Mój kwiatowy azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl

Post »

Iwonko :wit tulipany obłędne, zwłaszcza te białe i te 'od zjedzonego znacznika', ja koniecznie muszę zrobić w tym roku tulipankowe zakupy :roll: Aza cudowna. No i te skalnice ;:224
heliofitka pisze:Heleno ... zobacz, jak to jest, kiedy my walczymy z nadmiarem, to inni kombinują, co zrobić, żeby szybko urosło :;230
Ja do tych innych należę :lol: :;230
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit - pięknie masz w tym ogrodzie.Mówią,że nieszczęścia chodzą parami,a u Ciebie "kwiatowe szczęścia" w parach ;:180 ;:180
Bardzo mi się podobają,a paprotki z pokrzywami (obydwa na p) są przecudowne. ;:108 ;:180 ;:108 ;:180 ;:108 ;:180
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Po plenności poznasz chwasta swego :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Iwona to jest to co lubię, niekontrolowane :D wariacje kwiatowe.
Moje ulubione połączenia , niebiesko żółte :D :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witam słonecznie i cieplutko ;:196 Wczoraj co prawda przeszła burza, ale dzisiaj od samego rana świeci ;:3 Poszłam więc sprawdzić, jaki to miało wpływ na moje rośliny :D Każdy, kto posiada ogródek z piaszczystą glebą, ten wie, że wody nigdy nie za wiele. Owszem można stać ze szlauchem od świtu do nocy, ale to nie to samo, co rzęsisty deszcz :heja

Wczoraj zauważyłam, że zaczyna kwitnąć (dwa kwiaty) Guernsey Cream. Przepiękna wielkokwiatowa odmiana powojnika o opalizujących, perłowych kwiatach...oczywiście w moim ulubionym kolorze ;:224

Obrazek

...a dzisiaj mam już cztery kwiaty i nabrzmiałe pąki ;:97

Obrazek

W końcu zaczyna kwitnąć Bożykwiat. Już dawno widziałam na wielu wątkach kwitnące rośliny, a u mnie...ale już kwitnie :tan

Obrazek Obrazek

Pięknieją czosnki.

Obrazek

Obrazek

...a trawa cieszy się, że brakło paliwa do kosiarki :;230

Obrazek

Pamiętacie moją serduszkę (Alba) ? Dzisiaj został po niej tylko lej ;:98 Urok posiadania psa...Aza ja Cię ;:163

Obrazek

Teraz mogę przyznać się, że miałam obawy, jak przyjmiecie mój nieuporządkowany ogród :oops: Nie dość, że gatunkowo jest baaardzo niejednolity, to jeszcze wszystko rośnie, jak chce...no, mała kontrola jest ;:170 Cieszę się, że spotkał się z tak serdecznym przyjęciem. Dziękuję i życzę miłego, leniwego dnia ;:100
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Iwonko cudny jest ten biały powojnik. ;:138
A Bożykwiat? Nawet nie wiedziałam, że jest taka roślinka. :oops: A kwitnie pięknie. ;:63
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Powojnik piękny, Bożykwiat też cudny :) Serduszki szkoda... no cóż zwierzaki są .... zwierzakami :;230
Ale widać, że popadało , u mnie też też się cieszę :heja
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwona ;:196,to chyba i ja nie będę się wstydzić zdjęć na których są chwaściory.Ostatnio wyrywam co większe,nie wyrabiam,praca popołudniu,ogród,a do południa z wnukiem,a jak mam wolne to mi się po prostu nie chce :oops:
Powojnik piękny,śnieżnobiały,mój bożykwiat gdzieś przepadł,a takiego czosnku jak ten pierwszy jeszcze nie widziałam :shock:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Iwonko - lubię powojniki,jeszcze w naturze z takimi jak Twój nie spotkałam się,więc to moje pierwsze.
Bożykwiat - bardzo ciekawy i piękny kwiatek,zaraz ;:65 ;:132 o nim.
Czosnki rewelacyjne ;:63 ;:63 ,a piesiowi widocznie kwiatek nie przypadł do gustu - cóż,trudno :( ;:180
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iwonko, cudnie u Ciebie, jak zwykle! :)
powojniki czarują bielą i to moje chciejstwo - czosnek kartawski.... piekne! Aza, jak mogłaś załatwić serduszkę :cry:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Elu staram przyzwyczaić się do tego, że zaglądając do cudzych ogródków, zawsze trafię na coś nowego, fascynującego...czasami jednak siedzę z rozdziawioną buzią :;230 dobrze, że mnie wtedy nikt nie widzi :;230

Kasiu ja nie jestem drobiazgowa, ale moje zwierzaki trochę przeginają :twisted: Poprzednia suczka, też uwielbiała kopać doły ;:108 Im większy upał, tym większy dół, a ja przecież tak bardzo dbam o nie :roll:

Kasiu 69 to jest czosnek karatawski. Najśmieszniejsze jest to, że u niego najbardziej podobają mi się liście, bo sama "główka" to taki sam kwiat, jak u innych czosnków :D Ja też wolałabym bawić się z wnukiem, niż walczyć z pokrzywami, perzem, dzikimi malinami... :lol:

Krysiu mało znam osób, które zachwycają się powojnikami o białych kwiatach. Większość preferuje kolory różowo-fioletowe (hihihi też mam), ale poczekaj, jak zakwitnie powojnik o zielonkawych kwiatach... ;:97

Agusiu chciejstwa trzeba spełniać, bo inaczej człowiek chodzi zły, jak osa, albo nie daj...rozchoruje się :wink:

Tak kwitła moja rajska jabłoń. Teraz czekam na rajskie jabłuszka :heja
Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21

Post »

Iwonko :wit Piekny masz ogrod!!! Wszystko tak ladnie kwitnie ! Oczywiscie będę czestym gosciem w Twoim ogrodzie! :)
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Iwonko bardzo mi się podobają Twoje wariacje kwiatowe ;:138 ;:138 Czasami trochę takiego luzu ogródkowego ma swój urok ! Zestaw żółte-niebieskie super, bardzo pięknie to wygląda.
Ach ta Aza, niedobrota jedna :x Całe szczęście moje zwierzaki nie kopią.
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Lubię powojniki,a biały sobie kupię, gdy go spotkam :D Na szczęście mam koty. Też szkodniki, ale nie takie :D Ogród nie do końca idealny to stan normalny :D Mam duży ogród i najczęściej porządek jest albo przed domem, albo za domem. Nie udaje się jednocześnie :D Przed domem niby porządek, a warzywnik już się kwalifikuje do pielenia.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudowny powojnik takiego nie mam trzeba sie rozejrzeć ;:108 bo to tez mój ;:167 kolor.Moje maja wielkie pąki i jeden otwarty kwiat i to nie do końca :roll: juz nie moge sie doczekać.Czosnki rewelacja ,bożykwiat juz przekwitł :(
Szkoda serduszki ,mój psiur chodzi ścieżkami i wącha kwiatki ;:224 .....a i pilnuje latarni bez świec :;230
Ślicznie i sielsko u Ciebie ;:180
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”