Nowy ogród Jacka 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010

Post »

Witaj Jacku, masz bardzo ładne tulipany. A te krzyżówki to zawsze wychodzą ciekawe :D Natomiast ten karbowany już wygląda zjawiskowo , a jak się rozwinie, to będzie jeszcze piękniejszy.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ty to masz dobrze! Tulipany same Ci się sadzą ;)
Wiedziałam, że jak robiłam zdjęcia, to oczymś zapomniałam. Teraz sobie uświadomiłam: o tulipanach Tarda! Ja też bardzo je lubię :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacek bardzo podoba mi się Twój skalniak ,no i jeszcze te obok tulipany pewnie ten kawałek Twojego ogrodu w tej chwili najbardziej kolorowy . Tulipan tarda też uwielbiam bardzo mi się namnożyły inne odmiany tych małych tulipanów prawie wyginęły .
Genia
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Tulipanów tarda też mam sporo , ładnie się rozrastają ładnie jeszcze ci kwitną tez mam kilka samozapylonych i wychodzą ciekawe kolory ...
Ja mieszkam 50 km od Warszawy w kierunku Pilawy
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Marcin :!: Nawet nie wiedziałem, że tulipany się krzyżują :idea: A ten karbowany to już chyba bardziej się nie rozwinie :)

Iza, Tulipany Tarda są piękne :!: Mam je pierwszy rok.

Geniu, skalniak w tej chwili ładnie wygląda, bo kwitną oprócz tulipanów Tarda, wszystkie gęsiówki, smagliczka, żagwin, praginia, głodki, przetcznik armeński. Niektóre dość duże kępy. Karbowany tulipan od Ciebie ;:196 Przyjechał na gapę z kępą tojadu :)

To już Cię Janko zlokalizowałem :) . Choć nie jesteśmy sąsiadami, to może kiedyś będzie okazja.... ;:162 Moje Tardy za bardzo nie będą się miały gdzie rozrastać, bo pomiędzy kamieniami ale zobaczymy ;:138
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Też bym chciała ,żeby mi się tulipany,, same,, sadziły .cokolwiek to znaczy . :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Jacku przepięknie kwitną Ci tulipanki, ten pierzaczek niesamowity :D ale oczywiście wszystkie prześliczne. Na jednej z fotek widać większy rzut skalniaczka, pięknie się prezentuje :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jacku, piękne tulipany!!
Pogoda dzisiaj paskudna, ale dobrze, że trochę popada. U mnie już było bardzo sucho.
Miłego dnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak to dobrze widzieć kolejne kiełki wychodzące z ziemi. Wyszły lilie, krwawnica rózgowata, hosta 'Gracilima' :heja

Jolu, same, bo ja ich nie sadziłem. A jak już są, to niech rosną :) Właśnie myślałem o Tobie, bo dzięki Twojemu zestawieniu wiem, jaki mam żywokost (jednak 'Goldsmith') :) No i wiem, że muszę go przesadzić w bardziej cieniste miejsce, bo go słonko przypala.

Agnieszko, skalniak nabiera mocy i powoli zapełnia się. A tulipany - jak już są, to niech sobie rosną :;230 Tylko botaniczne mnie kręcą.

Moniko tak, chłodno dziś, ale ma to swoje plusy - kwiaty będą dłużej kwitły (w ub. roku tulipany momentalnie przekwitły) :)
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dlaczego tylko botaniczne cię interesują , wszystkie są piękne ,choć teraz i botanicznych jest kilka kolorów u mnie pierwsze kwitną już w marcu ...tez chciałabym zobaczyć skalniak w całej okazałości ..
Mój album
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

JacekP pisze:Witaj Marcin :!: Nawet nie wiedziałem, że tulipany się krzyżują :idea:
Ja też nie,ale tak słyszałem :roll: Ale deszcz to raj dla roślin. Przyda im się trochę popitki :D :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janko, tak, wszystkie tulipany są piękne ale nie wszystkimi można się interesować. Mnie akurat zafascynowały tulipany botaniczne, co nie znaczy, że jak się trafi jakiś inny, to się coś stanie. Wręcz przeciwnie - będzie wyjątkiem potwierdzającym regułę i jako wyjątkowy, będzie miał szczególne względy ;:108

Marcin, to ciekawe z tymi tulipanami :idea: Deszcz jest naszym sprzymierzeńcem, choć u mnie ziemia od zimy wilgotna więc nie narzekam na brak wilgoci :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku to ile odmian narcyza posiadasz - skoro 11 wcale ci nie zakwitło a tak wiele różnych pokazałeś?
U mnie też już sporo zakwitło, ale mam problem z nazwami.
Psiząb trzeba przyznać jest bardzo fotogeniczny. Zrobiłam już drugie podejście do tej rośliny i czekam na kwiaty, pączki już widać.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jacku
Pięknie uchwyciłeś urodę tulipanów i narcyzów :D
Myślicie, że tulipanki się krzyżują ? Musiały by chyba wyrosnąć z zapylonych nasion, co roku tworzą nowe cebule, myślę, że raczej się uwsteczniają.
Te stare odmiany mają swój urok, mam późne, pachnące, jeszcze poniemieckie :D
Przetacznik tak szybko U Ciebie zakwitł ?
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chyba się jednak zapylają tulipany , widać to na moich czerwonych i żółtych ,mam już dwa żółto -czerwone , , mam jeszcze obok nich biały ,zobaczę czy i on zmieni kolor

Obrazek

mam już takie dwa kolorki mraziate , czerwone rosną już tu bardzo długo a żółte chyba ze trzy lata a białego dosadziłam w tamtym roku .. w ogródku przydomowym miałam dużo żółtych i po kilku latach były czerwone z żółtymi plamkami..
narcyzy pachnące maja pąki one kwitną w maju ,wtedy pokarzę kwiaty ..
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”