Sukulenty i kaudeksy Ewy
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Sukulenty i kaudeksy Ewy
Proszę Was o zaprzestanie ciągłego cytowania.
Szczególnie jest to nie wskazane gdy odpowiedź dotyczy bezpośfrednio posta wyżej ale generalnie ograniczmy cytowanie do niezbędnego minimum.
Jeśli już decydujemy się na cytat to wykonajmy go poprawnie a nie tak jak wyżej....
Szczególnie jest to nie wskazane gdy odpowiedź dotyczy bezpośfrednio posta wyżej ale generalnie ograniczmy cytowanie do niezbędnego minimum.
Jeśli już decydujemy się na cytat to wykonajmy go poprawnie a nie tak jak wyżej....
- Provitamina
- 100p

- Od: 28 lis 2010, o 15:07
Ooo Moszna
Centrum Neuoropsychiatrii
Byłam tam w celach turystycznych
W takim pięknym miejscu Twoje kaktusy wyglądają niesamowicie 
Pozdrawiam
Agnieszka
- pitertom
- 500p

- Od: 17 lut 2011, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewo
Wspaniała kolekcja sukulentów
też ich trochę mam.
Piękna ta "rechsteineria leucotricha"...w centrum ogrodniczym w którym ostatnio byłem, razem z kaktusami stała taka sama roślinka jak ta właśnie
...zastanawiałem się co to jest
Nie miała kwiatów tylko liście wyrastające z tej bulwy.Teraz widzę u Ciebie ,że to piękna roślina - kwiaty ma śliczne. Chyba się po nią wrócę (jak jeszcze będzie 
Wspaniała kolekcja sukulentów
Piękna ta "rechsteineria leucotricha"...w centrum ogrodniczym w którym ostatnio byłem, razem z kaktusami stała taka sama roślinka jak ta właśnie
-
bebos
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadłam z rewizytą i utknęłam na dłużej
Takie Wątki wychwytuje się na zasadzie domina - dzięki temu, że się u mnie odezwałaś - z trafnym strzałem, ja mogłam spędzić u Ciebie miłe chwile - i będę zaglądać Tu na pewno.
Takie Wątki wychwytuje się na zasadzie domina - dzięki temu, że się u mnie odezwałaś - z trafnym strzałem, ja mogłam spędzić u Ciebie miłe chwile - i będę zaglądać Tu na pewno.
- Akwelan_2009

- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Prześledziłem wątek od "deski do deski" i jestem pod wrażeniem zgromadzonych roślin z kaudexem i wszystkie ładnie zaaklimatyzowane w nowym miejscu, haworsje również bardzo ładne.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
- eba

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Dziękuję Wam bardzo za odwiedziny i ciepłe słowa
. Staram się zapewnić tym moim roślinkom dobre warunki, ale niestety nie zawsze wszystko mi się udaje.
Podziwiam Waszą cierpliwość i systematyczność Akwelana. Tego mi czasem brakuje. Niestety, mój pośpiech w budzeniu roślin po zimie spowodował, że straciłam ich kilka...
M. in. haworthia truncata. Mam nadzieję, że te, które się ostały, jakoś ze mną wytrzymają. I mam też nauczkę, żeby nie popełniać już takich błędów.
Podziwiam Waszą cierpliwość i systematyczność Akwelana. Tego mi czasem brakuje. Niestety, mój pośpiech w budzeniu roślin po zimie spowodował, że straciłam ich kilka...
M. in. haworthia truncata. Mam nadzieję, że te, które się ostały, jakoś ze mną wytrzymają. I mam też nauczkę, żeby nie popełniać już takich błędów.
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Wytrzymają na pewno
Nie martw się każdy z nas ponosi jakieś straty
Człowiek uczy się do śmierci
Nie martw się każdy z nas ponosi jakieś straty
Człowiek uczy się do śmierci
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ewo - nie zrażaj się.
Każdy z nas popełnia błędy, najważniejsze, że potrafisz z nich wyciągnąć wioski. Wszystko przed Tobą.
Każdy z nas popełnia błędy, najważniejsze, że potrafisz z nich wyciągnąć wioski. Wszystko przed Tobą.
Ewo, obejrzałam sobie wszystkie Twoje okazy i jestem pod ogromnym wrażeniem! Ile tu tego! I jak starannie wszystko posadzone, posegregowane, zadbane... Wielkie brawa!!! 
- eba

