Leśny ogród Moni68 cz.6
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.6
Moniko - odpoczywaj, rób zdjęcia .Jak wrócisz to będzie wiosna ( mam taką nadzieję ).
Udanej wyprawy życzę.
Udanej wyprawy życzę.
Pozdrawiam , Joanna
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Monisiu Kochana
powojniki i iryski cudne !!!
Dziękuję i życzę miłego wypoczynku

Dziękuję i życzę miłego wypoczynku

- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko ,
życzę udanego urlopu i dużo miłych wrażeń
życzę udanego urlopu i dużo miłych wrażeń
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj MONIKO!
Ja również przyłączam się do życzeń - miłego wypoczynku.
A może gdzieś tam znajdziesz jakiegoś fajnego skalniaczka.

Ja również przyłączam się do życzeń - miłego wypoczynku.
A może gdzieś tam znajdziesz jakiegoś fajnego skalniaczka.

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
I dobrze ,wyjedziesz zimą a wrócisz wiosną prosto do ogródka i pięknie kwitnących kwiatów ..
piękne u ciebie Rh. a na zakupy to wydałaś naprawdę dużo ja wydałam 300zł i było dużo krzyku .. ale mam zamówione kwiaty i czekam na ich przywóz .. ale i tak znowu zbieram kasę na azalie ,rh i inne sezonowe na bazarku ..
miłego wypoczynku ...
piękne u ciebie Rh. a na zakupy to wydałaś naprawdę dużo ja wydałam 300zł i było dużo krzyku .. ale mam zamówione kwiaty i czekam na ich przywóz .. ale i tak znowu zbieram kasę na azalie ,rh i inne sezonowe na bazarku ..
miłego wypoczynku ...
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, witam Was serdecznie
Przede wszystkim dziękuję za wszystkie wpisy
Niestety, wszystko, co dobre, szybko się kończy i trzeba wracać do smutnej zimowej rzeczywistości... Wróciliśmy wczoraj wieczorem i dopiero bladym świtem zobaczyłam ogród, ale o tym później.
Krótkie wrażenia na gorąco- było bosko, bo gorąco i słonecznie!! Za sprawą zimnych północno- wschodnich wiatrów Portoryko jest najchłodniejszą wyspą basenu Morza Karaibskiego, ale i tak temperatura nie spadała poniżej 28 st., a ja w końcu odżyłam
W gruncie rzeczy wszystkie karaibskie wyspy są bardzo do siebie podobne, można co prawda spierać się, gdzie woda jest najbardziej lazurowa, a piasek bialutki, jednak wszystkim, którzy nie byli jeszcze na Karaibach polecam sąsiednią Dominikanę- jest dużo tańsza. Portorykańczycy żyją właściwie jak Amerykanie, standard usług jest bardzo wysoki. Tak sobie myślę, że turysta z plecakiem nie miałby czego tam szukać- hotele są bardzo drogie, a tylko jeden w okolicach San Juan oferuje opcję all inclusive. Kilkupasmowe autostrady łączą miasta położone w głównej mierze na wybrzeżu, jednak transport publiczny niemalże nie istnieje- pozostaje wypożyczenie samochodu lub korzystanie z taksówek. Ponieważ był to wyjazd rodzinny, więc głównie czas spędzaliśmy na plaży- P był zachwycony ciepłą wodą i trzeba się było nieźle nagimnastykować, żeby Go z niej wyciągnąć. Mimo to trochę udało mi się zobaczyć- poza San Juan odwiedziliśmy wytwórnię rumu Bacardi (pierwotnie założoną na Kubie, ale przeniesioną na Portoryko), a także rezerwat przyrody chroniący namorzyny i niesamowite jaskinie. Patrząc na Caja de Muertos- legendarną piracką kryjówkę chyba miałam nadzieję, że zobaczę Deppa płynącego na swoim galeonie
Stolica państwa- ponadmilionowe San Juan to typowe karaibskie miasto portowe łączące nowoczesność i dawny kolonialny smaczek. To właśnie stara część jest godna uwagi- założona w początkach XVI w. ciągle zachwyca bajecznie kolorowymi domami i fortecami majestatycznie górującymi nad Atlantykiem. Nie tylko słońce i wysoka temperatura skutecznie ładują akumulatory zziębniętych Europejczyków, to przede wszystkim serdeczność i radość życia tubylców.
Na zdjęciach poniżej plaża w okolicach San Juan i kolonialna część stolicy (fotosik odmawia współpracy
)

A tak wyglądał mój ogród dzisiaj bladym świtem...- 4 i mnóstwo śniegu...

Przede wszystkim dziękuję za wszystkie wpisy

Niestety, wszystko, co dobre, szybko się kończy i trzeba wracać do smutnej zimowej rzeczywistości... Wróciliśmy wczoraj wieczorem i dopiero bladym świtem zobaczyłam ogród, ale o tym później.
Krótkie wrażenia na gorąco- było bosko, bo gorąco i słonecznie!! Za sprawą zimnych północno- wschodnich wiatrów Portoryko jest najchłodniejszą wyspą basenu Morza Karaibskiego, ale i tak temperatura nie spadała poniżej 28 st., a ja w końcu odżyłam

Stolica państwa- ponadmilionowe San Juan to typowe karaibskie miasto portowe łączące nowoczesność i dawny kolonialny smaczek. To właśnie stara część jest godna uwagi- założona w początkach XVI w. ciągle zachwyca bajecznie kolorowymi domami i fortecami majestatycznie górującymi nad Atlantykiem. Nie tylko słońce i wysoka temperatura skutecznie ładują akumulatory zziębniętych Europejczyków, to przede wszystkim serdeczność i radość życia tubylców.
Na zdjęciach poniżej plaża w okolicach San Juan i kolonialna część stolicy (fotosik odmawia współpracy

A tak wyglądał mój ogród dzisiaj bladym świtem...- 4 i mnóstwo śniegu...

