Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Post »

Witaj IZO, z samego rana ;:19 późno rano wstaję , bo i późno kładę się spać)pospacerowałem po Twoim pełnym pięknych kwiatów ogrodzie.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza, narcyz z ostatniego zdjęcia to nie 'Ice Folies'. Tego znam. Ma szeroki przykoronek i bardziej żółty.
Fajnie, gdyby się udało dzwonka skupionego z nasion rozmnożyć, choć one się szybko rozrastają więc nie ma pośpiechu. Już się nie mogę doczekać na kwitnienie dzwonków.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Miiriam - dzięki! Czasem przestaje padać i nawet słonko wyjrzy :D . Ten czosnek mam pierwszy rok. Ładnie wygląda jak kwitnie. Posadziłam go w doniczce, bo ponoć mocno się rozłazi.
Witaj Tadeuszu! Podobnie jak ja jesteś "nocnym Markiem", ale przed ósmą to wcale nie jest późno :wink:
Jacku - jeśli to nie jest "Ice Folies" to nie wiem co to jest. Może Ty masz jakieś podejrzenie? Stwierdziłam sporo pomyłek wśród kupionych narcyzów. Też lubię dzwonki, ale nie mam ich zbyt wiele - na razie :wink: U mnie irysy szykują się do kwitnięcia.

O pogodzie nawet nie wspomnę. Jaka jest każdy widzi. Najgorsza sytuacja na południu. U mnie nie jest tak źle. Wczoraj nawet udało się zrobić koszenie trawy. Posadziłam w końcu swoją "Montanę" - może odwdzięczy się kwitnieniem. Byłam mocno zaskoczona jest ogromnym systemem korzeniowym w małej doniczce. W piątek byłam na zachodzie kraju. Tam cieplej i wiosna znacznie bardziej zaawansowana - aż miło popatrzeć. W drodze powrotnej zajechaliśmy do szkółki w miejscowości Frank. Kupiłam dwie ciemne żurawki i wawrzynka wilczełyko. Z podróży przywiozłam też sadzonkę fiołka.

Obrazek - kwitnąca aronia
Obrazek - pierwszy kwiat liliowca botanicznego - nie pamiętam kiedy zakwitł w zeszłym roku, ale chyba podobnie
Obrazek - zaczyna kwitnąć bożykwiat - nie dawno kupiony i moje ulubione konwalie
Obrazek - zdobyczny fiołek - ciekawe czy się przyjmie - może ktoś wie co to za odmiana...
x_P-42

Post »

Witaj Izo .Ładnie Ci wszystko się rozrasta a i nowych zakupów sporo... :D
U nas na "zachodzie", może i cieplej, ale leje ... leje... leje.... Nic w ogrodzie nie da rady zrobić! ;:7
x_P-42

Post »

tu.ja pisze: czy zdarzyło Ci się by jakaś hosta zaczęła wiosenny start od pędu kwiatowego zamiast od liści. Ja w zeszłym roku miałam taki przypadek.
Witaj Izo .
Tak, zdarzyło mi się nie raz, w tym roku w ten sposób "wystartowała" jedna z moich trzech " Striptease".Dwa egzemplarze obok normalnie, a ten jeden : bez liści, tylko pęd kwiatowy. Wycięłam go i teraz zaczynają rosnąć liście.
Co roku jakaś hosta tak wariuje.
tu.ja pisze:
Obrazek - coś na skalniaku szykuje się do kwitnienia
To oczywiście ukwap dwupienny.
Masz piękną kępę czosnku niedźwiedziego. Ja posadziłam w ub. roku ( dostałam od jednego z forumków), ale nie są jeszcze takie okazałe. ;:7
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

też kupiłam boży kwiat ale ma ciemniejszy kolor , jak spotkam taki jak twój tez kupię będzie para ,,
liliowce wczesne tez mają pąki ,trochę słoneczka i też zakwitną .. gajowiec żółty u mnie ładnie się rozłazi pod lipą aż muszę go usuwać bo włazi mi na rabatkę ..dzisiaj tez zimno ,wietrzno i pochmurno . trochę przestało padać .. ale i tak za zimno aby popracować w ogrodzie , lepiej się nie przyziębić...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuniu Bożykwiat piękny, ja dziś też sobie przytargałam go z targu, w komplecie z kilkoma lewizjami :roll: Konwalie śliczności :D

Izuś zerknij proszę na PW :D
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny ten zdobyczny fiołek .. i nareszcie dowiedziałam się , że mam fiołka palczastego - w zeszłym roku też mi nie kwitł :(
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu, ja też jeszcze host nie posadziłam- część czeka od piątku, a reszta od wczoraj... Mam zamiar zrobić to jutro, o ile nadal będzie ładnie.
Nie przypuszczałam, że aronia tak efektownie kwitnie :shock:
Miłego wieczoru ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też mam aronie i nawet ładnie kwitnie ,ale z bliska wygląda ślicznie ,, u mnie wschodzi słoneczko , może wreszcie będzie ładnie i osuszy zalane ogrody i nie tylko ogrody,aby tylko chciało z nami zostać na dłużej ...
Mój album
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Izuś u mnie wszystko ok....Wczoraj udało mi się wyskoczyć na działkę bo nie padało...Miało być tylko na chwilkę, ale jak się zabrałam za usuwanie i przesadzanie czyśća wełnistego to zeszło 2 godz :D Strasznie mi się rozrósł i wlazł na róże :wink:
U CIebie kwitnąco, pieknie :)
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Ale śliczna ta aronia. Małe a cieszy. I jeszcze Bożykwiat i ta łączka konwalii. Super!
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witam :wit ogródek masz bajeczny pozdrawiam
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie i do ciebie zawitało słoneczko i wypija wszystką wodę .. miło spędzać czas w ogrodzie przy takiej pogodzie ... a jeszcze coraz to nowe kwiaty rozkwitają , teraz to można na nich popatrzeć ... chociaż deszcz nie daje za wygrane i albo na wieczór albo w nocy musi sobie popadać
Mój album
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Dzięki wszystkim za wizytę :D
Przez kilka dni pogoda była poprawna, a nawet trochę lepiej niż poprawna. Może w obliczu tych powodzi głupio pisać, ale musiałam przez weekend biegać z konewką. Trochę się działo. W czwartek miałam "inspekcję" Ani-Raczek :D Oczywiście była wymiana roślin ( jak ja to lubię ). Przyszła przesyłka od Agness - znów było co sadzić. Powstała nowa rabata pod winobluszczem, a w zasadzie dostała nowy image. Powojnik tangucki w nagrodę otrzymał coś w rodzaju pergoli - dotychczas musiała wystarczać mu siatka i leszczyna.
Dzisiaj pogoda wróciła do "normy" - jest znów zimno i pada :( Na domiar złego - prysnął mój sen o Montanie. Ten powojnik właśnie zakwitł - na biało. Nawet ładny jest...ale miał być montana :(
Może ktoś wie co kupiłam: Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”