Zielone mroofki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone mroofki

Post »

agarow78 Bardzo mi miło, że wstąpiłaś :) Nie znam się na uprawie jukk - z moimi nigdy nie miałam problemów. Jedyne, co Ci mogę doradzić, to po prostu opisać warunki, w jakich u mnie rosną. Cały rok stoją na podłodze przy południowym oknie. W lecie lądują na balkonie (również od południowej strony, ale w takiej wnęce, więc jest tam trochę mniej słońca, niż na reszcie balkonu). Podlewam ja mniej więcej raz w tygodniu, dość obficie, bo to spore okazy, zwykłą wodą z kranu. Chyba tyle. Bądź dobrej myśli - w końcu się uda :D
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Niesamowita kolekcja kwiatów, wszystkie zdrowe i błyszczące.
A te jukki.. ;:224
Gratuluję tak wyśmienitej kolekcji. ;:138
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Bardzo dziękuję za radę ;) Moją rzadziej podlewam może przez to nie chciały rosnąć? ok spróbuję zadbać o to co jeszcze z niej mi zostało a jeśli chodzi o światło to ja mam pokoje właściwie tylko na stronę południową a na balkonie cały czas jest mnóstwo słońca i przeciąg przez to nie mogę tam się niczego dochodować. Ale jeszcze raz dziękuję i będę podglądała Twoje juczki;)
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
mroofka
500p
500p

Post »

agarow78 Moje juczki już właściwie nie są moje :) Zostały w moim domu rodzinnym, z którego się wyprowadziłam, ale będę je jeszcze od czasu do czasu doglądać u mamy.
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Kasiu jukki zostały ale przez to miejsce na nowe stworzyłaś :wink:
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
mroofka
500p
500p

Post »

Właśnie w tym problem, że nowe lokum jest mniejsze od poprzedniego i wiele kwiatów musiałam zostawić, a ogromną część rozdać. Pozbyłam się np. prawie całej, zbieranej przez kilka lat, kolekcji fiołków afrykańskich :( Za to ostatnio zachorowałam na punkcie trzykrotek i tym podobnych. Jak ktoś ma fajny kolorek, to wiecie ;:224 ;:224 ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renka1
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 11:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie również ostatnio trzykrotki przypadły do gustu. ;:167
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
mroofka
500p
500p

Post »

Renatko Trzykrotki to ostatnio moje ulubione roślinki. Odkąd dostałam od Adama S aż 5 odmian, to nic nie robię, tylko przycinam i zagęszczam, przycinam i zagęszczam. A najfajniejsze jest to, że można je tak łatwo rozmnażać.
Awatar użytkownika
anita041
50p
50p
Od: 21 mar 2010, o 21:31

Post »

Witaj :wit
Przyszłam z rewizytą i mnie zatkało na widok takich piękności ;:180 Śliczne storczyki no i kaktusiki co kwitną reż rewelacja. Zauważyłam Nolinę,ja też ją mam i zastanawiam się czy nie przesadzić ją w mniejszą doniczkę ;:24 Powiedz mi czy Nolina lubi ciasno w nogach ;:88
Miłego dnia Anita
mroofka
500p
500p

Post »

Moja jest w dość dużej doniczce i chyba nieźle się w niej czuje, bo nie buntuje się w żaden widoczny sposób - wręcz przeciwnie, rośnie jak szalona, ale a tego, co się orientuję, to powinna rosnąć w dużo mniejszej. Przyglądam się czasem takim dużym okazom, które można kupić w różnych centrach ogrodniczych i one zawsze mają małe doniczki, a przynajmniej płytkie (takie płaskie miski). Skoro więc specjaliści sadzą je tak, żeby miały ciasno w nóżkach, to pewnie tak jest prawidłowo.
Awatar użytkownika
anita041
50p
50p
Od: 21 mar 2010, o 21:31

Post »

Więc jednak przesadzę moją :D Może w końcu ruszy :roll:
Miłego dnia Anita
mroofka
500p
500p

Post »

Może jednak jeszcze kogoś zapytaj, bo ja nie czuję się do końca kompetentna, żeby udzielać takich rad. W każdym razie powodzenia z tą nolinką :D
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Wpadam z rewizytą i chyba częściej to będę robić.Przeglądnęłam wszystko dokładnie .Oczu wprost nie można oderwać.Same cuda :shock: A co do trzykrotek ,to mam kilka na zbyciu,więc gdybyś była zainteresowana-nie ma sprawy.
Pozdrawiam i do następnego... :wit
Awatar użytkownika
renka1
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 11:56

Post »

Mroofka ja z trzykrotkami mam tak samo.Mam już chyba 5 odmian,one są takie bezproblemowe.
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
mroofka
500p
500p

Post »

Fajne jest jeszcze w trzykrotkach to, że tak szybko rosną. Mnie często nie ma w domu przez kilka dni i zawsze, kiedy wracam, to się nie mogę nadziwić, że moje trzykrotki tak urosły przez ten czas. A np. zamiokulkasy, jak się czasem zatrzymają, to przez rok nie wypuszczą ani jednego listka, chociaż chucham i dmucham na nie i koło nich tuptam... ;:65
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”