Dziękuję-powiem szczerze ,że już doczekać się nie mogę......Haim pisze:Witaj Alinko![]()
Twoje fiołeczki będą przecudne![]()
Teraz tylko czekać jak się ukorzenią i zaczną kwitnąć ;)

Dziękuję-powiem szczerze ,że już doczekać się nie mogę......Haim pisze:Witaj Alinko![]()
Twoje fiołeczki będą przecudne![]()
Teraz tylko czekać jak się ukorzenią i zaczną kwitnąć ;)
Oj-ale Twój to juz młodzierz!! Ale ukorzeniony!!!! GratulujęHaim pisze:Alinko, zobacz u mnie w wątku, dzisiaj wstawiłam fotkę jednego z moich ukorzenionych fiołeczków, ja zawsze ukorzeniam w wodzie i trzymam je tam do tej pory aż pojawią się sadzonki ;)
Potem wsadzam dopiero do ziemi:)
Ale każdy ma inny sposób, ja osobiście uważam, że w wodzie fioki szybciej puszczaja korzonki jak zresztą wiele innych roślin
Dobranoc
No-tez super pomysła-ale to następnym tazem( mam nadzieję!! )trzynastka pisze:No własnie każdy inaczej ukorzenia ja za najprostszy i najlepszy sposób uważam zasadzić do takiej doniczki z takim kwiatkiem który fajnie zdrowo rośniewtedy listek szybko się ukorzenia bo ma te same warunki tę samą florę bakteryjną itd ;) u mnie na 10 zasadzonych listków wszystkie się przyjeły
były zasadzone w doniczce z fikusem lyratą
Witamtrzynastka pisze:Alinko ja czekam aż wyjdą z ziemi małe listeczki wtedy wiem że już nowe roślinki rosną z jednego listka jest i z 5 sadzonekz reguły dopóki lisć zielony to wszystko jest ok jak zaczyna się marszczyć , czy zaczyna czernec wtedy jest coś nie teges
Bardzo dziękuję-własnie byłam na nie popatrzeć-na razie wygladają zdrowo!!Haim pisze:Alinko, ja również trzymam kciuki, oby ładnie się fiołeczki ukorzeniły
Powiedz-po jakim czasie mozna się spodziewać pierwszych kwiatuszków??trzynastka pisze:Wcale się nie dziwię bo są cudowne
Bardzo dziękuję-powiem Ci siedzę i patrzę na dendrobium i....nadziwić się nie mogę-bardzo ciekawa struktura ...Dorota Czechowicz pisze:Alinko, śliczne kwiatuszki![]()
A zwłaszcza dendrobium i anturium(mam je na liście chciejstw)
O matko-dopiero latem??trzynastka pisze:Są ślicznea dendrobium to bardzo wdzięczna roślinka
a kwiaty na fiołkach po jakichś 7 miesiącach jak dobrze pójdzie