Nowy ogród Jacka 2010
Re: Nowy ogród Jacka 2010
Witaj Jacku, masz bardzo ładne tulipany. A te krzyżówki to zawsze wychodzą ciekawe
Natomiast ten karbowany już wygląda zjawiskowo , a jak się rozwinie, to będzie jeszcze piękniejszy.

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ty to masz dobrze! Tulipany same Ci się sadzą ;)
Wiedziałam, że jak robiłam zdjęcia, to oczymś zapomniałam. Teraz sobie uświadomiłam: o tulipanach Tarda! Ja też bardzo je lubię
Wiedziałam, że jak robiłam zdjęcia, to oczymś zapomniałam. Teraz sobie uświadomiłam: o tulipanach Tarda! Ja też bardzo je lubię

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jacek bardzo podoba mi się Twój skalniak ,no i jeszcze te obok tulipany pewnie ten kawałek Twojego ogrodu w tej chwili najbardziej kolorowy . Tulipan tarda też uwielbiam bardzo mi się namnożyły inne odmiany tych małych tulipanów prawie wyginęły .
Genia
Genia
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Tulipanów tarda też mam sporo , ładnie się rozrastają ładnie jeszcze ci kwitną tez mam kilka samozapylonych i wychodzą ciekawe kolory ...
Ja mieszkam 50 km od Warszawy w kierunku Pilawy
Ja mieszkam 50 km od Warszawy w kierunku Pilawy
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Marcin
Nawet nie wiedziałem, że tulipany się krzyżują
A ten karbowany to już chyba bardziej się nie rozwinie
Iza, Tulipany Tarda są piękne
Mam je pierwszy rok.
Geniu, skalniak w tej chwili ładnie wygląda, bo kwitną oprócz tulipanów Tarda, wszystkie gęsiówki, smagliczka, żagwin, praginia, głodki, przetcznik armeński. Niektóre dość duże kępy. Karbowany tulipan od Ciebie
Przyjechał na gapę z kępą tojadu
To już Cię Janko zlokalizowałem
. Choć nie jesteśmy sąsiadami, to może kiedyś będzie okazja....
Moje Tardy za bardzo nie będą się miały gdzie rozrastać, bo pomiędzy kamieniami ale zobaczymy 

Iza, Tulipany Tarda są piękne

Geniu, skalniak w tej chwili ładnie wygląda, bo kwitną oprócz tulipanów Tarda, wszystkie gęsiówki, smagliczka, żagwin, praginia, głodki, przetcznik armeński. Niektóre dość duże kępy. Karbowany tulipan od Ciebie

To już Cię Janko zlokalizowałem

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Też bym chciała ,żeby mi się tulipany,, same,, sadziły .cokolwiek to znaczy . 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Jacku przepięknie kwitną Ci tulipanki, ten pierzaczek niesamowity
ale oczywiście wszystkie prześliczne. Na jednej z fotek widać większy rzut skalniaczka, pięknie się prezentuje 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku, piękne tulipany!!
Pogoda dzisiaj paskudna, ale dobrze, że trochę popada. U mnie już było bardzo sucho.
Miłego dnia
Pogoda dzisiaj paskudna, ale dobrze, że trochę popada. U mnie już było bardzo sucho.
Miłego dnia

- JacekP
Jak to dobrze widzieć kolejne kiełki wychodzące z ziemi. Wyszły lilie, krwawnica rózgowata, hosta 'Gracilima'
Jolu, same, bo ja ich nie sadziłem. A jak już są, to niech rosną
Właśnie myślałem o Tobie, bo dzięki Twojemu zestawieniu wiem, jaki mam żywokost (jednak 'Goldsmith')
No i wiem, że muszę go przesadzić w bardziej cieniste miejsce, bo go słonko przypala.
Agnieszko, skalniak nabiera mocy i powoli zapełnia się. A tulipany - jak już są, to niech sobie rosną
Tylko botaniczne mnie kręcą.
Moniko tak, chłodno dziś, ale ma to swoje plusy - kwiaty będą dłużej kwitły (w ub. roku tulipany momentalnie przekwitły)