-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Jaka różnica pogodowa na tych zdjęciach

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Monia - ale plaża piękna , słońce i ciepełko
A u nas jeszcze zimowe klimaty ,mam nadzieję ,że niedługo i u nas zrobi się cieplej .
Pewnie się wygrzałaś i się opaliłaś trochę
Ech no tylko pozazdrościć takiej wyprawy ,zwłaszcza o tej porze
roku jak u nas jest tak zimno

A u nas jeszcze zimowe klimaty ,mam nadzieję ,że niedługo i u nas zrobi się cieplej .
Pewnie się wygrzałaś i się opaliłaś trochę

Ech no tylko pozazdrościć takiej wyprawy ,zwłaszcza o tej porze
roku jak u nas jest tak zimno

Witaj Moniko, odbyłaś piękną egzotyczną podróż.
Ach, te karaibskie wyspy! ja znam Dominikanę, więc mniej więcej mogę sobie wyobrazić jakie rajskie wakacje spędziłaś :P
Na pewno przykre było zetknięcie z naszą zimową rzeczywistością, bo pewnie liczyłaś, że wrócisz już do wiosennego ogrodu
Z przyjemnością będę czytać relacje z podróży i oglądać zdjęcia, zwłaszcza -jak na ogrodomaniaka przystało- wspaniałej, bujnej karaibskiej roślinności.
Pozdrawiam cieplutko
Ach, te karaibskie wyspy! ja znam Dominikanę, więc mniej więcej mogę sobie wyobrazić jakie rajskie wakacje spędziłaś :P
Na pewno przykre było zetknięcie z naszą zimową rzeczywistością, bo pewnie liczyłaś, że wrócisz już do wiosennego ogrodu

Z przyjemnością będę czytać relacje z podróży i oglądać zdjęcia, zwłaszcza -jak na ogrodomaniaka przystało- wspaniałej, bujnej karaibskiej roślinności.
Pozdrawiam cieplutko

-
Iduś, jeszcze trochę, a dostałabym zawału po powrocie
Dziewczyny życzyły mi wiosny, a u mnie zima w pełni
Bożenko, wygrzałam się i opaliłam
Niemniej uważam, że byłam za krótko- tydzień na miejscu to za mało. Bardzo męcząca jest podróż- mieliśmy dwie przesiadki, w sumie prawie 20 h.... Ponieważ Portoryko jest terytorium zależnym od USA, trzeba mieć amerykańskie wizy. Lecąc jednak ze Stanów praktycznie nie ma już żadnej kontroli, chyba traktują wyspę jak kolejny stan 
Daluś, miło, że zajrzałaś
Zdjęć zrobiłam mnóstwo, muszę je opisać i sukcesywnie wgrywać. Sporo z nich jest typowo ogrodniczych
Lubię Karaiby, kilka miejsc już odwiedziłam- teraz zastanawiam się nad Wyspami Dziewiczymi. Do Azji prędko nie pojadę, chyba, że Alinka mnie przekona
Na wiosnę specjalnie nie liczyłam, ale tyle śniegu

Bożenko, wygrzałam się i opaliłam

Daluś, miło, że zajrzałaś

Na wiosnę specjalnie nie liczyłam, ale tyle śniegu

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Witaj kochana
Nie pisałam ostatnio,bo nie chciałam przeszkadzać w wypoczynku i nie byłam pewna czy masz ze sobą laptopa. Śliczne fotki i takie gorące,ale mi narobiłaś apetytu na lato. Ja uwielbiam słońce i upały,mogłabym zamieszkać w ciepłych krajach. Te ostatnie fotki trochę mnie ochłodziły,a nawet zmroziły
super,że już jesteś 

-
Witaj, Arabello
Zdecydowanie powinnyśmy mieszkać w cieplejszym klimacie
M miał laptopa, bo bez niego chyba nie wytrzymałby
Ja jednak do niego nie zaglądałam, chciałam odpocząć i wygrzać się w słońcu.

Zdecydowanie powinnyśmy mieszkać w cieplejszym klimacie

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniś po powrocie z ciepłych wyrajów. Takie fotki wszystkich nas ogrzeją, bo wszędzie chyba spadł w nocy śnieg. Osobiście liczę, że to ostatnie już podrygi pani zimy. W tym roku pokazała swoje oblicze i mam nadzieję, że nie prędko już taka wróci. Monisiu. Tyle wytrzymałyśmy, to jeszcze tych parę dni wytrzymamy i będziemy się cieszyć z wiosny. Przy okazji najlepsze życzenia urodzinowe, bo o ile mnie pamięć nie myli to w sobotę byłaś dostojną Jubilatką.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
Aduś, bardzo dziękuję za życzenia
Miło, że pamiętasz
Chociaż chyba nie powinnam się już przyznawać do wieku...raczej odejmować
W tym sezonie dobrze przygotujemy się do kolejnej zimy, mam jednak nadzieję, że taka szybko nie wróci. Będę miała gości w Lany Poniedziałek i obawiam się, że jeszcze będzie leżał śnieg....

W tym sezonie dobrze przygotujemy się do kolejnej zimy, mam jednak nadzieję, że taka szybko nie wróci. Będę miała gości w Lany Poniedziałek i obawiam się, że jeszcze będzie leżał śnieg....