piwoy - mój ogródek
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: piwoy - mój ogródek
A ja posadziłam arum pomarańczowe i mi nie wyszło z ziemi .
Genia
Genia
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale ładny zbiorek nasion Piotrze
oby wszystko Ci ładnie wzeszło i rosło a Twój ogród upodobni się do Azorskiego
raju na ziemi

raju na ziemi

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Pszczólko: Nasionek nie zamierzam specjalnie siać - najwyżej nieliczne
są przeznaczone dla zaprzyjaźnionego pana, który uwielbia się wtakie rzczy bawić i ma do tego rękę.
I co - nikt nie spróbował odgadnac co jest na ostatnim zdjęciu? za trudne? może ktoś jednak coś...?
Uploaded with ImageShack.us
są przeznaczone dla zaprzyjaźnionego pana, który uwielbia się wtakie rzczy bawić i ma do tego rękę.
I co - nikt nie spróbował odgadnac co jest na ostatnim zdjęciu? za trudne? może ktoś jednak coś...?

pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- e-genia
Nie mam pojęcia co to jest ,nawet nie będę zgadywać .
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
To ja może sobie strzelę: głosuję na środeczek zawilca....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
brawo Jagusia! faktycznie środeczek zawilca - Honorine Joubert - biała późna odmiana - kwitnie już i aż do mrozów zwykle
Gratulacje
Gratulacje
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:

- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrze trafiłam do Twojego ogrodu tak przypadkiem ale chyba zostanę na dłużej
te irysy są po prostu cudne choć to i tak za mało , żeby je opisać
i tak sobie siedzę przed komputerem i podziwiam a jak już skończę wszystkie zdjęcia przeglądać to znowu od początku
też uwielbiam irysy choć moja przygoda z nimi tak na poważnie zaczęła się w tym roku, na razie mam takie stare odmiany ale cieszę się, że są , dużo okazów kupiłam od forumków i wiosną będę podziwiała jak kwitną. Pisałeś, że nie masz ostróżki o błękitnych kwiatach jak się przypomnisz wiosną to możesz taką mieć, mi kiedyś sąsiadka podarowała wielką kępę i chyba z "sercem" bo tak się rozrosła:)) a ostróżki to moja kolejna ulubiona roślinka , już na parapecie parę młodych siewek rośnie:)
Pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne zdjęcia:)
Ania

Pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne zdjęcia:)
Ania
Dawno mnie nie było
ostatnio tyle czasu spędzam przy kompie z powodu pracy, że w nielicznych wolnych chwilach uciekam jak najdalej od ekranu
Ale dziś tak mnie urzekła jesień i tak ładnie wyszła na fotach, że postanowiłem wrzucić kilka fot z mojego jesiennego ogrodu.
powojnik się wplótł w igły karłowego modrzewia

marcinki ładnie się gryzą z klonem palmowym

złoto skapuje zewsząd

ścieżki prawie zniknęły

liście lecą coraz intensywniej

owocki rozmaite dają po oczach jaskrawością - tu ilex

trzmielina fortune`a

i calicarpa (pięknotka)

żurawki Igusine jak zwykle piękne

kwitnie jeszcze to i owo - rozchodnik

tojad

rudbekie

rożeń

trójsklepka, której coś się chyba pomyliło

i róże miniaturki

ostatnio tyle czasu spędzam przy kompie z powodu pracy, że w nielicznych wolnych chwilach uciekam jak najdalej od ekranu

Ale dziś tak mnie urzekła jesień i tak ładnie wyszła na fotach, że postanowiłem wrzucić kilka fot z mojego jesiennego ogrodu.
powojnik się wplótł w igły karłowego modrzewia

marcinki ładnie się gryzą z klonem palmowym

złoto skapuje zewsząd

ścieżki prawie zniknęły

liście lecą coraz intensywniej

owocki rozmaite dają po oczach jaskrawością - tu ilex

trzmielina fortune`a

i calicarpa (pięknotka)

żurawki Igusine jak zwykle piękne

kwitnie jeszcze to i owo - rozchodnik

tojad

rudbekie

rożeń

trójsklepka, której coś się chyba pomyliło

i róże miniaturki

pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Pierwsze i ostatnie zdjęcie - oba powaliły mnie na kolana
Pierwsze - samo ujęcie niesamowite [to oko fotografa]
Drugie - Taka ilość tojadu i u jego stóp różyczki [to zasługa ogrodniczki]

Pierwsze - samo ujęcie niesamowite [to oko fotografa]
Drugie - Taka ilość tojadu i u jego stóp różyczki [to zasługa ogrodniczki]
- e-genia
Piotrze jesień w Twoim ogrodzie rzeczywiście piękna malownicza , oby tylko jak najdłużej te liście wisiały na drzewach i krzewach .
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piotrze masz piekną złotą jesień i te koraliki w różnych kolorach . Zdjęcie makro super ,ale zdjecia z podróży bombowe . Zwiedziłeś piękne okolice .Wyspa wulkaniczna mnie urzekła i ten widok zza mgły . Ciekawe, czy nasionka które przywiozłeś będziesz wysiewał
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj Piotrze, jesień , taka jak kiedyś piękna złota polska jesień. kilka lat było nie ciekawych, ale na takie widoki warto poczekać. 

