Moja działka-danutab cz.3
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Danusiu-dzięki bardzo serdecznie!Twój ogród będzie mi się śnić.Jak żesz tam kolorowo i zawsze jest co zobaczyć.I partery ogrodowe i rośliny skalne i drzewka i kącik wypoczynkowy.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Popieram, pięknie kompomujesz rabaty, aż się oczu nie da oderwać 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj DANUSIU!
Pięknie i kolorowo jest u Ciebie na działce.
Pięknie i kolorowo jest u Ciebie na działce.
Danusiu przebiegłam przez Twój wąteczek by popodziwiać wspaniałe widoczki i cudnie kwitnące kwiatuszki 

Danulka a na ostatnim zdjęciu to prymulka?
Doczytałam o róży- czyli Jadzia tez ją chce.No to będziemy szukać tej pięknotki na razie sobie ulżyłam i kupiłam angielkę bez nazwy u Kapiasa.
Doczytałam o róży- czyli Jadzia tez ją chce.No to będziemy szukać tej pięknotki na razie sobie ulżyłam i kupiłam angielkę bez nazwy u Kapiasa.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU widzisz jaka ta Jadzia zachciewna
.Danusiu pięknie zaczyna już być u Ciebie .Nacieszyłam trochę oczy i pę dzę dalej ,gdyż mam trochę zaległości .Miłego świętowania

- Agawa
- 1000p
- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu pięknie u Ciebie.. Tak misternie poukładane kamienie i całe mnóstwo kwiatów.
Nelu ślimaki u mnie też są ale ja codziennie robię obchód i zbieram do słoja z wodą i solą i na śmietnik.
Mariolko to teren sprzyja tworzenie skarp i może to wygląda z takiej perspektywy lepiej jednak miło mi że Ci się podoba.
Agnieszko trochę wrzośców i wrzosów u mnie jest a tulipany uwielbiam właściwie to moje ulubione kwiaty wiosenne.Co roku kupuję nowe odmiany po parę sztuk.
Ewuniu po co śnic można przyjechać to tylko 3 godz.jazdy.
Aniu ja ciągle coś przesadzam i za każdym razem wydaje mi się jest to lepsze.Jednak nie nazwałabym to komponowaniem lecz ja bardzo lubię zmieniać dawniej robiłam to w domu teraz do woli mogę to robić na działce, czasem ze szkodą dla roślin.
Nie wszystkie to znoszą.
Goryczko i Beatko dzięki za odwiedziny.
Anka na ostatnim zdjęciu to dalia.Ja na polepszeniu humoru po stracie 6 róż piennych zamówiłam sobie na razie 2 z tych co mi zmarzły.Oczywiście oprócz piennych przemarzły mi też 3 krzaczaste.Nie będę za nimi płakać przecież ogrodnicy też z czegoś muszą żyć.
Jadziu wszyscy mamy zachcianki i to nie na jedno Anka to doskonale rozumie.
Igorze i Lidziu w zasadzie tulipany już przekwitają moim zdaniem za szybko.To wina pogody
długo jest zimno a potem pełnia lata i one zbyt prędko przekwitają.
Piwonia koperkowa ma 2 pączki bardzo się cieszę bo dostałam małą sadzonkę jesienią i nie spodziewałam się że zakwitnie w tym roku.
]
Na wystawie w Krakowie kupiłam małą opuncję ma kwitnąć na różowo, a druga jest żółta i dostałam ją gdy byłam w Czechach w zeszłym roku na wycieczce.
opuncja różowa
opuncja żółta
i trochę dzisiejszych zdjęć.

floks
floks
konika była chora w zeszłym roku myślałam że ją zlikwiduję ale udało mi sie ja uratować nie wiem na jak długo.
Mariolko to teren sprzyja tworzenie skarp i może to wygląda z takiej perspektywy lepiej jednak miło mi że Ci się podoba.
Agnieszko trochę wrzośców i wrzosów u mnie jest a tulipany uwielbiam właściwie to moje ulubione kwiaty wiosenne.Co roku kupuję nowe odmiany po parę sztuk.
Ewuniu po co śnic można przyjechać to tylko 3 godz.jazdy.
Aniu ja ciągle coś przesadzam i za każdym razem wydaje mi się jest to lepsze.Jednak nie nazwałabym to komponowaniem lecz ja bardzo lubię zmieniać dawniej robiłam to w domu teraz do woli mogę to robić na działce, czasem ze szkodą dla roślin.

Goryczko i Beatko dzięki za odwiedziny.
Anka na ostatnim zdjęciu to dalia.Ja na polepszeniu humoru po stracie 6 róż piennych zamówiłam sobie na razie 2 z tych co mi zmarzły.Oczywiście oprócz piennych przemarzły mi też 3 krzaczaste.Nie będę za nimi płakać przecież ogrodnicy też z czegoś muszą żyć.
Jadziu wszyscy mamy zachcianki i to nie na jedno Anka to doskonale rozumie.
Igorze i Lidziu w zasadzie tulipany już przekwitają moim zdaniem za szybko.To wina pogody
długo jest zimno a potem pełnia lata i one zbyt prędko przekwitają.
Piwonia koperkowa ma 2 pączki bardzo się cieszę bo dostałam małą sadzonkę jesienią i nie spodziewałam się że zakwitnie w tym roku.

Na wystawie w Krakowie kupiłam małą opuncję ma kwitnąć na różowo, a druga jest żółta i dostałam ją gdy byłam w Czechach w zeszłym roku na wycieczce.

i trochę dzisiejszych zdjęć.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie ma śladu po chorobie koniki, więc chyba będzie dobrze.
Floksy mają swój urok, nie da się ukryć.
Lewisje widać dobrze Ci przezimowały.
Ale opuncji to bym nie sadziła, wolę już różane kolce.
Floksy mają swój urok, nie da się ukryć.
Lewisje widać dobrze Ci przezimowały.
Ale opuncji to bym nie sadziła, wolę już różane kolce.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko ta konika z jednej strony była zupełnie zesypana miała przędziorka w tym roku nie zauważyłam natomiast wypuściła młode końcówki więc może coś z niej będzie.Lewizjii miałam 12,
4 padły muszę dokupić.Opuncję jedną dostałam a żeby nie była sama dokupiłam jej kompana.One są w takim miejscu gdzie nic za bardzo nie rośnie i nie trzeba koło nich innych kwiatów obrabiać.
4 padły muszę dokupić.Opuncję jedną dostałam a żeby nie była sama dokupiłam jej kompana.One są w takim miejscu gdzie nic za bardzo nie rośnie i nie trzeba koło nich innych kwiatów obrabiać.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ale za to te lewizje, które przetrwały kwitną cudnie. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DANUSIU piękne kwitnące poduchy .U mnie floksy też zaczynają kwitnąć a lewisje też niedługo będę mogła podziwiać .Dobrze mi przezimowały pod szybkami .Dużo tulipanów jeszcze czeka na swoje 5 minut
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu piękne kwitnące lewizje, moje mają dopiero niewielkie pąki i tak pięknie już Ci kwitną floksy szydlaste, cudowne kolorowe poduchy 

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, śliczne poduchy floksowe
pokaz wiecej pliz 

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- kogra
- Przyjaciel Forum
Danusiu na kiedy Ci przygotować pomidorki ?
Miłego dnia.
Miłego dnia.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki