Moje spełnione marzenie tu.ja cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Izuś w końcu jestem u Ciebie :oops:
No no wrzosowisko robi wrażenie....I ile pracy musiałaś /razem z M :lol: / włożyć w jego stworzenie!!!
Żurawki /17 szt :shock: / i cała leśna rabata świetnie się prezentuje...A skalniak jak już wypiękniał! Oj, co to będzie w przyszłym roku... :lol:
Qurcze ja też sadzę cebule bez koszyczków bo niem mam miejsca, a nornica u mnie grasuje :evil:

Iza przysłałaś mi kiedyś nasionka posłonka. Nie wiesz jaki ma kolor?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agness - ta delosperma przeżyła już 2 zimy w moim ogrodzie. I to w zasadzie bez zabezpieczenia. Ja obawiam się o cały skalniak, bo tam jest cienka warstwa ziemi. Czy mi czasem zimą wszystko nie zmarznie na kość :wink:
Jolu - dzięki za pochwały! Sama wiesz jak mile łechcą ego. Długo sądziłam, że posłonek jest tylko różowy. Latem przekonałam się, że miała nasiona w kolorze mix (zakwitł na biało i w 2 odcieniach różu ) i takie Ci wysłałam. Mam nadzieję, że wysiałaś go. Jest słodki i lubi dużo słońca.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x_P-42

Post »

Izko, czy z tych pysznie wyglądających winogronek będzie winko ?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Polu zapewniam Cię, że one tylko wyglądają pysznie. I w zasadzie tylko na winko się nadają :lol:
x_P-42

Post »

tu.ja pisze:Polu zapewniam Cię, że one tylko wyglądają pysznie. I w zasadzie tylko na winko się nadają :lol:
Izo, ja nie mogę jeść krajowych winogron, bo zaraz gardło mnie piecze.Zagraniczne, owszem, ale nasze..Próbowałam już różna.Za każdym razem to samo:)
Mamy winorośl, ale zostawiam owoce na ucztę ptakom, lub wkładam do gąsiora.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

tu.ja pisze: Długo sądziłam, że posłonek jest tylko różowy. Latem przekonałam się, że miała nasiona w kolorze mix (zakwitł na biało i w 2 odcieniach różu ) i takie Ci wysłałam. Mam nadzieję, że wysiałaś go. Jest słodki i lubi dużo słońca.
Iza oczywiście, że go wysiałam i bardzo ładnie wzeszedł.. :lol: Bo część innych nasionek też wysiałam, ale efekt mizerny...Liczyłam na jeżówkę, a ona nie wzeszła.. :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu - ja z wysiewem nasion też niestety miałam spore problemy. Kiepsko wschodziły, często to co wzeszło sama wypieliłam :oops: Jeżówka u mnie też wcale się nie pokazała.

Koniec września, a moja datura rozpoczęła na dobre festiwal kwiatowy. Zapach niesamowity. Szczerze mówiąc nie sadziłam, że doczekam się takiego widoku gdy w kwietniu wsadzałam wprost do gruntu otrzymanego od sąsiadki badylka
Obrazek Obrazek

Wciąż kwitną gazanie, a nawet przypołudniki. Miecznica też co jakiś czas zakwita jednym kwiatkiem. Zakwitły kolejne przetaczniki od Jacka. O daliach i różach nawet nie wspominam :lol:

Mimo wszystko widać, że idzie jesień:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś prześliczny Twój żółciutki powojnik, też mam ochotę na zakup takiego maleństwa, ponieważ tak obficie i długo kwitnie :D
Datury szaleją, chcą odstraszyć nadchodzącą jesień, ja mam tak z pelargoniami, są tak piękne, że nawet nie miałam sreca, żeby obrywać im kwiaty i robić sadzonki, i zrobiłam malutko :roll:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness - mój powojnik wyhodowałam z nasion. Po co masz kupować? Podaj adres na pw i podeślę Ci nasiona. Można je teraz jeszcze wysiać i wiosną ładnie wzejdą i będą rosły. O zimowanie chyba nie musisz się martwić, bo ostatnią zimę przezimował mi w skrzynce balkonowej bez żadnej ochrony ( czym mnie niesamowicie zaskoczył).
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu, przybiegłam przywitać się po wakacjach :) Dziękuję za odwiedziny :) Jak zwykle pięknie u Ciebie :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iza! Ładnie Ci kwitnie datura. Moja ma dopiero pączki więc nie wiem, czy się doczekam :?
Cieszę się, że przetaczniki już kwitną.
Jakbyś miała jeszcze nasionka tego powojnika, to ja bardzo proszę. Ale to już pewnie w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Moniko! Miło, że zajrzałaś. Mam nadzieję, że wyjazd był udany i naładowałaś akumulatory na całą zimę :wink:
Jacku - przyznam się, ze to mój debiut daturowy i właściwie nie liczyłam na tak obfite kwitnienie. Tym bardziej, że uprawiam ją wbrew wszelkim zasadom :lol: Nasiona masz jak w banku - i to pewnie niebawem ( jeszcze można je wysiać w tym roku)
Doczekałam się w końcu deszczu - hura! Niestety razem z deszczem "przylazła" zimnica i troszkę pokrzyżowała mi plany prac ziemnych. Mam nadzieję, że jeszcze będą suche i w miarę ciepłe dni. Mimo wszystko sporo jeszcze kwitnie...

Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, na całą zimę się nie da, ale odpoczęłam :lol: :lol: Ależ kwitnąco jeszcze u Ciebie :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x_P-42

Post »

Izko, u Ciebie nie widać wcale jesieni :) A u nas już tyle liści spadło z drzew.że zasypało mi całe hostowisko i trawniki kolorowym dywanikiem.
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Tujko - Twoja jesień taka ukwiecona, motylkowa i kolorowa! Jakby to środek lata był.....
Twoje wrzosowisko naprawdę robi wrażenie....
U mnie pod blokiem właśnie w ostatnich dniach Spółdzielnia zmodernizowała skwerek sadząc między innymi wrzosy. Wygląda ładnie tylko na jak długo :cry:
Szkoda by było gdyby to zdewastowano. Niestety mam złe doświadczenia w tym względzie :cry:
Czy u Ciebie też tak wściekle wieje?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”