Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo

Post »

Aniu ale ci pięknie wszystko kiełkuje! Brawo, inspekcik to świetna sprawa. To co ja mam też chyba można nazwać inspektem. Tyle że ja tam część roślin w donicach zimowałam i większość przeżyła!
Ja dalej nie mogę się napatrzeć na te twoje cudne kamienie. Wrzuć parę więcej zdjęć, prooooszę :lol: to gwarantowane że od następnego razu oprócz walizek z roślinami zacznę przywozić.... kamienie z polski ;:224
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Dziękuję bardzo wszystkim za odwiedziny i wszystkie opinie na temat moich poczynań, a zwłaszcza wszystkie miłe słowa o moim inspekciku :D ;:167

Grażynko - zaintrygowała mnie ta siła wyższa -czyżbyś była głównym opiekunem ogrodu syna? Ciężko tak nadrobić w krótkim czasie zaległości w pracy w ogrodzie, uważaj na siebie ;:196

Izo- ano patrzę na puste miejsce po trzeciej szachownicy i cały czas przeżywam. Za to deszczyk zbawczy mnie ucieszył :D

Małgosiu - mam nadzieję że nic Ci ten grad nie poniszczył, ale na pewno troszkę stresu miałaś.

Majeczko - u mnie taka pogoda była w sobotę- dokładnie jak u Ciebie wczoraj. A teraz pada i to całkiem solidnie -czyli jest nadzieja na dalsze wschody warzywne :D

Agusko- oj tam od razu na ryneczku :D Muszę uwzględnić przyszłe straty (moja wyobraźnia wskazuje na głodne ślimaki, gąsienice i leniwe koty łamiące sadzonki :D ) to akurat mi zostanie kapusty na 10 główek :wink: .

Halinko -ja już u Ciebie pisałam jak miła była Wasza wizyta ;:196 . Pięknie wyglądają rośliny od Ciebie. :heja Nie mogę się doczekać na pierwsze kwiaty liliowców i kosaćców.

Asiu- ja tak zwożę kamienie -zawsze coś z każdej wycieczki do plecaka się wciśnie :D . Do tego jeszcze molestuję wszystkich znajomych którzy się gdzieś wybierają, żeby mi kamień jakiś przywieźli. W kamieniach dobre jest też to, że leżą sobie i jeść nie wołają :;230 Na pewno jeszcze jakieś zdjęcia z kamolami się pokażą :D
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Aniu kochana, wiosna u ciebie ruszyła z kopyta. Cudne kwiatki! Pomysł z łubianką fantastyczny. Pewnie kiedyś zmałpuję, jeśli pozwolisz. No a inspekcik, to już powód do wielkiej dumy. Brawo! :D
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Inspekt wygląda super,zaszalałaś z warzywkami, bardzo podoba mi się pomysł z bratkami -wyglądają cudnie. u mnie wczoraj było słonecznie do 15 a potem zaczęło wiać i padać-zrobiło się zimno.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu- dziękuję ;:196 . Oczywiście wszystko co się tylko podoba można kopiować - łubianki próbuję po raz pierwszy w tej roli, akurat przez wiosnę wytrzymają :D

Marzenko - dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa o moich warzywkach :wit - u Ciebie to dopiero ładny warzywnik widziałam :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, Twoja forsycja wygląda na dorodną :D
U mnie też już kwitnie, ale jakaś bardzo mizerna jest :roll: .
Kwiaty małe i mało :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu pospacerowałem po Twoim ogrodzie jaki on piękny duży i przestrzenny , masz jeszcze dużo miejsca
na nowe nasadzenia . Świetny pomysł z inspektem ;:138 , warzywka będa miały ciepło i szybciutko będą rosły ,
tylko patrzeć jak będziesz chrupać swoją rzodkiewkę i sałatkę .
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, rzeczywiście w tym roku trzy forsycje ładnie u mnie zakwitły (a czwarta słabo- bo rośnie pod lipą i biedna ma za dużą konkurencję). Ale pamiętam wiosny kiedy nie było co do flakonu zerwać.

Adamie- dziękuję za odwiedziny :D :wit . Faktycznie jak spojrzeć na działkę to jeszcze sporo miejsca widać, ale w rzeczywistości nie mam już za dużo pola do popisu- jeśli chodzi o drzewa i duże krzewy (a tych bym chciała najwięcej). Muszę brać pod uwagę sąsiadów, sieci podziemne, zacienienie. Na pewno jeszcze jest duży potencjał jeśli chodzi o mniejsze krzewy i byliny -tylko brak czasu na założenie nowych rabat i późniejszą pielęgnację. Na razie gubię się w dylemacie: robić w warzywniku czy na rabatach :?