Jagusia - dzięki za miłe słowa, a tojady mnożą mi się bez umiaru, wiosną wygniwa stara bulwa a obok są nowe - zanim się zorientuje juz zawsze z listkiem bo super wcześnie puszcza - lubia moją glinę. Dawałem znajomym na piaski i są o połowe niższe a kwitna mizernie
e-genia - moja jesień skromna wobec twojej, pomarańczowy berberys masz przepiękny, w moich półcieniach berberysy nie chcą tak ładnie się wybarwiać
Jakuch - koralików mam więcej, ale nie wszystkie takie malownicze, o wakacjach juz zapomniałem w natłoku pracy ale przyznaję, że wrażenia były bombowe. Co do nasionek, to gros dostał mój dawny emerytowany już szef, który uwielbia się bawić w takie rzeczy. Sam też coś jednak posieję. To duże zielone w lewym dolnym rogu posiałem od razu i już puściło w donicy kiełek- co ciekawe to olbrzymie nasiono trwa a obok z niego zaczyna rosnąc cebulka (to coś amarylisowatego).
iga wyglada, ze to już ostatnie akty tej jesieni, ale po twoich żurawkach wcale tego nie widać - niektóre znów kwitną
gardener1987 dzięki za wizytę - cieszę się, że się podobało, ale nowe irysy dopiero na wiosnę

a skoro jesień taka ładna to jeszcze poprawka w następnym poście
-- 1 lis 2011, o 18:59 --
jesienny bałagan

midounki po letniej posusze znów ładne

w "marcinkach" kompletnie się nie wyznaję - mam kilka odmian o róznych kolorach i porach kwitnienia, a nawet własną siewkę niewiadomo skąd - to ta różowa - ładna prawda?

rudbekie są w całym ogrodzie - znam takich co tego nie lubią - ja uważam je za wyjątkowo sympatyczne

a co w tym roku wyprawiają hosty to przechodzi wszelkie pojęcie - zwykle ledwo zaczna żółknąc już je warzy mróz a w tym roku od koloru aż oczy bolą

kwitła w październiku marzymięta chińska - ciekawe jak przezimuje - miała śliczne jasnoróżowe szczoteczki

moja wiekowa krzewuszka zdumiewa mnie w tym roku - wciąż ma jeszcze mnóstwo pąków - ot głupia

cyklameny neapolitanum kwitły nieźle we wrześniu a teraz już maja swoje śliczne listki

jasnoty najlepiej wybarwione są własnie w październiku - mam ich kilka odmian pomimo iz niepozorne - ale ładnie zadarniają mi kawałek suszu pod starą czereśnią

no i na koniec - jak mnie znacie - makro z "duszą"... czyż te włoski nie mają w sobie ducha i światła?

e-genia - moja jesień skromna wobec twojej, pomarańczowy berberys masz przepiękny, w moich półcieniach berberysy nie chcą tak ładnie się wybarwiać

Jakuch - koralików mam więcej, ale nie wszystkie takie malownicze, o wakacjach juz zapomniałem w natłoku pracy ale przyznaję, że wrażenia były bombowe. Co do nasionek, to gros dostał mój dawny emerytowany już szef, który uwielbia się bawić w takie rzeczy. Sam też coś jednak posieję. To duże zielone w lewym dolnym rogu posiałem od razu i już puściło w donicy kiełek- co ciekawe to olbrzymie nasiono trwa a obok z niego zaczyna rosnąc cebulka (to coś amarylisowatego).
iga wyglada, ze to już ostatnie akty tej jesieni, ale po twoich żurawkach wcale tego nie widać - niektóre znów kwitną

gardener1987 dzięki za wizytę - cieszę się, że się podobało, ale nowe irysy dopiero na wiosnę

a skoro jesień taka ładna to jeszcze poprawka w następnym poście
-- 1 lis 2011, o 18:59 --
jesienny bałagan

midounki po letniej posusze znów ładne

w "marcinkach" kompletnie się nie wyznaję - mam kilka odmian o róznych kolorach i porach kwitnienia, a nawet własną siewkę niewiadomo skąd - to ta różowa - ładna prawda?

rudbekie są w całym ogrodzie - znam takich co tego nie lubią - ja uważam je za wyjątkowo sympatyczne

a co w tym roku wyprawiają hosty to przechodzi wszelkie pojęcie - zwykle ledwo zaczna żółknąc już je warzy mróz a w tym roku od koloru aż oczy bolą

kwitła w październiku marzymięta chińska - ciekawe jak przezimuje - miała śliczne jasnoróżowe szczoteczki

moja wiekowa krzewuszka zdumiewa mnie w tym roku - wciąż ma jeszcze mnóstwo pąków - ot głupia

cyklameny neapolitanum kwitły nieźle we wrześniu a teraz już maja swoje śliczne listki

jasnoty najlepiej wybarwione są własnie w październiku - mam ich kilka odmian pomimo iz niepozorne - ale ładnie zadarniają mi kawałek suszu pod starą czereśnią

no i na koniec - jak mnie znacie - makro z "duszą"... czyż te włoski nie mają w sobie ducha i światła?

pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek