adromischusa nie podlewałam,lekko spryskałam podłoże, widocznie to go pobudziłotheoria_ pisze:Aneczko mamilarka ma śliczny kolor kwiatuszka (widzę, że coraz więcej osób ma "zimówki")![]()
Adromischus rzeczywiście rośnie w górę przez co przypomina A. cristatus. Podlewałaś go ostatnio czy sam zaczął rosnąć?

moja nolina stoi latem na werandzie od strony południowo - zachodniej - mniej więcej od 14 ma słońce aż do wieczora, teraz przeniosłam ją do domu, bo trochę obawiam się temperatury około 5 stopni, więc będzie musiała się zadowolić około 18 stopniami
marianie dziękuje za te wskazówki - moja od 3 lat rośnie w ziemi, w której była kupiona, jakoś tak umknęła mi przy przesadzaniu. ale na wiosnę poprawię jej warunki ziemnemaryjan13 pisze:
Rośnie w ziemi dla Juk i Dracen z domieszką gruboziarnistego piasku.Na dnie doniczki drenaż.
W sezonie Aniu podlewam co tydzień,a w zimie co dwa.Latem zasilam nawozem dla kaktusów z małą ilością azotu,
bo azot wydelikaca liście.
Więdnięcie końcówek spowodowane jest małą wilgotnością powietrza,szczególnie zimą przy kaloryferach.
Ja na wiosnę te zwiędnięte końcówki po prostu obcinam ostrymi nożycami.

Twoja nolina - zjawiskowa