Mój kochany ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu ja znowu zachwycona owocami :shock: :shock: :shock:
A mamutowiec super,
Moje tuje z założenia były posadzone jako zielone płot,
a tak wyglądają dziś
Obrazek
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Katarynko, jeszcze raz zachęcam do cięcia jeśli masz tylko chęć, a widziałem przecież, że paru chetnych u siebie znajdziesz :wink: Widziałem u Ciebie spory krzak cyprysika tępołuskowego, mój gold jakoś w miescu stoi i nie za wielkie te jego przyrosty, miga się od cięcia tylko nie wie, że jemu akurat odpuszczę:) Widzę Rh i znów nachodzi mnie ochota, by zaryzykować, nie mam do nich ręki, to już jakieś fatum, a może nowa rabata się szykuje to by było miejsce :) - zobaczymy :)
Jeszcze gratuluję uchwycenia Fruczaka gołąbka na petunii :) są świetne :!:

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zapomniałem dodać, że warzywniak, grusza, floksy, lilie i biała hotensja - po prostu wspaniałe:) ja zdobyłem ostanio pnącą hortensję, nakrapiane liście bardzo drobniutka, niczym listki trzmieliny, ciekawe co zniej wyrośnie
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Cześć Kasiu :D
U Ciebie jak zwykle kolorowo i pachnąco, a teraz nawet słodko - soczyście :wink: :lol:
Ty mi na pewno powiesz co to za odmiana gruszy? Myślę, że mam taką samą a wiem o niej tylko tyle, że to "soki".
Zakochałam się w Twojej czerwonej lilii :P Będę tu często zaglądać, jeśli pozwolisz, choćby dlatego by dowiedzieć się jak ona się nazywa. Ale to powód pośredni :lol: Przede wszystkim będę Ci deptać po ogrodzie dla cudownych floksów, hortensji i malw (jeśli dobrze rozpoznaję :lol: )
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

) :D

Witajcie wszyscy! ;:80

Strasznie ostatnio brakuje czasu! Po deszczach chwaściory porosły okropne :evil: ! Wczoraj walczyliśmy z trawą, która też rośnie jak dzika :? . Nie zdążyłam porobić fotek, ale nadrobię, obiecuję...

Ewuniu! Mam po prostu "chorobę chojaczkową" - jakby budżet mnie nie wstrzymywał, to chyba chciałabym kupić wszystkie odmiany :P. Pomidorki zaczynają dojrzewać, ale niestety nie są zbyt piękne, wczoraj przekroiłam jednego i w środku był czarny, więc niestety :evil: (oczywiście nie wszystkie :D ). Gruszeczki - jeszcze chwilka i można wcinać!!! ;:87

Lalciu! Dziękuję za miłe słowa, ale myślę, że jeszcze dużo pracy przede mną żeby osiągnąć to, co widzę tu na forum u innych "zakręconych" :roll: Zapraszam...

Mireczko! Tujki zostawię jednak, właśnie mają służyć jako płot - przytulą się w przyszłości do niego, a ja chcę zieloną ścianę - wyczytałam też, że thuja smaragd osiąga ok 70 cm szerokości... więc nie będzie tak źle... :D W tym roku mam dużo gruszek, jabłek mniej, no i na razie młode drzewka wisienek, czereśni i śliwek - jeszcze nie owocują...
Dla Mamutowca muszę znaleźć odpowiednie miejsce... tam gdzie myślę go posadzić na razie jest sterta drzewa, drewna i desek do poukładania w nowej (zrobionej przez mojego Tatę ;:79 ) drewutni... :D

Sylwku! Może kiedyś przekonam się do cięcia, na razię chcę żeby wszystko mi rosło, rosło i rosło... Rh mam pierwszy rok, sadzę i mam nadzieję, że odwdzięczą mi się w następnym i następnych sezonach... dopiero się uczę - jeśli chodzi o te roślinki. Furczaka pstryknął mój M. :D - ma rękę do fotek!
Hortensję muszę przesunąć troszkę, bo widzę że dobrze jej - była posadzona w ubiegłym roku - taka biedniutka i malutka...a teraz jest przynajmniej cztery razy większa...pewnie kiedyś dokupię inne odmiany... no i dzięki za pochwały... ;:131 daleko mi jednak do Ciebie

Gosiu! Dzięki! Gruszka rośnie na moim ogrodzie już sporo lat... ja jej nie sadziłam, więc nie wiem dokładnie, ale myślę, że to Grusza Faworytka (Klapsa - tak zwana) - dojrzewa w sierpniu, i jest pyszniutka, najpierw twarda, ale słodka, w ogóle nie jest cierpka (jak te jesienne), jak jest bardzo dojrzała - to soki z niej ciekną tak, ze musisz z chusteczką ją jeść... ale jest PYCHA ;:13
Jeśli chodzi o lilię... to niestety jest dla mnie NN, a kolor... ;:24 w zależności od światła... raczej bardziej w róż, fiolet... niż w czerwień... raz pstrykałam jak padał deszcz, raz w pełnym slońcu, raz w zachodzącym... za każdym razem inny odcień... A... no i deptaj kiedy chcesz... :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Kaśkaaaaa ;:80 - takie opisy gruszek są niedopuszczalne... całą klawiaturę zaśliniłam...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Ale się uśmiałam z Ave.
Ale to prawda, patrząc można dostać ślinotoku.
Jeżeli chcesz aby z tujek był zielony płot, to masz rację nie przesadzaj.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

;:112 Ewuś! Kurcze, żebyś nie musiała przez moje gruchy wymieniać klawiatury! Tak, Mirko, nie przesadzę a jeszcze dosadzę więcej.

Dziś troszkę popstrykałam:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ścieżka mojego Cezara:

Obrazek Obrazek

;:185 Tam nic nie ma szans wyrosnąć.
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Te gąsienice siedzą na nasturcji... :evil:
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Sosenki na górce - mają 4 latka i co roku uszczykuję przyrosty... nawet fajnie się zagęściły... :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Katarynko, no niestety i Cezar musi mieć coś z życia :lol:

A ogród to Ty masz spory i pewnie roboty w nim ogrom...
Bardzo mi się podobają kaczuszki w krzaczkach, i ładne masz bardzo iglaki.. u mnie ich mało i mam zamiar na wiosnę dosadzić sporo... o ile koszty pozwolą... a co to za owocki na ostatnim zdjęciu?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”