Moja familokowa oaza spokoju cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam jeszcze pare dzisiejszych fotek i życzę wszystkim kolorowych snów Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie Jadziu tak casablancowo - gloriowo .Ja Glorię akurat też mam od wiosny , kwitnie pojedynczymi kwiatkami jest zdrowiutka ale czy pachnie?Na razie jakoś niezbyt wyraźnie :? a lilii to jak na lekarstwo było bo niewiele mam jakoś się nie podniecam za bardzo nimi.Dziwne ..no nie????Ani liliowców przedziwnych też nie mam ..Ja to taka staromodna jestem chyba ... Ale róże mnie 'kręcą " i hosty ... ale bez szaleństw ,spokojniutko jak mi coś wpadnie , to kupuję ale listy "chciejstw" nie tworzę :?
pozdrawiam Cię serdecznie , daruj moje "wywody", tak się rozgadałam deszczowego u mnie poranka.Deszczyk cudowny , spokojniutki , bardzo już potrzebny bo bardzo sucho już było.
Maryna. ;:25
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jadziu i dziękuję za odwiedziny :)
Masz fantastyczny ogródek tyle różności w nim. U mnie wiele już przekwitło nie wiem dlaczego czy dlatego że te kwiaty są pierwszoroczne np . lilie i mieczyki ? może w przyszłym roku będą większe i obficiej kwitły .Ostatnio mało tu bywam moje samopoczucie jest jakieś nie takie :( nie mam chęci do niczego , nic nie układa się po mojej myśli :(
Nie mniej jednak bardzo cieplutko i radośnie cie pozdrawiam:)))
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Maryniu lilie kocham może ze względu na ich zapach ,róże także kocham . Nie muszą być markowe najważniejsze ,że podoba mi się kolor i pokrój kwiatu . Lubię mieć coś takiego innego . Za hostami nie przepadam kojarza mi się ze cmentarzem albo jakimiś zieleńcami . Gloria u mnie można rzec nie pachnie taki leciuteńki zapachminimalnie wyczuwalny . Liliowców też mam 4 szt i raczej więcej nie kupię chyba ,że mnie zauroczy jakiś osobnik . Lilie natomiast dokupię i jakąś pnąca różę .

IWONKO co z Tobą pogoda piękna a Ty nie w sosie . Masz na pewno dużo słońca dlatego szybciej przekwitają . Wiesz ,że serce mi się kroi jak tak nostalgicznie piszesz . Mam nadzieję ,że Twoje kłopoty szybko miną i znów powróci radość życia . ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Jadziu fajna ta NN żółta ,czy to pnąca :?: Twoich róż chyba żadna choroba się chwyta ,bo widzę że różyczki mają zdrowe liście ,a u mnie pomimo że opryskiwałam ,to liście żółto czarne :twisted:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bogusiu stare róże sa zdrowe a te jesienne trochę chwyta ,ale polałam je BIOSEPTEM niektóre listki pousuwałam . Ogólnie mogę powiedzieć ,że sa zdrowe . Ta NN nie jest pnąca ona rośnie tak do 1,5 m . Gdybym ją co chwilę nie skracała byłaby wyższa . Kwiat ma podobny do FREZJI ale to raczej nie ona . Ma nawet zapach jak frezje . Mączniak zaatakował floksy w tym roku póżno i nie tak mocno .Też muszę go poskromić . Miłego dnia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-przepiękna ta casablanca!
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu Gloria i Peace to to samo i nie jest podobna ale mam jeszcze jedną
miała jeden kwiatek jak będzie miała jeszcze jeden porównam.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie będę oryginalna - Jadziu Casablanca jest cudna! Chyba sobie kupię na przyszły rok :lol:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Jadziu po tak pięknej porcji zdjęć to sny na pewno będą kolorowe :lol:
Kochanie a jak tam Twój Mr Lincoln , bo mój bardzo ładnie się rozrósł i będzie zaś kwitł :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Twoja CASABLANCA podobna do mojej NN .
Jutro to sprawdzę . :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOLU ta Twoja wygląda jak Casablanca ,ale czy to ona ? .Mam jeszcze jedną w różach zobaczymy jak ta zakwitnie .

Jadziu mój LINCOLN chyba nie ma odpowiedniego miejsca i na jesień będzie miał nowe miejsce . Znowu zabiera sie do kwitnienia ,ale jakoś tak niemrawo . i nawet za bardzo się nie rozrósł czyli nie ma odpowiedniego miejsca .

MARYSIU i jak pięknie pachnie jak te białe lilijki św. Józefa

DANUSIU Hania wtedy napisała ,że to jest Mme -Peace -Gloria Dei jak pokazałam ją u Halinki -hal

EWUNIU Casablanca warta jest zakupu . Na jesiennej wystawie dokupię jeszcze parę sztuk . Gdy kwitną lilie i floxy jest zabójczy zapach w ogródku jak idziesz wieczorem albo wcześnie rano .

Życzę wszystkim kolorowych snów
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadziu już czuję ten zapach-floksy i lilie-kapitalny zapachowy koktail.Cieszę się,że od pierwszego szlagu dostałaś książkę,ale też dopiero teraz będą rozterki którą wybrać-ja już niby mam zapisane co chcę,ale jak spojrzę do knigi to lista rośnie,a mogę tylko 5 krzaczków kupić. ;:70
Jadzia ta Zółta to może Lucia Kordesa zobacz u mnie,ma być do 1,5-2m i delikatnie pachnie,troszkę mniej niż fresia.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich wieczorową porą . Trochę dzisiaj czyściłam ganki gdyż szczawik strasznie się rozpanoszył . Ogórki można o nich zapomnieć szybkościowo padły . Opryski trochę pomogły ,ale chyba jest coś w powietrzu co nie daje im żyć . Trochę słoików narobiłam więc za bardzo nie lamentuje . Róże podlałam gnojówką i przyniosłam sobie skrzypu ze cmentarza . Zakwitła ostatnia lilijka jedna jedyna lilowa i znowu zaczął kwitnąć chyba DUET . Życzę wszystkim odwiedzającym miłego wieczoru . Kupiłam sobie taką książke . Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ten piękny duet to jak duży krzaczor?No widzisz,znów mi się podoba i jak tu wybierać?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”