Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaproszenie do ogrodu działkowego Krysi

Post »

Krysiu, urocza relacja z wiosennego wypoczynku. Jak ja uwielbiam tę charakterystyczną minę dziadków, gdy trzymają w ramionach taki skarbek. Ta duma połączona z czułością. Obserwuję to u swojego M, gdy trzyma na rękach którąś z naszych wnuczek. Wspaniałe uczucie widzieć taką radość u własnego męża. :D
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witam serdecznie wszystkich moich gości i dziękuję za odwiedzinki. :wit :wit :wit
Jutro wiosna ;:3 ;:3 ;:3 , ciekawe jak nas przywita :D :D :D . U nas 18 i 19 marca spadło kilka centymetrów śniegu. Dzisiaj się prawie stopił ale pogoda nie zachęca do spaceru po ogrodzie ;:47 . Zakupy tegoroczne zawiezione do altanki, czekają na lepszą pogodę. Na parapecie rozwijają się kwiaty hortensji wyhodowanych z jesiennych patyczków.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu, czy Ty chciałaś powiedzieć, że te kwitnące rośliny to z patyków zasadzonych pół roku temu? :roll: Nie wierzę :roll:
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
ahina
50p
50p
Od: 13 cze 2010, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiu!
Spacerowałam po Twoim-Waszym ogrodzie. Tak tu kolorowo i spokojnie, zachęcająco do odpoczynku.
Pozdrawiam Halina.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Też mi się nie chce wierzyć, że to z patyczków ubiegłorocznych już zakwitają. Kapitalna sprawa, trzeba wykorzystać tą metodę. Czy one później zaaklimatyzują się w ogrodzie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Basiu tak z jesiennych patyków. Przyznam, że jest taka oduuuża, mocno rozrastająca się hortensja przy ulicy. Ucięłam sobie kilka koniuszków jeszcze przed jej kwitnieniem. Ukorzeniłam najpierw w wodzie. Może to było późne lato. Te doniczki miały pecha bo mi spadły z parapetu i połamały się górne odrosty. Pozostałe są mniejsze. Natomiast rozmnażałam w lutym pelargonie i pogniły w ziemi. A myślałam, że pelargonie łatwo jest ukorzenić. Przypuszczam, że miały za mokro.

Witam Ciebie serdecznie Halinko w moim ogrodzie, miło mi, że Ci się podoba, zapraszam ponownie.
Pozdrawiam Krystyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Krysiu, ta metodę wyczytałam na Wrocławskim forum. Ja przez pierwsze lata będę je okrywała. Nie wiem jaka to odmiana, Przydrożna była raczej bardzo stara. Jeżeli Grzesiu pisze, że w styczniu przenoszą do ciepłego pomieszczenia, to pewnie moje tak zareagowały.
Dodam, że zaczełam je zasilac nawozem do pelargonii, innego nie mam w domu.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Krysiu jestem pod wrażeniem tych hortensji..... ;:63 ;:108
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu, czyli eksperymentowałaś :) i udało się ;:63
Ja już dawno zaniechałam ukorzeniania pelargonii, bo nic mi z tego nie wychodziło :(
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

To mnie pocieszyłaś Basiu. Jesienią nasadziłam pelargonii zwisającej i ani jedna się nie przyjeła. Myślałam, że teraz jest na to odpowiednia pora i też nic z tego. One nawet mają zalążki korzonka, tylko jakis grzyb je złapał może.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Krysiu ja nigdy nie hodowałam pelargonii ze szczepek ale w tamtym roku udały mi się z nasion i w tym roku też posiałam :D
Awatar użytkownika
kreolka7
50p
50p
Od: 15 gru 2010, o 19:44

Post »

Witaj Krysiu :wit
Na załączonych zdjęciach widać,że dziadkowie bardzo szczęsliwi :) a wnuczka przekochana :D
No to rozpoczęcie sezonu już za Tobą :D
U mnie też, wczoraj i dzisiaj napadało sniegu i to nawet sporo.Pomimo tego jeżdzimy na działkę prawie codziennie,bo roboty mamy co niemiara.dzisiaj np. poobcinałam zeschnięte gałęzie winobluszczu,nawet nie wiem czy zrobiłam to własciwie i w odpowiednim czasie....mam nadzieje,że tak...ale tego było!!!
Pozdrawiam Brydzia
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

świetna metoda ukorzeniania hortensji, dziewczyny musimy to powielić, Krysiu ;:196 ;:180
wiem, ze hortensje najlepiej ukorzeniać z zielonych pędów, ale tego nie praktykowałam, a pelargonie wychodziły mi bez problemu, ale w tym roku nie wyszły.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Gosiu, mnie się udało ale jakieś 10 lat temu na balkon, może to były inne pelargonie. Pamiętam, że dawniej w każdym domu okna były obstawione kwitnącymi krakuskami czyli pelargoniami. Ale nie spotkałam natomiast nigdzie nasion, gdzie je kupujesz Gosiu.
Kreolciu, cieszę się, że macie tyle zapału i przyjemności do pracy na działeczce, będzie super jak sobie sami zagospodarujecie ogród. Ja też bym codziennie jeździła ale nie zawsze mam czas.
Ja winobluszczu nie mam, miałam winogron bardzo rozrośnięty ale został wycięty przy ocieplaniu altanki. Tak dużo u Was się dzieje, czy robicie dokumentację zdjęciową każdej czynności i każdej sytuacji, żeby sobie powspominać i porównać za jakiś czas.
A z wmusi jesteśmy bardzo dumni i bardzo ją kochamy. Ważne, że mamy z nią codziennie kontakt to nie musimy tęskni. Mieszka bliziutko nas.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Krysiu kupiłam w centrum ogrodniczym nasionka z Ożarowa ale można kupić i innych firm w sklepach ogrodniczych w marketach nie widziałam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”