Dzisiaj jest bardzo ponury dzień. Pada -dobrze! Wszystko w naturalny sposób podlane. Ale zimno- źle! Nie będą kiełkować zasiewy. Tak więc, zamiast spalać kalorie po świętach, bujam w obłokach wyobraźni - jak to będzie pięknie za miesiąc...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu- dawno mnie nie było, a tu takie cudowne kwiaty pokazujesz. :roll:
Forsycja Ci pięknie zakwitła i zawilce.Wszystko wcześniej niż u mnie.Jesteś bardzo pracowita, nawet inspekcik sobie założyłaś, będziesz miała wczesne warzywka.Masz ciekawe odmiany irysów. :roll: :) :)
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne przypomnienie wiosny u Ciebie!! U nas też dzisiaj zimno,tylko 5*C.Ponoć od czwartku ma być cieplej to szybciutko by się wszystko zazieleniło.Aniu - siła wyższa - syn mieszka od nas dość daleko,wszyscy pracują,więc odpadają prace w ogrodzie w ciagu tygodnia :;230 Na dodatek syn dojeżdza do pracy 40 km w jedną stronę,więc sama widzisz,jak trudno się "dorwać"do tych prac.Ale z doświadczenie wiem,że najgorszy jest początek,początek wiosny,potem jakoś wszystko nadrobimy :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko- irysy bardzo lubię, ale najwięcej mam tych blado żółtych i jeszcze takich fioletowych z drobnymi kwiatami - ratowałam je kiedyś, bo ktoś wyrzucił do lasu ze śmieciami :evil: :evil: :evil: (wstrętne ludziska bywają). Kilka kłączy kupiłam w ogrodzie botanicznym- na chybił trafił. Jeśli masz ochotę na jakieś, to coś się zawsze kopnie, tylko nie ręczę za kolor, bo nie są opisane :D .

Grażynko - ciężko zrobić cokolwiek przy domu pracując i jeszcze z takim długim dojazdem. Wiem coś o tym, bo był czas że miałam dzień wolnego raz na dwa tygodnie- nic nie dałam rady zrobić w ogrodzie.
Teraz cieszę się wolnymi weekendami i nadrabiam czas z kilku lat. Faktycznie, najwięcej prac jest wiosną, bo zawsze po zimie planuje się ciężkie roboty, póki rośliny nie zaczną się rozwijać. To Ty jesteś jak skarb dla syna, że pomagasz ogarnąć cały ogród ;:138

Pogoda barowa. Jest tak sennie, że chyba dołączę do moich kotów i gdzieś się uścielę do drzemki :D
Póki co dzisiejsze zdjęcia:

Przyszła do mnie dzisiaj paczka od Adama S. :D
Mam nowy liliowiec, kosaciec i coś zupełnie dla mnie osobliwego- pełnokwiatowy jaskier.
Będę go uprawiać w pojemniku, żeby miał lepszą ziemię,
może doczekam latem pierwszego kwiatuszka :D
Obrazek

W ponure dni forsycja potrafi poprawić nastrój :D
Obrazek

Pierwszy hiacynt- maluszek, ale cieszy :heja
Obrazek

Ułudka - rozłazi się na wszystkie strony, ale co tam
:D jak dla mnie wciąż jej za mało.
Obrazek

Stokrotki i bratki ładnie rozświetlają wejście do domu
- takie okruszki koloru są najcenniejsze na wiosnę.
Obrazek

Obrazek

Na życzenie Asi z wyspy, przykład mojego zbieractwa - kamienie, stare doniczki :D
Nic się nie zmarnuje :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu-u Ciebie zapewne wcześnie zima się skończyła, że forsycja Ci tak ładnie kwitnie. :roll:
Na moich forsycjach nawet 1 pączek na kwiat nie pęka.Jakaś dziwna ta wiosna w tym roku,zawilce w lasach ani myślą kwitnąć.Podobają mi się takie naturalne , wypalane doniczki, porośnięte patyną czasu , podobnie jak kamień w ogrodzie. :)
Fajne dostałaś nowe nabytki.Jaskra chyba nie będziesz zimowała w ogrodzie, gdyż mogłby nie przetrwać :wink:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Aniu, jakie Ty masz piękne iryski :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Kochani, te kamienie, to rewelacja !!! Mój eM nie mógł od nich oderwać oczu ;:108 ;:108 ;:108

Obrazek

Zdjęcie, niestety, nie oddaje ich uroku.

Ania, ma ich całą kolekcje, każdy inny :D

Forsycje u Ani w pełnym rozkwicie, cudnie się prezentują, nooo i dzięki forsycji rosnącej przy "zielonej bramie" trafiłam bez problemu do Ani :tan :tan :tan

Aniu, a, ja, jak mogę, to bardzo proszę o fotkę Twoich uroczych kotków, słodkich rozrabiaczków ;:180 ;:180 ;:180
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorze, Tajko, Aniu, Halinko -bardzo mnie cieszą Wasze odwiedziny :D ;:4

Igorze-dziękuję ;:196

Tajko- ten jaskier to na bazie naszego krajowego -tylko taka odmiana pełna. Więc z zimowaniem raczej nie będzie kłopotu :D U mnie na początku marca jeszcze było bielusieńko. Koło połowy miesiąca ruszyła taka prawdziwa wiosna. Jeszcze będę podziwiać wszystko wiosenne u Ciebie :D

Aniu - niektóre to dosłownie tak jak na zdjęciu -jeden pęd z kwiatami :? (a już z 5 lat temu sadzone) Zanim się jakoś rozrosną, to już siwą babcią będę :;230

Halinko - kotki powiadasz... Nie wiem czy można, bo mi administracja może przenieść wątek do off topic, jak ja zacznę te wszystkie kociny zamieszczać w wątku ogrodowym :;230 . W każdym razie koty są niezłym towarzystwem przy pracach ogrodowych, poza tym że plażują na świeżych zasiewach :evil:

A tu trzy z nich w ujęciu "ogrodniczym":

Baribal -szczęśliwy, dostał korzenie kozłka waleriany,
dzięki czemu porzucił obgryzanie bratków.

Obrazek

Torcik pilnuje krwawników.
Obrazek

Niunia - no cóż, strategiczna pozycja na kocimiętce, widać że to stara wyga :wink:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”