- Kontakt:
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Próbuję to wszystko jakoś ogarnąć
.
- Sebek87

- Od: 10 gru 2010, o 18:11
Piękne roślinki
Adenium cudowne niech rośnie piękne i grube
Adenium cudowne niech rośnie piękne i grube
- Akwelan_2009

... bardzo dobra wiadomość dla mnie, kilkanaście dni temu poprzycinałem moje roczne sadzonki Adenium obesum. Twoje Adenium bardzo ładnie rozkrzewione o ładnym kaudexe, ile liczy latek ?eba pisze:Kaudeksy:
adenium obesum po przycięciu przewodnika ładnie grubieje:
Zastanawiam się, dlaczego Twój Fockea edulis przyjął pozę bardzo "zawstydzonej i zmieszanej" osoby
Mieczysław
Mieczysław
- eba

- Kontakt:
Akwelanie, adenium i fockeę mam u siebie od trzech lat (ich zdjęcia mozna zobaczyć na pierwszej stronie mojego roślinnego wątku), wtedy adenium (tak na moje oko) już miało ze 3 lata, więc jego wiek oceniam na co najmniej 6 lat. Zwróć uwagę, że adenium jest nadal w tej samej doniczce, co roku jednak nieco "wyciągam" roślinkę do góry odsłaniając stopniowo coraz większą część kaudeksu. Sprawdzam też stan korzeni i uzupełniam nieco podłoże.
Fockea sama przybrała taki poskręcany kształt, ja jedynie sukcesywnie odsłaniam kaudeks.
Fockea sama przybrała taki poskręcany kształt, ja jedynie sukcesywnie odsłaniam kaudeks.
- Akwelan_2009

"Eba" - dziękuję za odpowiedź.
Obecnie moje przycięte Adenium wypuszczają boczne odrosty. Lekko odsłoniłem im dolne części kaudexu, przed przycięciem nie przesadzałem, obawiałem się że może to mieć zły wpływ na rozwój przyciętych sadzonek. Jak do tej pory przycięte sadzonki wypuszczają boczne rozgałęzienia w różnych ilościach - zależy to od sadzonki. Moje sadzonki rosną w doniczkach o średnicy 5 cm i mam zamiar w nich je "uprawiać" przez najbliższy i przyszły sezon, jedynie "powyciągam" je w górę, żeby odsłonić całą szyjkę korzeniową i podsypię świeżego podłoża. Za kilka dni wstawię kilka fotek z moimi przyciętymi sadzonkami i ich młodymi odgałęzieniami.
Obecnie moje przycięte Adenium wypuszczają boczne odrosty. Lekko odsłoniłem im dolne części kaudexu, przed przycięciem nie przesadzałem, obawiałem się że może to mieć zły wpływ na rozwój przyciętych sadzonek. Jak do tej pory przycięte sadzonki wypuszczają boczne rozgałęzienia w różnych ilościach - zależy to od sadzonki. Moje sadzonki rosną w doniczkach o średnicy 5 cm i mam zamiar w nich je "uprawiać" przez najbliższy i przyszły sezon, jedynie "powyciągam" je w górę, żeby odsłonić całą szyjkę korzeniową i podsypię świeżego podłoża. Za kilka dni wstawię kilka fotek z moimi przyciętymi sadzonkami i ich młodymi odgałęzieniami.
Mieczysław
Mieczysław