Zielony ogród w lesie.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nigello
praca dla syna - oba dwa nie mamy do tego talentu żadnego :)
Ewelino. mamy w planach zrobić system nawadniania ale zawsze coś jest pilniejsze i najnormalniej w swiecie musimy jechac na działkę odpalić podlewanie i lać wodą do upadłego.... na szczęście studnia wlasna więc z torbami nas ta działka nie puści tak szybko. Jeżeli aura nasza kochana nie wykazuje oznak dobrej chęci odwalenia za nas tej roboty odpalamy wrotki i jedziemy tylko na popołudnie, żeby ratować to co posadzone... no cóz... jak na razie tak musimy sobie radzić.
Agnes ja też będę próbować metodę z chlebem ale dopiero w ogródku przydomowym. bo w lesie bywam rzadko a poza tym tam i tak jest kwaśna gleba... nie mniej jednak rododendrony do kwitnienia nie spieszne.. :(
Księgowa dziękuję za wizytę. masz rację mam cien ale i wszystko rośnie o duuuuuuużo wolniej niż np tu... nie mówię już o działkach na zachodniej ścianie naszego kochanego kraju..
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Takie oto mam piekne młode agresty.. młode, ale już owocujące :)
to bardzo cieszy.
Obrazek
i moja borówka, jedna z pięciu. Ma się dobrze i szykuje się do kwitnienia. Wygląda na to, że dośc obfitego
Obrazek

no i całe stadko poziomek, które rozrastają się bez opamietania. Muszę pilnować, żeby nie wchodziły w trawnik...
Obrazek

pole konwaliowe jeszcze dość zielone, tzn konwalie na kilka dni przed pokazaniem swej pięknej pełnej krasy
Obrazek

na wypadek, gdybym nie miała okazji pojechać i widzieć biały konwaliowy dywan mam kilka w ramach rekompensaty :)
Obrazek

zielony ogród w lesie
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

No co Ty opowiadasz że sucho skoro agrest ma już owoce! Borówek w takim rozmiarze krzaczka nie widziałam nigdy w
życiu! Miło, że wróciłaś. :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniu dałaś czadu z borówką, krzak niezły. Las konwaliowy zapachniał mi.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

kupiłam wczoraj nowe roślinki.
Pieris malutki jeszcze, ale to i dobrze bo nie mam koncepcji gdzie go zameldowac.. i w razie czego łatwiej bedzie przesadzać.
Obrazek

no jeszcze jedna. Picea abies Little Gem. mały karłowaty wolno rosnący iglaczek
Obrazek

i moje hościaki balkonowe, czekające na wysadzenie do ogrodu. miałam to zrobić dziś, ale bardzo nie chciało mi sie pojechać...
Obrazek

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

nigella pisze:No co Ty opowiadasz że sucho skoro agrest ma już owoce! Borówek w takim rozmiarze krzaczka nie widziałam nigdy w
życiu! Miło, że wróciłaś. :lol:
Nigello - w lesie susza jak pieprz, nie spadła chyba nawet kropla deszczu przez ten tydzień.
słowo, że wodę mają tylko jak tam jesteśmy albo (rzadko) pada w lesie...
no coż taki kawałek świata :)
borówki przycinam od góry bo poptrafią pojedyncze gałęzie wyrastać na moją wysokość (177)
hehe

zielony ogród w lesie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Agawa pisze:Haniu dałaś czadu z borówką, krzak niezły. Las konwaliowy zapachniał mi.
Lidziu konwalie też rozchodzą się w zastraszającym tempie.. dobrze, że chociaż w nagrode kwitna :)
a borówek mam takich sztuk 5

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Kontakt:

Post »

Kochana,ty zaraziłaś się chyba od swoich leśnych sąsiadek - mróweczek...
Kolano znosi jakoś Twoje szaleństwa z ogrodów dwóch? :twisted:

Gratuluję form malarskich!synuś chyba Cie po piętach wycałował za ocalenie skóry.

Borówki zazdroszczę...ech....skubnęłoby się co nieco jesienią :)
Konwalie rewelacyjne...ależ tam musi pachnieć...
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Bardzo ładne te różaneczniki. Jak w przyszłym roku zakwitną to będziesz miała super barwne plamy wśród zieleni :D
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

A powiedz Haniu borówki ładnie ci owocują?.
Mój (mam 3 szt) największy krzak nie owocuje szczególnie obficie, raczej te mniejsze mają więcej owoców.
Kupiłam w zeszłym roku odmianę "Patriot"( o ile dobrze napisałam) bo tak mi radziła pani w ogrodniczym.
Twierdziła, że jeśli wśród borówek jest ta odmiana to pozostałe lepiej owocują. Wprawdzie nie wiem na czym opierała swoją teorię. Ja jako laik oczywiście jej uwierzyłam i w tym roku oczekuję lepszych plonów :D
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

eury
wiesz, że w lesie nie mam jakoś szczególnie mróweczek :) :)
ani nawet ślimaków, mimo że rzeczka za płotem - no i chwała im za to bo mam troche host...
moje dziecie jest przekonane, że należy się pomoc a w zasadzie wyręczanie....
z kolanem nauczyłam się na razie zyć tak żeby nie nadwyrężać :) :) człowiek jak małpa wszystkie odruchy wykształci jak musi.
Atka-a1 wierzę, że te różaneczniki ładnie zakwitną :) na pewno wkleję fotki :)
Asiu z borówkami jest tak, że nie mam pojęcia jaka to odmiana i ile mają dokładnie lat - może z 8 :) a tak naprawdę to jeszcze 3 lata temu były zarośnięte tak bardzo, że słońca nie widziały.. jak się za nie wzięłam tzn uporządkowałam teren i mają teraz słoneczko to owocują ładnie. W pierwszym roku miały mnóstwo owoców a w ub mniej ale też sporo. W tym dopiero przygotowują się do kwitnienia ... bo tam w lesie wszystko dzieje się później :( :(

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Haniu, wszystko u Ciebie takie okazałe. Borówka imponująca. Posadziłam u siebie tylko jedną. Nie mam pojęcia ile taki krzaczek daje owoców. Choć nie należymy do żarłokow, być może jedna to zbyt mało dla dwojga ( ja i mój mąż). Piękny ten łan konwalii. Patrzę i marzę, bo u mnie wszystko w mikroskopijnych wymiarach. 1-wszego maja dostałam od pewnej kobiety trzy konwalie i choć to niewiele to cieszyłam się bardzo bo były z korzonkami . Natychmiast posadziłam je do ziemi w sąsiedztwie paproci. Oby się zbytnio nie rozrastały, bo u mnie nie ma tyle miejsca.Życzę deszczu :D .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Ines1977
100p
100p
Od: 3 mar 2009, o 21:52

Post »

Haniu jeżeli ten chleb ma zakwaszać tzn. nie może być taki "marketowy" tylko prawdziwy na zakwasie? Albo może samym zakwasem/żurkiem podlewać? :)
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p

Post »

Ines1977 pisze:Haniu jeżeli ten chleb ma zakwaszać tzn. nie może być taki "marketowy" tylko prawdziwy na zakwasie? Albo może samym zakwasem/żurkiem podlewać? :)
co TY opowiadasz.. ????
żurek to na inne okazje lepiej zostawić :) :) jak z jajeczkiem i białą kiełbasą to i pod ognistą wodę dobry a nie ziemię lać :)

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Hello Hanna ,no nie źle szalejesz z tymi zakupami,rododendrony piękne,ja też ostatnio dokupiłem Azalie,a torf nieodkwaszony kupiłaś dla nowych pupilków,sam chleb:lol: i leśna ziemia nie wystarczy :lol: nawet zalany żurkiem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”