jak na Królową Powojników przystało pokazałaś piękny clematis montana.
Wracam jeszcze do glicynii - u mnie tej zimy kilkakrotnie w nocy temperatura spadła do minus 20 stopni, tak że kwiaty glicynii miały prawo przymarznąć...
Pozdrowionka

Dalu witaj Oj, to ja chyba juz zapomniałam jakie ostre zimy są w Polsce. Jeśli u Ciebie temperaturadala pisze:Wiesiu,
jak na Królową Powojników przystało pokazałaś piękny clematis montana.
Wracam jeszcze do glicynii - u mnie tej zimy kilkakrotnie w nocy temperatura spadła do minus 20 stopni, tak że kwiaty glicynii miały prawo przymarznąć...
Pozdrowionka
Miło Cię gościć Ido. Dziękuję za mile słowa. Powojniki nie są najłatwiejsze w uprawie i dużo trzeba o nie dbaćida74 pisze:Wiesiu pierwszy raz jestem u Ciebie ,ale jestem po prostu zachwycona![]()
![]()
![]()
Jak pięknie kwitną Twoje rośliny
![]()
![]()
![]()
Co dajesz do jedzenia powojnikom ,że rosną jak szalone i kwitną
Trejaż z różami to moje marzenie.Pięknie .
Alu dzisiaj lato niestety się skończyło i wróciło zimno. Dość krótko trwało jak na razie.snowflake pisze:mmm u Ciebie to już jak latoa co to za dziewanna ładna? pierwszy raz widzę
Izo jak zaczynają kwitnąć róże to już na dobre wiosna, choc znowu mamy zimno i jutro zapowiadają deszcze.chatte pisze:Już kwitnie róża?Szczęściara z Ciebie ;)
Nie widziałam nigdy fioletowej dziewanny!Co krok zdumiewam się u Ciebie.
Powojnik kwitnie przepięknie!
Agnieszko czy w Lubelskim jest aż tak zimno ? Moi rodzice są z lubelskiego i mówili że lata są suche i gorące,AGNESS pisze:Wiesiu ależ niesamowita różnica wegetacyjna, aż trudno uwierzyć, że tak może być, u mnie dopiero rozkwitają pierwsze tulipanki, a u Ciebie już powojniki i różeprzepięknie
Różyczka marzenie
i chyba wspaniale pachnie, jak wszystkie żółte
Alu cieszę się że one tak szybko do Ciebie doszły. Mam nadzieję że ci równie szybko wyrosną.snowflake pisze:Wiesiu dziękuję bardzo nasionka już doszły
Wiesiu u mnie na wschodzie wiosenka przychodzi dużo później niż w wielu innych rejonachabeille pisze:Agnieszko czy w Lubelskim jest aż tak zimno ? Moi rodzice są z lubelskiego i mówili że lata są suche i gorące,AGNESS pisze:Wiesiu ależ niesamowita różnica wegetacyjna, aż trudno uwierzyć, że tak może być, u mnie dopiero rozkwitają pierwsze tulipanki, a u Ciebie już powojniki i różeprzepięknie
Różyczka marzenie
i chyba wspaniale pachnie, jak wszystkie żółte
ale nie mówili że zimy są chłodniejsze i dłuższe. Choć to jeszcze nie pagóry podhalańskie.
Ta róża 'Madame Pierre S. Dupont' ślicznie pachnie tak herbaciano-różano i do tego kwitnie wcześniej niż pozostałe róże.
Pozdrawiam gorąco.
Agneszko u mnie juz to wszystko przekwitło. Nawet cesarskie korony juz po nich. A Ty to wszystko masz jeszczeAGNESS pisze: Wiesiu u mnie na wschodzie wiosenka przychodzi dużo później niż w wielu innych rejonachw wielu ogródkach już mnóstwo kwiatów przekwita a u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, nawet pierwiosnki jeszcze nie są do końca rozkwitnięte
Kwitną cebulice, hiacynty, forsycja, zaczynają drzewa owocowe. Większość wiosennych jeszcze w pąkach, dopiero otworzyły się dwie odmiany tulipanków, pozostałe jeszcze zieloniutkie
![]()