Wszystko o pomidorach 4cz. (20.05.09 -31.12.09)

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maciachowa
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 kwie 2009, o 20:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

u mnie dojrzewaja (na czerwono) tylko koktajlowe w gruncie.
Pozostałe sa w postaci zielnych małych wielkosci orzecha włoskiego.
Ale ja mam cierpliwośc :)))))
Za rok moze uda sie miec wiecej odmian a nie tylko bawole serca, malinowy i koktajlowy jakis.
Jeszcze ponoc mam 2 krzaczki w gruncie zoltego o ksztalcie gruszki. Czekam az da owoc jakis to sprawdze :)
Zazdroszcze Waszych zbiorow, ale bez zawiscie. Sliczne sa i niech rosna :)
Pozdrawiam
Maciachowa
kontra
200p
200p
Od: 12 kwie 2009, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie w gruncie trzy zaczynają czerwienieć...
Już nie mogę się doczekać...
Awatar użytkownika
Mateusz
100p
100p
Od: 13 lut 2008, o 10:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie w gruncie w tym roku kompletna porażka...:( Codziennie pada, co któryś dzień burze. Raz na pół miesiąca trafi się jakiś cieplejszy dzień, a po nim znowu na przemian: deszcz, burza, grad....;/ Pomidorki są, tylko że wielkości piłeczki pingpongowej i po ok. jednym na krzaczku (lub wcale).
Pozdrawiam,
Mateusz!
kontra
200p
200p
Kontakt:

Post »

A ja dzisiaj zjadłam pierwszy gruntowy :).
Jestem bardzo dumna :).
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Moje jeszcze ciągle zielone :(
Awatar użytkownika
Kubuś
200p
200p
Od: 2 paź 2008, o 17:50

Post »

U mnie w tunelu jeden czerwony był tydzień temu. A do tej pory same zielone. To taki rok jest czy co? w tamtym roku w gruncie już miałem pierwsze czerwone( tunelu jeszcze nie posiadałem )

Pozdrawiam :wink:
U Kubusia na wsi-Mój ogródek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Suppa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 mar 2008, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie w gruncie podobnie - tylko wczesny Akord jest może wielkości piłeczki pingpongowej i ładnie zawiązał, pozostałe odmiany malinówek dopiero mają wielkość paznokcia... To chyba wina przekropnego i zimnego czerwca.
Pozdrawiam, Maciek.
kontra
200p
200p
Kontakt:

Post »

To ja mam jakieś dziwne pomidory. Zimno, mokro a one rosną. Żeby jeszcze te posadzone przed 15 maja. Ale posadzone na początku czerwca mają już owoce ok 6 cm. Za to malinowe maleńkie :(.
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Oj, kiepsko będzie w tym roku z pomidorami!
U mnie pierwsze grona, zawiązane jeszcze w maju będą już niedługo dojrzewać, później dwa następne piętra zniszczone, same kikuty po kwiatkach sterczą i dopiero od paru dni zawiązują się nowe owocki. Będzie długa przerwa do następnych owoców. Nawet na koktajlówkach widzę to samo, myślałam, że grad poczynił mniejsze szkody.
Na jednej tylko odmianie mam owoce różnej wielkości od dołu do góry. Muszę się jej lepiej przyjrzeć i sprawdzić w notatkach co to za odmiana, której pogoda nie przeszkadza i zapisać, by ją w przyszłym roku też posadzić. Chociaż parę krzaczków, bo mam złe przeczucia, taka paskudna pogoda może być przez 7 kolejnych lat :( !!!
Kontra, z jakiego regionu jesteś !!!! Pomidory rosną i owszem tylko owoców brak !
kontra
200p
200p
Kontakt:

Post »

gienia1230 pisze: Kontra, z jakiego regionu jesteś !!!!
Mazowsze
uki94
200p
200p
Od: 4 mar 2008, o 09:55

Post »

U mnie pierwsze grona pomidorów zjedzone miałem ich sporo.Jednak mam taką odmiane na której pomidory dopiero dojrzewają.Na innych krzakach jest jeszcze sporo zielonych pomidorów dużych i małych.Teraz będę miał troche mniej czerwonych pomidorów.
Lukasz uki94
Awatar użytkownika
Madzia25K
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 12 lut 2009, o 20:29

Post »

Maciachowa:D:D z goldenów:) Świat jest mały:) POzdrawiam

U mnie w namiocie dojrzewają pierwsze pomidory zawiązane w pierwszej połowie maja (sadziłam w długi weekend do gruntu już z kwiatami).
Kolejne też ładnie się wiązały, ale ostatnie kwiaty prawie wszystkie uschły i odpadły przed rozwinięciem pąka. Nie wiem czy to mogło być spowodowane deszczami i temperaturą, czy wpływ mogła mieć zaraza (podejrzewam ziemniaczaną i alternariozę)
wciąż jestem zielona
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Coraz więcej pomidorków na moich krzaczkach! Rosną w oczach i krzaki kwitną nadal obficie. Żadnych niepokojących objawów chorobowych nie zauważyłam, ale jeden krzaczek mizerniutki jest. Zauważyłam, że wsadziłam ją tam gdzie była glina i nie dodałam tam kompostu. To obserwacja z wczoraj, dziś podsypię go granulowanym obornikiem i łopatą ziemi kompostowej. Już zastanawiam się co zrobię z taka ilością pomidorów ;-) Chyba bedziemy musieli się nimi odżywiać ;-)
Jaki wysoki może być Malinowy Ożarowski? Nie wiem czy nie za krótkie paliki dostały.

I jeszcze chce podziekować chłopakowi zza jeziora za wymianę! Pomidorki od niego rosną doskonale!
amery
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 lip 2008, o 20:19

Post »

U mnie odmiana Betalux juz dała kilka dojrzałych pomidorów.
Awatar użytkownika
sajmon0609
200p
200p
Od: 1 mar 2009, o 15:58

Post »

Ja w tym roku posadziłem eksperymentalne odmiany pomidorów sam marzano, płomienisty, bawole serce ,czereśniowe i śliwkowe.Niestety san marzano jakieś pomidorki daje ale na razie malutkie i zielone płomienisty nie zawiązał ani jednego kwiatu wszystko odpada bawole serce tak samo czereśniowe i śliwkowe rosną nawet nieźle ale czy będzie wysyp pomidorków w tym roku raczej wątpię.Czytając wasze posty też wam bawole serce w tym roku nie wypaliło, no ale cóż zrobić w tym kraju nawet pogoda jest do d......
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”