Cześć Kasiu! witaj wśród żywych Faktycznie przerwa była niezła... już myślałam, że zrezygnowałaś z forum.
Plany masz ciekawe, a to co widziałam wcześniej zachęca niezmiennie do odwiedzin u Ciebie. Pozdrawiam cieplutko i buziaczki dla dzieciaczków!
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Przemku jeśli chodzi o dalie - to taka odmiana. Dorasta do 30 cm wysokości. Jeśli chodzi o jej nazwę - nie znam - kupiona w ogrodniczym, w którym takimi szczegółami się nie przejmują... Ciekawa jestem czy w tym roku też będzie tak ładnie kwitła - zimowała w garażu. Szkółki, o którą się pytałeś nie znam. A w jakiej ona jest miejscowości -może się tam wybiorę ;)
Andziu - dzięki, że wpadłaś. Buziaki przekazane ;)
Zapomniałam jeszcze dodać, że w planach jest mały ogródek warzywny. W końcu do niego dorosłam ;) Na początek będą w nim rosły zioła - bazylia, tymianek, cząber - sałata, pomidorki koktajlowe, dynia, cukinia. Zobaczymy co z tego wzejdzie.
Przemku nawet nie wiedziałam, że tak blisko mnie jest jeszcze jedna szkółka - muszę się tam wybrać. Wiem, że w tej samej miejscowości - przy ul. Niepodległości są szklarnie z roślinami kwitnącymi - tam byłam - spory wybór. A jeśli chodzi o szkółkę godną polecenia, to tuż obok mnie w Majdanie, jest szkółka pani Chacińskiej - http://www.chacinskamajdan.republika.pl ... cennik.htm
Wszystkie iglaki (i część innych roślin) mam stąd. Są naprawdę dobrej jakości.
PS. A jak już przyjedziesz do szkółki Pani Chacińskiej to po drugiej stronie ulicy, dwa domy wcześniej możesz zajrzeć do mojego ogrodu ;)
Witaj, Kasiu. Namierzyłam cię w którymś wątku, ponieważ mieszkamy po sąsiedzku. Niestety, widzę, że już tu do siebie nie zaglądasz. W każdym razie pozdrawiam świątecznie