Moje ukwiecone parapety
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety
Ależ przepiękne i obfite kwitnienia!
Zygopetalum cudne, botaniki palce lizać, no i hybrydy Phal... Tylko wzdychać do takich piękności. Drzewko storczykowe powala na kolana...

Kasiu, przybiegłam z `doniczkowego` podziękować Ci za wizytę

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu Phalaenopsis cornu-cervi pięknie Ci zakwitł.. i widzę, że kolejne pączki się szykują
Czy to wg Ciebie trudna roślina do uprawy parapetowej? Ostatnio dużo myślę o botanicznych Phalaenopsis, bo wstyd się przyznać ale... nie mam żadnego

- Henrykbb
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Kasiu,no to pocieszyłaś mnie.Właśnie go sobie oglądam.Może i mój będzie tak pięknie kwitł.Henryku myślę że nie musisz się obawiać o tego storczyka z basal keiki.
No i okazuje się,że dobrze zrobiłem,przesadzając go do większej doniczki.Będzie miejsca w sam raz dla obu.

Oj Kasiu, u Ciebie, kiedy nie wejdę to oczy mi się uśmiechają do zdjęć. Ciągle ślinię się do tego żółto bordowego woskowca. Tęczowy też jest cudowny, a cornu-cervi prześliczny...i piękne zdjęcie mu zrobiłaś 

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- kinga_232
- 200p
- Od: 11 paź 2010, o 16:12
Kasiu ale u Ciebie pięknie i kolorowo, co jeden to ładniejszy, oczywiście wielkie brawa
dla tetraspisów i zygopetalum, a drzewko storczykowe 

Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu przecudnie Ci zakwitło moje marzenie
Już kilka razy tu wchodziłam i podziwiałam a czasu nie miałam aby napisać, ale dłużej już nie mogę 

- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Witam Kasiu
Przepiękny niedzielny prezent w postaci kwiatu C-C.
Też tak bym chciał podejść do okna z samego, rana i aby przywitał mnie kwiat zamiast szarzyzny pogodowej .
Gratuluję Kasiu

Przepiękny niedzielny prezent w postaci kwiatu C-C.

Też tak bym chciał podejść do okna z samego, rana i aby przywitał mnie kwiat zamiast szarzyzny pogodowej .
Gratuluję Kasiu

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Justynko ( justus27)
Leszku (Leszek01 ) oglądaj do woli, tylko nie spóźniaj się więcej do pracy bo w końcu nie będziesz miał za co kupować swoich wymarzonych.
Niedługo będą kolejne kwitnienia botaników jeśli zima nie pokrzyżuje mi planów, póki kwiat się całkiem nie otworzy to trzeba się liczyć z ewentualnymi stratami.
Basiu ( Akwarybka)
Marto ( maribat ) u Ciebie też wypatrzyłam sporo pięknych kwiatków więc zamierzam jeszcze nie jeden raz Cię odwiedzić.
Moniko ( Żabka_Monis)
Henryku ( Henrykbb) obserwując twoje postępy przy opiece nad storczykami jestem niemal pewna ze niedługo i twój pięknie zakwitnie
Agatko (nieinna)
ten woskowy to jeden z ładniejszych moich storczyków, też bardzo go lubię i do tego ten jego zapach... Dzięki za pochwały tęczowego i cornu-cervi. Zdjęcia to zasługa mojego męża, w ten sposób chociaż trochę przekonałam go do moich kwiatów i teraz już krzywo nie patrzy jak zamawiam lub kupuję kolejnego storczyka a ja nie muszę ich ukrywać na parapetach i udawać że stoją tam od kilku lat
Kingo (kinga_232) dziękuję w imieniu storczyków, pochwały przekazałam
Arletko (arlet3)
jeśli chodzi o marzenie to może nadszedł czas aby je spełnić

Leszku (Leszek01 ) oglądaj do woli, tylko nie spóźniaj się więcej do pracy bo w końcu nie będziesz miał za co kupować swoich wymarzonych.
Niedługo będą kolejne kwitnienia botaników jeśli zima nie pokrzyżuje mi planów, póki kwiat się całkiem nie otworzy to trzeba się liczyć z ewentualnymi stratami.
Basiu ( Akwarybka)

Marto ( maribat ) u Ciebie też wypatrzyłam sporo pięknych kwiatków więc zamierzam jeszcze nie jeden raz Cię odwiedzić.
Moniko ( Żabka_Monis)

Henryku ( Henrykbb) obserwując twoje postępy przy opiece nad storczykami jestem niemal pewna ze niedługo i twój pięknie zakwitnie
Agatko (nieinna)

Kingo (kinga_232) dziękuję w imieniu storczyków, pochwały przekazałam
Arletko (arlet3)

-
Marku dziękuję Ci , faktycznie miły prezent zrobił mi c-c w niedzielny poranek, mam nadzieje ze niedługo podchodząc do okna ujrzę kolejne rozkwitnięte kwiatki na kolejnych botanikach bo jeszcze coś tam mam na parapecie sypialnianym w pączkach 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu wpadłam poogladać jeszcze raz CC i zauważyłam, że chyba u mnie w wątku się osrebrzyłaś czego bardzo gratuluję
CC to marzenie do spełnienia na wiosennej wystawie
jako nr.1
ale na razie podziwiać go będę u Ciebie 

CC to marzenie do spełnienia na wiosennej wystawie

- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu
czekam na te sypialniane botaniki które tym bardziej powinny zakwitnąć aby robić Tobie codzienny prezencik przy rannym podejściu do okna( bo ja niestety zawsze od tego zaczynam dzień.Choć wiem że to kolejne stadium choroby ale to tylko się może pogorszyć
)
Gratuluję SREBERKA

Gratuluję SREBERKA

-
Arletko
możesz podziwiać c-c do woli, a po wystawie to ja będę go u Ciebie oglądać bo mój pewnie do tego czasu przekwitnie.
Leszku dziękuję za gratulację sama czekam
kiedy zakwitną tym bardziej że dwa z nich to będą moje pierwsze kwitnienia, a ten trzeci to ulubieniec większości na tym forum, pewnie wiesz o kim mówię.
Marku ja też zaraz po wstaniu z łóżka biegnę zobaczyć jakie postępy w rozwoju u moich kwiatków, myślisz że to choroba
a nawet jeśli tak to wolę mieć taką, niż którąś z tych tzw. cywilizacyjnych. Dziękuję za gratulację.

Leszku dziękuję za gratulację sama czekam

Marku ja też zaraz po wstaniu z łóżka biegnę zobaczyć jakie postępy w rozwoju u moich kwiatków, myślisz że to choroba

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Gratuluje Kasiu ;:83
-
Grażynko dziękuję Ci . Jak twoja philadelphia z keikiem, ruszył coś czy nadal stoi w miejscu?