Moje ukwiecone parapety

Zablokowany
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ukwiecone parapety

Post »

Ależ przepiękne i obfite kwitnienia! ;:138 Zygopetalum cudne, botaniki palce lizać, no i hybrydy Phal... Tylko wzdychać do takich piękności. Drzewko storczykowe powala na kolana...
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, przybiegłam z `doniczkowego` podziękować Ci za wizytę ;:79
;:100
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu Phalaenopsis cornu-cervi pięknie Ci zakwitł.. i widzę, że kolejne pączki się szykują ;:224 Czy to wg Ciebie trudna roślina do uprawy parapetowej? Ostatnio dużo myślę o botanicznych Phalaenopsis, bo wstyd się przyznać ale... nie mam żadnego :oops: :oops:
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Henryku myślę że nie musisz się obawiać o tego storczyka z basal keiki.
Kasiu,no to pocieszyłaś mnie.Właśnie go sobie oglądam.Może i mój będzie tak pięknie kwitł.

No i okazuje się,że dobrze zrobiłem,przesadzając go do większej doniczki.Będzie miejsca w sam raz dla obu. ;:109
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Oj Kasiu, u Ciebie, kiedy nie wejdę to oczy mi się uśmiechają do zdjęć. Ciągle ślinię się do tego żółto bordowego woskowca. Tęczowy też jest cudowny, a cornu-cervi prześliczny...i piękne zdjęcie mu zrobiłaś ;:224
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

Kasiu ale u Ciebie pięknie i kolorowo, co jeden to ładniejszy, oczywiście wielkie brawa ;:138 dla tetraspisów i zygopetalum, a drzewko storczykowe :shock:
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu przecudnie Ci zakwitło moje marzenie :roll: ;:224 Już kilka razy tu wchodziłam i podziwiałam a czasu nie miałam aby napisać, ale dłużej już nie mogę ;:180
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Witam Kasiu :wit
Przepiękny niedzielny prezent w postaci kwiatu C-C. ;:224
Też tak bym chciał podejść do okna z samego, rana i aby przywitał mnie kwiat zamiast szarzyzny pogodowej .
Gratuluję Kasiu ;:63
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Justynko ( justus27) ;:196

Leszku (Leszek01 ) oglądaj do woli, tylko nie spóźniaj się więcej do pracy bo w końcu nie będziesz miał za co kupować swoich wymarzonych.
Niedługo będą kolejne kwitnienia botaników jeśli zima nie pokrzyżuje mi planów, póki kwiat się całkiem nie otworzy to trzeba się liczyć z ewentualnymi stratami.

Basiu ( Akwarybka) ;:196

Marto ( maribat ) u Ciebie też wypatrzyłam sporo pięknych kwiatków więc zamierzam jeszcze nie jeden raz Cię odwiedzić.

Moniko ( Żabka_Monis) ;:196

Henryku ( Henrykbb) obserwując twoje postępy przy opiece nad storczykami jestem niemal pewna ze niedługo i twój pięknie zakwitnie

Agatko (nieinna) ;:196 ten woskowy to jeden z ładniejszych moich storczyków, też bardzo go lubię i do tego ten jego zapach... Dzięki za pochwały tęczowego i cornu-cervi. Zdjęcia to zasługa mojego męża, w ten sposób chociaż trochę przekonałam go do moich kwiatów i teraz już krzywo nie patrzy jak zamawiam lub kupuję kolejnego storczyka a ja nie muszę ich ukrywać na parapetach i udawać że stoją tam od kilku lat ;:170

Kingo (kinga_232)
dziękuję w imieniu storczyków, pochwały przekazałam

Arletko (arlet3)
;:196 jeśli chodzi o marzenie to może nadszedł czas aby je spełnić
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marku dziękuję Ci , faktycznie miły prezent zrobił mi c-c w niedzielny poranek, mam nadzieje ze niedługo podchodząc do okna ujrzę kolejne rozkwitnięte kwiatki na kolejnych botanikach bo jeszcze coś tam mam na parapecie sypialnianym w pączkach :heja
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu wpadłam poogladać jeszcze raz CC i zauważyłam, że chyba u mnie w wątku się osrebrzyłaś czego bardzo gratuluję ;:114
CC to marzenie do spełnienia na wiosennej wystawie ;:108 jako nr.1 :D ale na razie podziwiać go będę u Ciebie :D
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Kasiu :wit czekam na te sypialniane botaniki które tym bardziej powinny zakwitnąć aby robić Tobie codzienny prezencik przy rannym podejściu do okna( bo ja niestety zawsze od tego zaczynam dzień.Choć wiem że to kolejne stadium choroby ale to tylko się może pogorszyć :;230 )
Gratuluję SREBERKA :uszy
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arletko ;:196 możesz podziwiać c-c do woli, a po wystawie to ja będę go u Ciebie oglądać bo mój pewnie do tego czasu przekwitnie.

Leszku dziękuję za gratulację sama czekam ;:65 kiedy zakwitną tym bardziej że dwa z nich to będą moje pierwsze kwitnienia, a ten trzeci to ulubieniec większości na tym forum, pewnie wiesz o kim mówię. :)

Marku ja też zaraz po wstaniu z łóżka biegnę zobaczyć jakie postępy w rozwoju u moich kwiatków, myślisz że to choroba ;:24 a nawet jeśli tak to wolę mieć taką, niż którąś z tych tzw. cywilizacyjnych. Dziękuję za gratulację.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Gratuluje Kasiu ;:83
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dziękuję Ci . Jak twoja philadelphia z keikiem, ruszył coś czy nadal stoi w miejscu?
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”