Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.2
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przy drugiej również stawiałbym na Golden Scepter - pierwsze skojarzenie
Pierwsza od razu skojarzyła mi się z Carnival, ze względu na szeroki margines i ten odwrotnie miseczkowaty kształt liści. Jednak nie pasuje mi do koncepcji biały kwiat (chyba, że jest on jasno lawendowy, a jedynie na zdjęciu wygląda jak biały). Druga myśl to Snow Cup - kwiat biały, ale.... nie mam przekonania ze względu na kształt liści.

Pierwsza od razu skojarzyła mi się z Carnival, ze względu na szeroki margines i ten odwrotnie miseczkowaty kształt liści. Jednak nie pasuje mi do koncepcji biały kwiat (chyba, że jest on jasno lawendowy, a jedynie na zdjęciu wygląda jak biały). Druga myśl to Snow Cup - kwiat biały, ale.... nie mam przekonania ze względu na kształt liści.

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Kontakt:
Uważam, że Ania zidentyfikowała bezbłednie.zanna pisze: Moim zdaniem rośnie Ci imponująca w przyszłości Frances Williams

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- orinoko01
- 200p
- Od: 21 cze 2009, o 22:39
Polu dziś dokładniej obejrzałem hosty których zdjecia zamieściłem,więc uzupełnie informacje o nich. Ta pierwsza ma zielone liście wychodzące z jednej kępy razem ze pstrokatymi....jednak czysto zielonych jest właściwie tylko jeden...reszta ma jakis element koloru. Natomiast druga ma ogonki czerwonawe.