Na pewno jest to hybryda. Wygląda mi na mixa lobiwki z trichocereusem lub heliantocereusem (obecnie L.huascha lub L.grandiflora). Możliwe, że maczał też w tym palce chamecereus.
Piękna kolekcja. Nie przejrzałam jeszcze wszystkich wiadomości, ale z pewnością tu wrócę. Bardzo lubię Echinocereusy. A co do Epiphyllum to jesteś absolutnym potentatem. Ja też mam kilka, które sama wysiałam z nasion ściągniętych ze sklepu z Meksyku. Może w tym roku już której zakwitnie.
Piękna kolekcja Arku. Miło popatrzeć na taką ilość kaktusów...
Świetnie wyglądają roślinki rodzaju Copiapoa. Uwielbiam ten rodzaj m.in. za ich ubarwienie. Podobnie rodzaj Neochilenia. Pyrrhocactus - y też są świetne. W tym roku mam około 30-40 porcji do wysiania.
Pozdrawiam.
Tak to bywa .
Ja też nie wiedziałem o istnieniu takiej osoby jak Nasz Pan Henryk... A mam zaledwie kilkanaście kilometrów do miejscowości w której mieszka. Dowiedziałem się o tym dopiero od jednego kaktusiarza z bodajże Śląska .
Pozdrawiam.
No no, pokaźny zbiór wysianych. O i nawet 4 osobniki (bodajże) P. aureispina się trafiły... Jeśli dojdzie to tego wypadu objazdowego z forum to trzeba będzie pomyśleć o kilku noclegach by odwiedzić i poznać (jak da radę) znajomych osób z forum