W rodzinnym ogrodzie
-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W rodzinnym ogrodzie
Jolu to z tego ostatniego kaktusa bym chciała, jest taki polewany lukrem 

- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Przybiegłam z rewizytą i zauważyłam, że już kiedyś odwiedzałam twój wątek
. bardzo podoba mi się ten dereń, muszę takowego poszukać u mnie.
zauważyłam u ciebie fajne winogrona one są deserowe?? Poszukuję dobrej deserowej sprawdzonej odmiany.

- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na ogródku jeszcze prawdziwe lato
a w domku widzę wspaniałe haworthie
pięknie ci się rozrosły 

- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
Gosiu
mówisz i masz
Evikc
dziekuje za odwiedziny. derenia poszukiwałam długo bo w najbliższej okolicy niestety nie mieli go w sprzedazy. ale cierpliwość jak widać popłaca
. teraz tylko przez zimę muszę na niego uważać, dobrze okryć aby nie przemarzł.
Agnieszko
dzięki za nazwanie mojej roslinki
. wpisuje sobie do notesu aby nie zgubić jej nazwy
Misiu
dziękuje bardzo
mówisz i masz

Evikc
dziekuje za odwiedziny. derenia poszukiwałam długo bo w najbliższej okolicy niestety nie mieli go w sprzedazy. ale cierpliwość jak widać popłaca

Agnieszko
dzięki za nazwanie mojej roslinki

Misiu
dziękuje bardzo

Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- Jojola
- 500p
i trochę migawek z ogródka

marcinki

trzmielina

także marcinki

ostatni mieczyk kwitnący w tym roku

roża

daturka

marcinki

trzmielina

także marcinki

ostatni mieczyk kwitnący w tym roku

roża

daturka
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
Mmmm...ale róża Ci się rozszalała...Śliczna datura, a będziesz zimować ją w domku?
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...śliczna datura różowa
moje marcinki też ruszyły...

- Jojola
- 500p
Gosiu
róze szaleją dalej. mimo że polowa października to kwitną jak szalone i nawet pnąca zaczyna znowu kwitnienie...
datury chciałabym zimować w domu tzn w piwnicy. trochę się tylko martwie że moje mają jeszcze dużo pąków kwiatowych które lada dzień zakwitną. i tak przekładam to przenoszenie z dnia na dzień aby jeszcze trochę pocieszyć oczy i nosek daturkami.
Misiu
dzięki... zapach różowej jest troszke inny niż białej. zastanawiam się czy każdy kolor inaczej pachnie? niestety trzecia daturka nie zakwitła i muszę się kogoś poradzić czy ona także nadaje się do przechowywania w piwnicy czy też potrzebuje innych warunków...
a marcinki kwitną nadal, razem z rudbekia i nasturcjami cieszą jeszcze kolorami w ogródeczku
róze szaleją dalej. mimo że polowa października to kwitną jak szalone i nawet pnąca zaczyna znowu kwitnienie...
datury chciałabym zimować w domu tzn w piwnicy. trochę się tylko martwie że moje mają jeszcze dużo pąków kwiatowych które lada dzień zakwitną. i tak przekładam to przenoszenie z dnia na dzień aby jeszcze trochę pocieszyć oczy i nosek daturkami.
Misiu
dzięki... zapach różowej jest troszke inny niż białej. zastanawiam się czy każdy kolor inaczej pachnie? niestety trzecia daturka nie zakwitła i muszę się kogoś poradzić czy ona także nadaje się do przechowywania w piwnicy czy też potrzebuje innych warunków...
a marcinki kwitną nadal, razem z rudbekia i nasturcjami cieszą jeszcze kolorami w ogródeczku
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
wyczytałam ,że masz 1000 m ogródek i wiem ,że jest co przy nim robić ja mam 1400 m. Podoba mi ię ,że masz też drzewa owocowe 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

..rożyczka

- Jojola
- 500p
witam po dłuzszej nieobecnosci
niestety fotek z ogrodu jeszcze nie zdązyłam zrobić ale postaram się nadrobic to w najblizszym czasie i cos wrzucic.
co prawda nie ma już za bardzo co focić. jesień i ta szaruga jesienna zrobiła swoje. szaro, buro i bezlistnie jest w moim ogrodzie. niektóre roslinki zniosłam do piwnicy już jakiś czas temu i tam dogladam. swoje daturki też wstawiłam do piwnicy. z przycietych częsci próbuje zrobic nowe sadzonik i cos tak sobie to idzie. niby maja te białe kropeczki, te zalążki korzonków ale zauważam że patyki zaczynaja mi gnić od dołu. dzisiaj własnie zauwazyła. podciełam i jeszcze tydzień poczekam czy przybedzie im korzeni ...
niestety fotek z ogrodu jeszcze nie zdązyłam zrobić ale postaram się nadrobic to w najblizszym czasie i cos wrzucic.
co prawda nie ma już za bardzo co focić. jesień i ta szaruga jesienna zrobiła swoje. szaro, buro i bezlistnie jest w moim ogrodzie. niektóre roslinki zniosłam do piwnicy już jakiś czas temu i tam dogladam. swoje daturki też wstawiłam do piwnicy. z przycietych częsci próbuje zrobic nowe sadzonik i cos tak sobie to idzie. niby maja te białe kropeczki, te zalążki korzonków ale zauważam że patyki zaczynaja mi gnić od dołu. dzisiaj własnie zauwazyła. podciełam i jeszcze tydzień poczekam czy przybedzie im korzeni ...
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- Jojola
- 500p
oj znowu wypadłam na dłużej, ale tak naprawdę to nic ciekawego nie dzieje sie w ogrodzie. wszystkie rośliny szykuja się na przyjscie zimy. jest smutno i pusto. i nawet nie bardzo chce się wychodzic z domu. co tu dużo mówic jest tak;

i tak

-- 20 gru 2011, o 22:01 --
na ostatnim zdjeciu m. robi za wiśnię która stała jeszcze do lata a poźniej zaczęło ją coś brać i uschła biedaczka
tak pusto zrobiło się w tym miejscu i ogrodu jest jakby wiecej od kiedy nie mam tych rozłozystych drzew. tylko cienia brakuje szczeglnie latem gdy prazy słonce ... coś muszę tam zrobić - posadzic i za bardzo nie wiem co. najlepsze byłoby cos z drzewek ... może ktoś podpowie
bedę wdzieczna za rady
a na zakonczenie mini mini kolorków z ogrdka

i tak

-- 20 gru 2011, o 22:01 --
na ostatnim zdjeciu m. robi za wiśnię która stała jeszcze do lata a poźniej zaczęło ją coś brać i uschła biedaczka

tak pusto zrobiło się w tym miejscu i ogrodu jest jakby wiecej od kiedy nie mam tych rozłozystych drzew. tylko cienia brakuje szczeglnie latem gdy prazy słonce ... coś muszę tam zrobić - posadzic i za bardzo nie wiem co. najlepsze byłoby cos z drzewek ... może ktoś podpowie

a na zakonczenie mini mini kolorków z ogrdka

W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- Jojola
- 500p
kończy nam się roczek i tak strasznie płacze że szkoda mi go bardzo. ale mam nadzieję że nowy bedzie lepszy. czego sobie i wszystkim zyczę. niech wszystko bujnie kwitnie

i niech przybywa do ogrodu wielu zwiedzajacych

i niech przybywa do ogrodu wielu zwiedzajacych

W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie