Ogród hal1959 cz5
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród hal1959 cz5
HALINKO no to troszeczkę się obłowiłas . U Ciebie zawsze jest pieknie i nawet teraz gdy w naszych ogródkach tulipanowy czas minął u Ciebie zaczyna się ich festiwal i nie tylko ich
Przyszłam Cię wyściskać
Dopiero dotarłam do domu.. dlatego dopiero teraz..
jutro posadzę..ups sory dziś.. ale jak będzie jasno

Dopiero dotarłam do domu.. dlatego dopiero teraz..
jutro posadzę..ups sory dziś.. ale jak będzie jasno

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko jak mi napisałaś o pół kwiatkach to dopiero sprawdziłam,faktycznie one mają wybrakowane kwiatki
wychodzi na to,że je miałaś

Aguś masz racje ,żeby nie tulipanki to nie byłoby u mnie kolorowo

Jadziu festiwal tulipanów się zaczął
Izuniu tak szybko otrzymałaś
,poczta się popisała
,niech Ci ładnie się rozrastają 

wychodzi na to,że je miałaś

Aguś masz racje ,żeby nie tulipanki to nie byłoby u mnie kolorowo

Jadziu festiwal tulipanów się zaczął

Izuniu tak szybko otrzymałaś

- hal1959
Długo oczekiwałam (chyba ze 3 lata) na kwitnięcie ich

Ten też wyczekiwany, nie znam jego kwiatów,po raz pierwszy zakwitnie

Zeszłoroczny nabytek będzie miał jabłuszka

W tamtym roku Irys zakwitł 2 kwiatkami,teraz będzie miał ich sporo

Ten szaleje

Maczki tuz tuż

Moje jaszczurki upodobały sobie iglaki

Ten też wyczekiwany, nie znam jego kwiatów,po raz pierwszy zakwitnie

Zeszłoroczny nabytek będzie miał jabłuszka

W tamtym roku Irys zakwitł 2 kwiatkami,teraz będzie miał ich sporo

Ten szaleje

Maczki tuz tuż

Moje jaszczurki upodobały sobie iglaki

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Halinko.
Też mam te narcyzy. To chyba odmiana poetucus. Ich zapach przypomina mi dzieciństwo. W babcinym ogródku było ich bardzo dużo.
U mnie tulipany już wszystkie przekwitły, pewnie dopomógł im w tym deszcz, ale maki to ty masz o wiele bardziej do przodu
Też mam te narcyzy. To chyba odmiana poetucus. Ich zapach przypomina mi dzieciństwo. W babcinym ogródku było ich bardzo dużo.
U mnie tulipany już wszystkie przekwitły, pewnie dopomógł im w tym deszcz, ale maki to ty masz o wiele bardziej do przodu

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
witaj Halinko nie rozumiem u Ciebie już pełnia lata, fotki pewnie już będę do znudzenia się powtarzać ale masz super, a może zdradzisz to co za piękne "świece" tulipany to na pewno nie, jest przed chyba lewizją
Haluś zapraszam piwonie na pewno pięknie Ciebie przywitają
Haluś zapraszam piwonie na pewno pięknie Ciebie przywitają
- hal1959
Anuś fajnie,że zajrzałaś do mnie
.
Te świece to czosnki bułgarskie chyba,jeszcze nie kwitły w tym miejscu,bo już nie pamiętam jakie sadziłam ze 2 lata temu,
dopiero teraz zakwitną,w innych miejscach kwitły,więc myślę,że to bułgarskie,bo podobne maja pąki.
Wiem ,że masz sporo piwonii ,ciekawa jestem jak pięknie Ci zakwitną,muszę Cie odwiedzić
.
Moje 2 zakwitną,biała i różowa,po ok 5 kwiatków będą miały,w tamtym roku o 1 tylko,ale chociaż wiem jak wyglądają

Te świece to czosnki bułgarskie chyba,jeszcze nie kwitły w tym miejscu,bo już nie pamiętam jakie sadziłam ze 2 lata temu,
dopiero teraz zakwitną,w innych miejscach kwitły,więc myślę,że to bułgarskie,bo podobne maja pąki.
Wiem ,że masz sporo piwonii ,ciekawa jestem jak pięknie Ci zakwitną,muszę Cie odwiedzić

Moje 2 zakwitną,biała i różowa,po ok 5 kwiatków będą miały,w tamtym roku o 1 tylko,ale chociaż wiem jak wyglądają

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Też mam takie czosnki, nawet na podobnym etapie 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Halinko moje piwonie to w malutkich pączkach, no jedynie majówka-lekarska to już ma spore pąki, zapraszam
jak tylko będziesz, drogę znasz, kierowce masz osobistego super, tylko pogoda.
Moje czosnki nie wiem jakie ale tez dość wysokie, ciemne zobaczymy jak rozkwitną.
miłego dnia za oknem raczej widzę ciemne chmury i to mi się nie podoba a miało dziś być słoneczko, jak będzie u Ciebie rzeknij mu słówko, ze ja tez chętnie się ogrzeję a i moje roślinki stęsknione
jak tylko będziesz, drogę znasz, kierowce masz osobistego super, tylko pogoda.
Moje czosnki nie wiem jakie ale tez dość wysokie, ciemne zobaczymy jak rozkwitną.
miłego dnia za oknem raczej widzę ciemne chmury i to mi się nie podoba a miało dziś być słoneczko, jak będzie u Ciebie rzeknij mu słówko, ze ja tez chętnie się ogrzeję a i moje roślinki stęsknione
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Halinko - u Ciebie jak zawsze pięknie... wpadłam z kawką na chwilkę dla siebie przed kolejnym zwariowanym dniem i oczywiście się nie zawiodłam. pięknie!
Bzu Ci zazdroszczę, bo bardzo go lubię, ale już nie mam miejsca na taki duży krzak. Mieliśmy za domkiem -oczywiście wiecheć długi i łysy od dołu, rok temu kwitł na biało- ale w tym roku chyba padł, bo nawet liści nie ma...
A moje piwonie mają pączusiki 3mm średnicy. Ale są
Bzu Ci zazdroszczę, bo bardzo go lubię, ale już nie mam miejsca na taki duży krzak. Mieliśmy za domkiem -oczywiście wiecheć długi i łysy od dołu, rok temu kwitł na biało- ale w tym roku chyba padł, bo nawet liści nie ma...
A moje piwonie mają pączusiki 3mm średnicy. Ale są

Kalina u mnie też już przekwitła
Masz rację.. w różych klimatach mieszkamy.. rośliny różnie rozpoczynają wegetację...
ja teraz czekam na róże..

Masz rację.. w różych klimatach mieszkamy.. rośliny różnie rozpoczynają wegetację...
ja teraz czekam na róże..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Halinko, u Ciebie tak pięknie!
Niektóre roślinki u Ciebie jeszcze kwitną, a u mnie już dawno przekwitły (narcyzy), a inne u Ciebie już zakwitły (powojnik), a u mnie dopiero w pąkach
Ale w sumie to fajnie, bo dzięki forum przedłuża nam się okres kwitnienia poszczególnych roślin i dłużej się możemy nimi cieszyć
Pozdrawiam i życzę dużo słoneczka
Niektóre roślinki u Ciebie jeszcze kwitną, a u mnie już dawno przekwitły (narcyzy), a inne u Ciebie już zakwitły (powojnik), a u mnie dopiero w pąkach

Ale w sumie to fajnie, bo dzięki forum przedłuża nam się okres kwitnienia poszczególnych roślin i dłużej się możemy nimi cieszyć

Pozdrawiam i życzę dużo słoneczka

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, tulipany masz wyjątkowo piękne
Clematis cudny!! U mnie dwa zaczynają rozwijać kwiaty, ale teraz jestem wyjątkowo monotematyczna
Pozdrawiam Cię serdecznie

Clematis cudny!! U mnie dwa zaczynają rozwijać kwiaty, ale teraz jestem wyjątkowo monotematyczna

Pozdrawiam Cię serdecznie

- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko mam pytanie , czy ta trójsklepka którą od Ciebie w ubiegłym roku dostałam już wyszła z ziemi ? Jakoś u mnie nie widać 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków