Miniaturka i inne moje ulubione

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Miniaturka i inne moje ulubione

Post »

Fajnie, że jesteś Agnieszko ;:138 No i super fotki pokazałaś. A na MM nie wiem co to będzie jeszcze, ale i tak cieszy, bo to znak, że mu dobrze u Ciebie ;:108 ;:196
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Obrazek To jeszcze kwitnąca nieustannie brassada, ale to już dwa ostatnie pędy i jeszcze cambria ,której zapach powala na kolana
http://img25.imageshack.us/content_roun ... ia=mupload#

A teraz takie niepozorne falki ,szczególnie ciekawy jest ten z płatkami ,które wyglądają jakby je zgnilizna atakowała ,ale to tylko takie ubarwienie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

A teraz trochę salaty ,ale jak ona się rozrośnie ..... ObrazekDziwna sprawa z tym dendrobium ,od zeszłego roku rosa mu nowa psb ,wszystko błlo ok ,aż tu nagle wypuścił dwa nowe maleńkie przyrosty ,miały coś ok 1 cm i tak jak się pojawiły szybko tak samo i znikneły a mianowicie zgniły tak sobie zupełnie ,po czym roślina wydała całe mnóstwo nowych przyrostów 8 albo 9 ich jest już nie pamiętam a M śpi i nie idę liczyć .Razem z przyrostami pojawiły się paki kwiatowe i żółte liście na zeszłorocznym przyroście -jakas dziwna sytuacja :?:

I jeszcze Obrazek dendrobium phal.i oncidium.

Obrazekniestrudzone Berry Oda jak nie keiki to przyrosty zapracowana roślinka
Obrazek miltonia znowu ma trzy przyrosty,a to Nelly Isler i też trzy przyrosty
Obrazek
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Dodam jeszcze Dark Star 8 nowych przyrostów na 4 zeszłorocznych psb już sie ciesze na samą myśl o pędach kwiatowych :D Obrazek

Jeszcze na promenei rośnie pędzik kwiatowy i nowa psb ,moi podopieczni w akwarium tez się dobrze czują i cała masa pędów na falkach ale to już na następny raz ,dzisiaj padam i oczy się sama zamykają.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Cudny MM :D
Oj "sałata"szaleje... Będziesz mieć multum letnich kwitnień, jak tylko psb dojrzeją ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne kwitnienia... Też sobie w końcu muszę kupić MM.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Agnieszko, widzę że na nudę wśród swoich storczyków nie możesz narzekać. Jest co doglądać ;:215
Będziesz miała dużo kwitnień późną wiosną i latem. A do tego czasu - radość oczekiwania. Też lubię ten etap.
O wiele bardziej, niż patrzenie jak roślina przekwita :wink:
Pokaż przy okazji swoich podopiecznych w akwarium ;:180
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Justus Storczykowa Art świetnie ,że można wpaść na forum i przeczekać okres sałaty w miłym i sympatycznym gronie ,za to latem juz widzę ten zawrót głowy jak nam to wszystko zakwitnie .
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Agnieszko zaszalały twoje cuda na maxa :) tyle kwitnień i przyrostów nic tylko się cieszyć :) a brassada jest przecudna :)
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Trzynastko dziękuję za odwiedziny ;:196
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Ponieważ dzisiaj pogoda nas nie rozpieszczała zbytnio miałam chwilkę na obfotografowanie mieszkańców mojego akwarium. Jako pierwsza brassada mivada,kupiona na początku marca jedna niewielkich rozmiarów psb niespodziewanie wypuszcza dwa maleńkie przyrosty . Obrazek

I promenea ,która ma ładny pędzik z kwiatem już słusznych rozmiarów ,a dzisiaj dopatrzyłam sie z drugiej strony psb jeszcze jednego pędzika ledwie widocznego .Bardz o sympatyczna i wdzięczna roślinka Obrazek

Teraz MM jako kolejny mieszkaniec akwarium ,wypuszczał nowe cosik ,ale okazało się niestety tylko korzonkiem a juz myślałam ,że będzie drugi pęd,bo pierwszy ze wzg na zimę ograniczyła się tylko do jednego kwiatu Obrazek
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Agnieszko gratuluję ;:138 Czekam na fotki rozkwitnietej Promeneii ;:215
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Widać że u Ciebie kwiaty nie próżnują :)
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p

Post »

Dalsza część phal.bastiani od Anny L chyba mu dobrze ,bo korzonków przybywa i listek pięknie urósł Obrazek
To zabawna psb ,która odpadła( prawie) od większej psb oncidium w trakcie przesadzania i co sie okazało po chwili spedzonej w akwarium ma małego cosika Obrazek Psb złapała dobra ostrość ,a cosik nie ale starłam się jak mogłam :wink: ObrazekTo jeden z dwóch reanimowanych i tak po kolei ,najpierw był w kamykach ale nic sie nie działo ,a ja niecierpliwa jestem i do spangum wsadziłam to cos co pozostało po systemie korzeniowym i dzisiaj właśnie widzę zaczatki dwóch korzonków na 100% ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 .Nie wiem co tak naprawdę pomogło w spangum spędził coś ze dwa miesiące ,ale liczy sie efekt teraz będzie już z górki.A teraz drugi ,cudny pęd ma ale korzeni jak na lekarstwo ten nic nie wypuszcza ale nie można mieć wszystkiego Obrazek . I jeszcze wszyscy razem :D Obrazek W wolne miejsce wstawiam ostatnio nelly insler bo marszczą jej sie strasznie liście na nowych przyrostach a tu zawsze wilgotno i miło :P
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko zacznę od końca - akwarium rewelacyjnie wygląda ;:138 widać, że roslinki czują się tam jak w raju ;:108 Phalaenopsis bez korzonków wypuszcza wspaniały rozgałęziony pędzik - cóż roślinka inwestuje w jedno , gdyby szły korzonki i pędzik pewnie byłoby jej trudno. Ale powoli zbierze się i do korzonków. :D Super, że reanimacja się udała , korzonki jak już wyszły to będą rosły jak szalone. :tan W psb. oncidium tliło się jeszcze życie i postanowiła dać Ci takiego małego cosia. ;:3
Cieszę się , że phal. bastianii się zadomowił i współpracuje ;:196 Będę zaglądać i czekać na pędzik. ;:180
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”