Dorotko przecież ta piękna żabka jest zaczarowana - z bajki ,prawie ja Ty ,tylko z innej bajki
( Tosiu ,a jak się Dorcia na mnie obrazi to dopiero będzie )
Obrazi , obrazi , aż taka to nie jestem ,
tylko nie wciskajcie mi kitów o księciuniu ,
i cmokać nie każcie!
Bo jak się okaże , że ja na księciuniów lecę ,
to zamemlam bidaka , na skrzek!
WITAJ TOSIU
Twoje oczko mnie bardzo zachwyca. Ja mam małą działkę i nie mam go gdzie zrobić dlatego
Ci go zazdroszczę. Wysokie drzewa iglaste są dużą ozdobą każdego ogrodu.
Masz bardzo ładną magnolię. Zdjęcie stokrotek w połączeniu z płomykiem super.
A żabki to też Ci zazdroszczę bo to skarb w ogrodzie.
Dziś pojechałam na rekonesans do Auch i Obi. W Au kupiłam różyczkę Basi w kolorze fioletu, a w Obi cebule Neriny. Są cebule Abakantu niebieskiego i białego i bardzo dużo odmian dalii niskich i wysokich. Ceny są niezłe. 2 cebule Neriny 10,99. A niech tam!!!! Jadziu słoneczko owszem jest, ale wiatr wzmaga to zimno. Na działce szron i oczko zamarznięte całe. Krysiu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Oczko dodaje uroku działeczce, ale napracowałam się nad nim bardzo. Jeszcze zbieram kamienie do niego. Pozdrawiam
No nie powiem, róże prześlicznie kwitły ale to było w 2009r to był dobry rok dla róż i dla lilii też a wyrosły Ci cudownie. Miło mi poznać Cię prawie naocznie schowaną wśród lilii.
Tosiu!!! Ale pięknie wyglądasz w tych liliach jakie dorodne wyhodowałaś znasz ich nazwę?
Westerland -przepięknie się prezentuje-po ilu latach tak wygląda?
a zaskroniec w oczku to widok dla mnie znajomy też tak w moim poluje,ale nie lubię jak przyłazi do mnie-brzydzę się wszelkimi gadami i płazami.Toleruję tylko żabki
Alu, miałam go tylko w 2009 r, ale u nas jest ich dużo. Też się boję, ale są niegroźne dla ludzi. Gorzej z żabami i rybkami.. Nazw lilii nie znam. Faktycznie były ogromne. Róża była u mnie 2 -gi rok. Uwielbiam ją. jeszcze 29 dni do wiosny!!!!