One pomogły mnie, teraz ja spłacam dług wdzięczności. Limona

Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Teoretycznie masz rację, ale w praktyce czasami nie ma kwitnienia, a pojawiają się keiki :D
Zapraszam
Moje wątki
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Ale na łodygach z zeszłego roku;] Albo basal keiki. Czy też może mówisz że rosnie nowa łodyga kwiatowa i zamiast kwiatów rosną na niej keiki? Z takim przypadkiem się nie spodkałem i nie słyszałem o takim naturalnym niczym nie wytworzonym zjawisku.
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie - rośnie pęd, ale zamiast kwiatów ,wyrasta keiki :roll:
To jest jakieś zaburzenie, ale nie potrafię sobie przypomnieć dokładnie co się na nie składa...
Zapraszam
Moje wątki
volcowitch
ZBANOWANY

Post »

wysłałem PW by już nie robić tutaj offtopic'u. A mam jeszcze kilka pytań o to zjawisko. Zaciekawiło mnie bardzo.
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 01:54

Post »

Ulala, ale się u mnie "keikowo" zrobiło, teraz jeszcze żeby te moje kwiatuchy w nie obrodziły to będzie mi niezmiernie miło.

Aniu, na tym pierwszym podupadłym storczyku to się jeszcze okaże ale jestem prawie pewna, że to keiki; na drugim zaś mam spore wątpliwości, czas pokaże. Porobię fotki jak już będzie co fotografować.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
volcowitch
ZBANOWANY

Post »

Trzymam kciuki by było co sobie wymarzysz :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Najbardziej mi się marzy aby te dwa zdechlaczki przeżyły a jak do tego się jeszcze rozmnożą to już będę w siódmym niebie.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Justynko masz piękne storczyki, zrobiłam sobie dziś wycieczke do Ciebie :). Super, niech Ci długo kwitną :)
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Meniu kochana, jest mi niezmiernie milutko, że zawitałaś do mnie, zapraszam w miarę możliwości jak najczęściej.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też ;:2
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

No a u Ani jest co podziwiać - ona ma prywatny "ogród botaniczny" w swojej oranżerii.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Enida
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 7 maja 2009, o 11:55
Kontakt:

Post »

Oglądałam Kamilke - piękna! Bardzo podobna do mojego buraczka :D No i muszę się nauczyć robić takie ładne zdjęcia!
Pozdrowienia od Izabeli.
Storczyki Enidy...
Awatar użytkownika
Limona
200p
200p

Post »

Izuniu, dziękuję Ci ślicznie. W sprawie fotografii, jeśli chcesz, mogę Ci udzielić kilku lekcji, z tym że nie zauważyłam aby zdjęciom w Twoim wątku coś brakowało - potrafisz pięknie pokazać swoje kwiaty.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U mnie za oknem się troszkę pochmurzyło ale mam na to lekarstwo: troszkę żółciutkiego optymizmu.

Długo czekał aż zaprezentuję go światu. Gabarytowo, w porównaniu do innych moich storczyków, to takie maleństwo, choć wcale nie aż tak małe, żeby móc go nazwać miniaturką ale niewątpliwie jakieś cechy z niej w sobie nosi.
Zwie się 'Oliwier'. To dlatego, że niby żółty ale z oliwkowym odcieniem płatków.
Oto i on w całej okazałości:
Obrazek

Kwiatuszek z bliska - tu mi się udało uchwycić jego naturalny kolorek:
Obrazek

Otwierający się nowy kwiatuszek:
Obrazek

I na koniec prezentacji:
Obrazek
Tu widać ich zaledwie trzy ale Oli to mała i bardzo żywiołowa roślinka, co chwilę coś tworzy. Takich pociech życzę wszystkim zakochanym w storczykach.
Pozdrawiam serdecznie
Justyna
Moje STORCZYKI
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko, jaki piękny ten Oliwier! Chętnie widziałabym takie cudo u mnie, żółciutki jak lubię :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Enida
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 7 maja 2009, o 11:55
Kontakt:

Post »

Dzięki, ale moim zdjęciom daleko do Twoich. Weźmy np tego cudownego Oliwiera, jak dla mnie te zdjęcia są takie..hmm..artystyczne. I te zbliżenia kwiatów, jak mi się to podoba!
Jutro mąż idzie do pracy, przynajmniej nie będzie komentować moich poczynań.. ja mam wolne, spróbuje coś pokombinować z aparatem. Pierwsze co to tło, a nie biała ściana jak na moich pierwszych zdjęciach :D
Pozdrowienia od Izabeli.
Storczyki Enidy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”