Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_P-42

Post »

Agnieszko, ależ się romantycznie zrobiło...Ja jednak nie dam się uwieść temu nastrojowi , o nie! Nasz dom jest obrośnięty z jednej strony milinem a z drugiej -właśnie winobluszczem.Latam dzień w dzień z miotłą i worami.Do tego drżę, bo moja wnusia jest wszystkojadem a ja nie wiem, czy te jagody jej nie zaszkodzą ( hahaaa, jagody zaszkodzą Jagodzie :lol: ). Ptaki je z apetytem wcinają a potem strasznie....zrymuj sobie :;230
Pozdrawiam jesiennie :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko :D
Super ta liściasta ściana....i jeszcze to słonko i niebieskie jagódki.....takie ciepełko powiało od ekranu :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, piękne to kolorowe wino, u mnie jeszcze zielone, dopiero pojedyncze listki zaczynają się przebarwiać.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

super zajefajna ta czerwień :wink:
x-d-a

Post »

Agnieszko, pięknie wygląda taki przebarwiający się winobluszcz; to jeden z moich ulubionych jesiennych widoków...
Mój dom też jest obrośnięty winobluszczem , ale jeszcze zielonym :lol:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Czerwony winobluszcz przepiękny. Czemu tak krótko są te liście na krzewach. Masz rację Aguś, że tylko pelargonie długo się utrzymują i są piękne przez cały sezon. W tym roku z nich zrezygnowałam, gdyż musiałabym kupić kilkadziesiąt sadzonek i taras już od sierpnia jest bez kwiatów. Posadziłam aksamitki, lecz nie było mnie dwa tygodnie i nie miał kto podlać i po powrocie zastałam zaschnięte badylki. A pelargoniom nic by się nie stało. W następnym roku znów do nich wrócę. :lol: :lol: :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Agnieszko ale dałaś po oczach tymi kolorami.
U Ciebie pelargonie jak na początku sezonu, moje w tym roku już kończą.
Miałam winobluszcz ale ze względu na rozsiewające się nasiona musiałam się go pozbyć.
Bo inaczej cały mój ogród byłby porośnięty bluszczem.
Ptaki roznosiły nasiona po całym ogrodzie a on rosnął jak szalony. :shock: :roll:
Grażyna.
kogro-linki
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś Twój bluszcz już przebarwiony :shock: cudny , mój jeszcze zielony :cry: pewnie i ja się doczekam takiej orgii :lol: .
Szkoda że mieszkam tak daleko bo przerzedziłabym te Twoje pelargonie :twisted: .
Buziaki ;:197
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko jak zwykle zachwycają mnie twoje pelargonie dobrze
że ja tak pięknie pokazujesz bo warto pokazywać ich urok.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, kolory jesieni naprawdę bombowe :!: Moje winobluszcze malutkie ale też się przebarwiają. Dużo ładnych zdjęć ale najbardziej rozbrajają mnie prymulki, bo wyglądają delikatnie, a tak naprawdę twardzielki.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, winobluszcz przepiękny, muszę sobie koniecznie kupić :) Nie jestem co prawda pewna, ale chyba jakiś pęd przyplątał się z poprzedniego ogrodu...muszę wstawić zdjęcie.
Miłego weekendu :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Dużo masz tych pelargonii i pięknie to wygląda na tarasie a winobluszcz - pan jesiennie przystrojony - do zakochania :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Magduś faktycznie cudnie byłoby gdyby winobluszcz był piękny płomienny już od czerwca 8) :lol: ale z drugiej strony fajne jest to, że i jesienią może coś pięknego nas cieszyć, wtedy troszkę mniejszy żal, że lato się kończy :D

Grażynko, u mnie jedna odmiana winobluszczu też jeszcze zielona, a druga tak jak pokazywałam aż płonie, ale niestety ta czerwona już zaczyna tracić listki :(

Moniś dzięki :D pelargonie pięknie kwitną aż do sporych mrozów, lekkie przymrozki nawet im nie straszne :D

Agniesiu dziękuję za cudowny wiersz ;:196 uwielbiam Grechutę :D

Polu
zrymowałam, jak najbardziej :wink: :lol: co racja, to racja. Teraz niestety taka pora, że bez latania z miotłą się nie obejdzie :roll: ja mam taras obrośnięty z jednej strony winoroślą, a z drugiej rosną dwie czereśnie i też pełno liściorów, ciągle trzeba zamiatać :roll: :lol: Mam nadzieję, że Jagódka nie dopadnie do jagódek :wink: :D

Basiu
faktycznie przebarwiająca się winorośl daje wspaniałe wrażenia ciepła i te owocki jeszcze dodają uroku :D gdyby talko tak strasznie sie nie rozsiewały :roll:

Maju u mnie jedna odmiana wina już całkowicie przebarwiona i listeczki już zaczynają opadać, a druga jeszcze zieloniutka- tak ja u Ciebie :D dopiero zaczyna delikatnie się wybarwiać :D

Isiu dzięki :D mi też bardzo się podoba :D uwielbiam tę porę, kiedy liście zaczynają zmieniać barwy :D

Dalu
, jeszcze chwilka i Twój domek będzie skąpany w czerwieni :D Będzie to wspaniały widok :D

Aduś, bardzo polecam pelargonie, będziesz pięknie kolorowo aż do mrozów, ja zrezygnowałam całkowicie z surfinii, właśnie dlatego, że już w sierpniu musiały iść na śmietnik :( Aduś jeśli będziesz miała ochotę, to mogę Ci wysłać trochę sadzonek pelargonii, żebyś nie musiała kupować na przyszły rok.

Grażynko, faktycznie strasznie kłopotliwe jest to rozsiewanie się winobluszczu, pojawia się wszędzie w ogrodzie. Ja mam obrośnięte nim całe ogrodzenie od sąsiada, ale w dole już rośnie bluszcz zimozielony i wino zostanie usunięte i pozostanie bluszcz. Muszę się go pozbyć, ponieważ mam tam posadzone piwonie i liliowce, a wino je zagłusza.

Eluś zapraszam na pelargonie :lol: Jeszcze chwilka i Twój winoblszcz będzie ognisty :D

Danusiu dziękuję :D, bardzo się cieszę, że podobają Ci się :D

Jacku
zgadzam się z Tobą całkowicie, prymulki sa prześliczne i bardzo żywotne :D i nawet sporo ich teraz mi zakwitło :D

Moniś jeśli masz ochotę na winobluszcz, to wiosną mogę wysłać Ci już ukorzeniony :D

Izo winobluszcz faktycznie cudnie się prezentuje w tych płomiennych barwach :D
[/b]
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aga , jak zdrówko?Jesień jest paskudna.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Iguś, na szczęście ze zdrówkiem ok :D Dziś u mnie po kilku dniach obrzydliwej pogody wyszło słonko i dziś jest bajecznie, mam nadzieję, że przez kilka dni utrzyma się taka piękna pogoda, bo mam jeszcze sporo tulipanów do wysadzenia. Na Forum zaglądam teraz po kilku dniach, na kilka minut z doskoku, ponieważ zaczął się u mnie wreszcie remont tarasu, wreszcie po latach doczekam się płytek :roll: :lol: no i w związku z tym kompletny brak czasu na wszystko, trzeba Panom obiadek ugotować, i wiele różnych braków się pojawia :roll: :lol: Ale warto chwilę pomęczyć się dla wymarzonej terakoty :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”