymy.

Moniko, dziękuję ;:196 , ale widzę dokładnie mankamenty techniczne zdjęcia z bocianami ;). Czekam na obiecany dalszy ciąg relacji :). Franio póki co jest zadowolony z życia, wygląda jak okaz zdrowia (gdyby nie te leki które mu aplikuję codziennie, sama miałabym problem z wiarą w jego chorobę ;)), "wycieczka"do CZD w poniedziałek, dobrze, że nie jest świadomy, co go czeka :(

Dziewczyny, dla was zdjęcie sprzed miesiąca, ale ostatnio koniecznie chce złapać aparat kiedy mu robię fotki, więc nie wychodzą najlepiej :P

Obrazek

Łano, witam serdecznie :wit Dziękuję za miłe słowa i za odwiedziny w trudnym dla Ciebie, bo remontowym - jak wyczytałam na wątku Moniki - czasie. Postaram się w miarę możliwości czasowych zobaczyć, jak wygląda Twój ogród, ze zdjęć na pierwszych stronach mam pewność, że już kiedyś czytałam Twój wątek, tylko śladu nie zostawiłam :oops:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Francesko ;:196 dla Frania. Zuch chłopak. Życzę spokojnej podróży i dobrych wieści.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Slodziak z Frania ;:167 będę trzymac za Was kciukasy ;:114
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki słodziutki, wiesz jak patrzę na to zdjęcie to myślenie mam zaraz pozytywne :D Życzę dużo zdrówka i trzymam kciuki!
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Agatko, ucałuj Frania ! Super chlopak ! W poniedziałek myślami będę z Wami ;:4
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Francesko, masz wspaniałego synka :) żal mi, że maleństwo musi przez to przejść, ale dobra strona jest taka, że nie będzie prawdopodobnie nigdy pamiętał tej operacji... tak czy inaczej, mocno trzymam kciuki i ściskam Was oboje ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Francesco właśnie skończylam spacer po twoim ogrodzie.Tworzysz go ze smakiem i pięknie go fotografujesz. ;:180
Mam u siebie taki sam jaśminowiec, kupiony miesiąc temu, ale on pięknie pachnie i jego kwiaty kwitną dłużej niż u tych z pojedyńczymi płatkami.
Widziałam też niebieską szałwię, ja u swojej obciełam wszystkie przekwitle kwiatostany tydzień temu a dzisiaj już rabata jest znowu niebieska. Ona kwitnie całe lato.
Hortensja Pinky Winky i Limelight to bardzo dobry wybór. Kwitną na wyprostowanych pędach wielkimi kwiatami. W pierwszym roku po posadzeniu dbalam o to aby mialy wilgotną ziemię i podlewalam je gnojówką z pokrzyw, a one odwdzięczyły się obfitym kwitnieniem.
Przyszly tydzień będzie dla ciebie i twojej rodziny trudny, będę o tym pamiętać. Dobrze że żyjemy w czasach gdzie są lekarze i szpitale na wysokim poziomie. Bądż dobrej myśli. ;:196
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Kochane ;:167 , bardzo dziękuję za pokrzepiające słowa ;:196

Wieczorkiem zrobiłam na szybko kilka zdjęć:

Zbliżenie grillo-kominka dla Klarysy:
Obrazek

Zbudowany został mniej więcej ;) według projektu z Muratora sprzed kilku lat, jego tylna ściana jest jednocześnie ścianą budynku, co pozwoliło na "wpuszczenie go w mur naokoło 12 cm, murarz zrobił otwór wyższy niż w projekcie, na szczęście nie powoduje to cofania się dymu. Budyneczek ciągle nie wykończony, może za miesiąc uda mi się załatwić wykończenie ścian, planujemy też "okratowanie" tego, podwyższenia, żeby można było się ukryć przed wzrokiem przechodniów za zielona ścianą pnączy.

Rozkwitł Summer Snow, naprawdę ekspansywny powojnik, małolat posadzony w tym roku a kratka jest dla niego za mała, dobrze, że to tylko tymczasowa podpora :lol:

Obrazek

Kwitnie tak:

Obrazek

A to najnowszy widok Pinky-Winky

Obrazek

I etykietka dzisiejszego zakupu - Hortensji bukietowej Great Star :tan. Mała roślinka, pewnie w tym roku nie zakwitnie, ale to nic ;)
Obrazek
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Francesko, bardzo ci dziękuję za pamięć. Pokażę M. Ta budowla zdaje się być lekka i nieprzytłaczająca. Czegoś takiego, tyle, ze wolnostojącego szukam ( w dalekiej przyszłości plan).
Summer Snow u mnie też się obudził, po 2 latach i obawiam się , że zagłuszy Warszawską Nike. A miały tworzyć kontrastowy duet. Hortensje marzenie ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coraz bardziej mi sie takie hortensje podobaja - maja w sobie cos nieuchwytnego, takiego ze mozna sie gapic i gapic. Prosze nie pokazywac mi takich cudeniek, bo pozniej odchorowuje niemozliwosc posiadania :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, proszę mi tu nie odstraszać Franceski i nie szerzyć obcej dywersji.
Proszę o takie widoki, ja nie jestem konsekwentna w ogrodzie i mogę jedynie odchorować niemożność zakupu w danym momencie :;230 Włączyłam opcję: oszczędność. ;:223
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj tam, oj tam ... kasa kiedys tam sie znajdzie a miejsca jak u mnie np nie - dlatego juz nic a nic nie chce ogladac :twisted:

Franci - dawaj foty !!! :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, kasa kiedys tam się znajdzie-gdzie szukać? :wink:
Oglądać możesz, chcieć nie :wink:
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Trzymam za Was kciuki ;:196
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

klarysa pisze:Jule, proszę mi tu nie odstraszać Franceski i nie szerzyć obcej dywersji.
Proszę o takie widoki, ja nie jestem konsekwentna w ogrodzie i mogę jedynie odchorować niemożność zakupu w danym momencie :;230 Włączyłam opcję: oszczędność. ;:223
Też mi się zdawało że włączyłam taką opcję.... ale potem trafił się hibiskus bylinowy za jedyne 16zł [normalnie ok.50zł] i nastąpiła awaria oprogramowania :;230 :;230 :;230
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”