Początki - ogródek roslynn

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kupiłaś niechcący Sabinko ja też, świetne określenie śliczna jest ta hortensja jest u mojego znajomka extra :P :P :P
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Dobrze to ujęłaś, ja zazwyczaj też NIECHCĄCY wydaję wszystkie swoje pieniądze. Miesiąc w miesiąc. ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Sabinko, coraz ładniej u Ciebie. Co zajrzę coraz więcej roślinek dokopujesz. Z aksamitek zbierz nasionka, na przyszły rok jak znalazł. Zawsze można obsadzić jakieś puste miejsce, bardzo długo kwitną i jak zdobią.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Sabinko wesołku nasz :)
Wpadłam na kawusię poranną , relaksacyjny spacerek i z pytankiem co tam u ciebie piszczy w trawie ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Tyle odwiedzin a ja nie miałam czasu żeby tutaj zajrzeć :D
Nareszcie jestem, z kawką i dobrym humorkiem, można sobie teraz będzie porozmawiać :D

Kasiu, myślałam aż wymyśliłam. Hortensja ma być już jutro i jutro z rana idę kopać dziurkę :D

Agnieszko, jak to się fajnie słucha, zakupy :D Też będę kopać wiecej ale chyba dopiero na jesień, muszę dobrze pomyśleć bo chcę skombinować trochę bylin i zagęścić ogródek. Najgorzej, że lubię z balkonu widzieć wszystkie rośliny i tak kombinuję nasadzenia żeby nic przed moim wzrokiem się nie chowało ale moze to zły pomysł. Nie wiem. :D

Jadziu kochana ja też uwielbiam zupkę z kalarepki ale niestety moja rodzinka kręci nosem. Dziwaki jedne :D
Dzisiaj sobie troszkę popieliłam ale nie wszystko , za mało czasu ale zawsze podczas takich prac myślę mocno co tu zmienić i przesadzić :D

Nigello, ja na razie mam taras skromniutki prawie nic tam nie ma ale muszę coś wykombinować do dwóch doniczek i postawić w jakimś kącie, myśle że to będą pelargonie bo w tym roku nie mam ani jednej a one mają takie fajne żywe kolorki :D

Mirko, dzisiaj też kupiłam kilka aksamitek, wsadzam je po prostu w puste miejsca a że zasiane kwiatki jeszcze mi nie kwitną i nie mogę sie doczekać to przyda się teraz troszkę koloru :D

Elsi, pogratulować, ja już też nie mogę się doczekać mojego i miejsce w zasadzie też już mam. Jutro ponoć będzie. Ciekawe jak długo trzeba będzie czekać żeby wyrósł porządnie :D

Romko, no mam szczerą nadzieję, ze moja też będzie śliczna :D

Hrsta, właśnie jestem z kasą na zero :D Kurcze, te pieniądze nie mają żadnej wartości. Kwiatki nie powinny być takie drogie :D

Anno, mam zamiar zebrać nasionka w tym roku bo w zeszłym zapomniałam. Teraz będę sie pilnować :D

Iwonko ano u mnie w trawie piszczy i piszczy ale to zielsko zadowolone że ma tyle miejsca :D
Kawę piję i za chwilę lecę do Was pozaglądać i może coś podpatrzeć :D

I kilka fotek, aparat wreszcie pożyczyłam :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Najpierw tarasik, biednie na nim jeszcze ale cóż, kasa poszła w kwiatki na ogrodzie. :D
Surfinia bardzo pięknie pachnie i troszkę jeszcze mała bo dopiero co wstawiona. Ale mam nadzieję, że teraz jak ma być cieplej to będzie sadzić jak się należy.

Następne fotki w nowym poście bo boję sie, ze mi cały tekst pójdzie w pioruny jak sie będę namyślać :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Turki rozsadziłam sprawiedliwie, zeby wszędzie troszkę ostrzejszego koloru było. Jeszcze troszkę i różyczki się pokażą ale póki co musi starczyc to co jest

Lawenda coraz ładniejsza, rozkwitły też drobne goździki i piwonia nareszcie ma małe pęknięcie :D

Ogród, jak tak na niego patrzę wydaje sie plaski a powinien być trójwymiarowy. No nie wiem jak to nazwać. Chyba będzie trzeba posadzić coś większego w centrum. A jako, że na drugi rok mam nadzieję wsadzic tam glicynię to moja nowa wysoka hortensja pójdzie obok tych dwóch agrstów na nóżkach. Tam jest mało kwiatków i będzie mogła sobie spokojnie rosnąć.
Poziomki już jadam a jakże, są pyszne bo własne :D
Suchy badyl tamaryszka stoi sobie i czeka na rozkrzewienie ale to pewnie dopiero za rok.
No i pod płotem muszę jeszcze wypielić bo rosną tam dalie i wredne chwasty po tym deszczu to po prostu mają raj. Ale to nie dzisiaj, moze jutro zdążę