Jolu, same, bo ja ich nie sadziłem. A jak już są, to niech rosną

Agnieszko, skalniak nabiera mocy i powoli zapełnia się. A tulipany - jak już są, to niech sobie rosną

Moniko tak, chłodno dziś, ale ma to swoje plusy - kwiaty będą dłużej kwitły (w ub. roku tulipany momentalnie przekwitły)

- maniusika
Dlaczego tylko botaniczne cię interesują , wszystkie są piękne ,choć teraz i botanicznych jest kilka kolorów u mnie pierwsze kwitną już w marcu ...tez chciałabym zobaczyć skalniak w całej okazałości ..
Ja też nie,ale tak słyszałemJacekP pisze:Witaj MarcinNawet nie wiedziałem, że tulipany się krzyżują

- JacekP
Janko, tak, wszystkie tulipany są piękne ale nie wszystkimi można się interesować. Mnie akurat zafascynowały tulipany botaniczne, co nie znaczy, że jak się trafi jakiś inny, to się coś stanie. Wręcz przeciwnie - będzie wyjątkiem potwierdzającym regułę i jako wyjątkowy, będzie miał szczególne względy
Marcin, to ciekawe z tymi tulipanami
Deszcz jest naszym sprzymierzeńcem, choć u mnie ziemia od zimy wilgotna więc nie narzekam na brak wilgoci 

Marcin, to ciekawe z tymi tulipanami

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku to ile odmian narcyza posiadasz - skoro 11 wcale ci nie zakwitło a tak wiele różnych pokazałeś?
U mnie też już sporo zakwitło, ale mam problem z nazwami.
Psiząb trzeba przyznać jest bardzo fotogeniczny. Zrobiłam już drugie podejście do tej rośliny i czekam na kwiaty, pączki już widać.
U mnie też już sporo zakwitło, ale mam problem z nazwami.
Psiząb trzeba przyznać jest bardzo fotogeniczny. Zrobiłam już drugie podejście do tej rośliny i czekam na kwiaty, pączki już widać.
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Jacku
Pięknie uchwyciłeś urodę tulipanów i narcyzów
Myślicie, że tulipanki się krzyżują ? Musiały by chyba wyrosnąć z zapylonych nasion, co roku tworzą nowe cebule, myślę, że raczej się uwsteczniają.
Te stare odmiany mają swój urok, mam późne, pachnące, jeszcze poniemieckie
Przetacznik tak szybko U Ciebie zakwitł ?
Pięknie uchwyciłeś urodę tulipanów i narcyzów

Myślicie, że tulipanki się krzyżują ? Musiały by chyba wyrosnąć z zapylonych nasion, co roku tworzą nowe cebule, myślę, że raczej się uwsteczniają.
Te stare odmiany mają swój urok, mam późne, pachnące, jeszcze poniemieckie

Przetacznik tak szybko U Ciebie zakwitł ?
- maniusika
chyba się jednak zapylają tulipany , widać to na moich czerwonych i żółtych ,mam już dwa żółto -czerwone , , mam jeszcze obok nich biały ,zobaczę czy i on zmieni kolor

mam już takie dwa kolorki mraziate , czerwone rosną już tu bardzo długo a żółte chyba ze trzy lata a białego dosadziłam w tamtym roku .. w ogródku przydomowym miałam dużo żółtych i po kilku latach były czerwone z żółtymi plamkami..
narcyzy pachnące maja pąki one kwitną w maju ,wtedy pokarzę kwiaty ..

mam już takie dwa kolorki mraziate , czerwone rosną już tu bardzo długo a żółte chyba ze trzy lata a białego dosadziłam w tamtym roku .. w ogródku przydomowym miałam dużo żółtych i po kilku latach były czerwone z żółtymi plamkami..
narcyzy pachnące maja pąki one kwitną w maju ,wtedy pokarzę kwiaty ..