Obrazek Obrazek

Z pokoju , przez te wielkie drzwi sunę sobie powoli szlapiąc laczkami i trzymając kawę w trzęsących się rękach.... Siadam na białym krzesełku i myślę sobie, mam ja dobrze :D
A w tym cienistym kąciku chyba też przed iryskami posadzę coś niskiego dla koloru bo tam tylko zielono i zielono. aha, pod tym murkiem posadziłam jeszcze nowe odrosty winobluszczu, tak więc za jakiś czas pewnie będę miała ścianę oblepioną listkami :D

Taaa... to by było chyba na tyle. Kończę swój dzisiejszy reportaż i lecę do Was :D
Sabina

Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

No tak :) ty na balkonie/ tarasiku sączysz kawę i delektujesz się promieniami słonecznymi a ja w pracy długie godziny odliczam :( juz marze o urlopie i pierwszy krok w tym kierunku zrobiłam :) ustaliłam już terminy ;:1
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No ja zaszalałam dziś ze szpadlem -skutek pryszcze w tym jeden już pękł .

A Ty też ze szpadelkiem dzisiaj w parze?
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Sabinko, ale apetyczne poziomeczki masz w ogródku :D ...już nie mogę się doczekać takich widoczków owocowych u mnie....
Na razie na poziomkach pączki , sztuk dwa :!: :roll:
Miłego wieczoru :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Pięknie ci się zagęszcza i na pewno kiedys będzie ciasno wiesz co widzę jak patrzę na Twój
ogród przez okno taaaaaaaaaaaaki duży skalniak z wielkimi kamieniami :lol: :lol: Co Ty nato :?: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Romko, jak tylko dorwę jakieś kamienie to skalniak powstanie. Dawno już o tym myślałam ale mam tylko kilka małych okrąglaków. To za mało. Może latem przy jakiś wyjazdach coś znajdę. Zobaczymy:)

Cynthio, ja akurat mam dwie sztuki rzaczków, zastanawiam się jak to rozprzestrzenić żeby było więcej:)

Agnieszko wykopałam dołek pod dzisiejszą hortensję i już zastanawiam sie czy aby nie poszerzyći założyć przy okazji małej rabatki kwiatowej dookoła :D

Iwonko, urlop to najfajniejsza rzecz pod słońcem, jak nie pracowałam to tego nie doceniałam bo urlop był zawsze.
Teraz pracuję mało bo raptem 3 godziny dziennie ale całe do południa mogę ryć w ziemi o ile pogoda dopisze. :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D
Cześć Sabinko! Zazdroszczę ilości wolnego czasu!
Ciągle tylko chce mi się do ogrodu...... :? może chora jestem? :lol:
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Kasiu tak chora to wtedy ja też jestem, tym bardziej gdy słoneczko świeci :D
cudowna choroba :D
Sabina

Moje linki
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Coraz piękniej, tak jakoś nostalgicznie się zrobiło... To przez to światło filtrowane firanką...
Surfinie do skrzynek ekstra!!! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p

Post »

Nigello od czasu jak mam nowe drzwi i szyba jest na całości to mam więcej światła w mieszkaniu i tak jest bardzo dobrze :D Chociaż słońca miałam w mieszkaniu zawsze sporo bo całe w oknach i to od południowej strony :D

No więc Grandiflora siedzi już posadzona na miejsce. Wczoraj przyjechał kurier i poszła zaraz do piachu. Chciałam zrobić fotkę ale wysiadła mi bateria. Muszę lecieć po ładowarkę.
Zaczęłam poszerzać grzędę na środku pod co nie wiem ale jak już będzie to się zobaczy.
Dokupiłam kilka fioletowych pelargonii w jedną skrzynkę na balkon i goździki wieloletnie na rabatkę. I jeszcze takie wysokie białe kwiatki podobne do margaretek ale z niebieskim środkiem. Zapomniałam nazwy.
Kopanie nowej rabatki musiałam przerwać bo wysiadły mi ręce . I tak dosyć dobrze szło bo ziemia po deszczu w miarę miękka.
Mam nadzieję, że dzisiaj mi sie uda dokończyć dzieło.
A miałam pielić. ... Sama już nie wiem od czego zacząć, wszystko naraz.
:D
Sabina

Moje linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”