Ogródek Pszczółki cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-d-a

Post »

Wiesiu,
jak na Królową Powojników przystało pokazałaś piękny clematis montana.
Wracam jeszcze do glicynii - u mnie tej zimy kilkakrotnie w nocy temperatura spadła do minus 20 stopni, tak że kwiaty glicynii miały prawo przymarznąć...
Pozdrowionka :lol:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu pierwszy raz jestem u Ciebie ,ale jestem po prostu zachwycona :shock: :!: :!: :!: Jak pięknie kwitną Twoje rośliny :shock: :!: :!: :!: Co dajesz do jedzenia powojnikom ,że rosną jak szalone i kwitną :?: Trejaż z różami to moje marzenie.Pięknie .
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dala pisze:Wiesiu,
jak na Królową Powojników przystało pokazałaś piękny clematis montana.
Wracam jeszcze do glicynii - u mnie tej zimy kilkakrotnie w nocy temperatura spadła do minus 20 stopni, tak że kwiaty glicynii miały prawo przymarznąć...
Pozdrowionka :lol:
Dalu witaj Oj, to ja chyba juz zapomniałam jakie ostre zimy są w Polsce. Jeśli u Ciebie temperatura
spada do -20°C i to kilka razy w roku a przecież nie jesteś w najzimniejszym kątku Polski to naprawdę się mylę.
Glicynie i clematis montana będą miały trudne życie. Magnolie przecież tez są podobnie wrażliwe. A opatulić takiego
clematisa albo glicynię to już się nie da.
Buziaki ;:79
ida74 pisze:Wiesiu pierwszy raz jestem u Ciebie ,ale jestem po prostu zachwycona :shock: :!: :!: :!: Jak pięknie kwitną Twoje rośliny :shock: :!: :!: :!: Co dajesz do jedzenia powojnikom ,że rosną jak szalone i kwitną :?: Trejaż z różami to moje marzenie.Pięknie .
Miło Cię gościć Ido. Dziękuję za mile słowa. Powojniki nie są najłatwiejsze w uprawie i dużo trzeba o nie dbać
ale jak się później odwdzięczają :!: Przyjemnej wizyty i wracaj częściej. Zapraszam.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witam serdecznie milych gości

Jeszcze powojniki nie rozwinęły się na dobre a już zaczyna kwitnąć pierwsza róża.

Obrazek

Obrazek

Zakwitła też dziewanna.

Obrazek

Kamasja nie chce być ostatnia.

Obrazek
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

mmm u Ciebie to juz jak lato :) a co to za dziewanna ładna? pierwszy raz widzę :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Już kwitnie róża? :shock: Szczęściara z Ciebie ;)
Nie widziałam nigdy fioletowej dziewanny! :shock: Co krok zdumiewam sie u Ciebie.
Powojnik kwitnie przepięknie!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

snowflake pisze:mmm u Ciebie to już jak lato :) a co to za dziewanna ładna? pierwszy raz widzę :wink:
Alu dzisiaj lato niestety się skończyło i wróciło zimno. Dość krótko trwało jak na razie.
Ta dziewanna to jest dziewanna fenicyjska. Ona mają ładne kolory, poza filetowym jest jeszcze różowy, ciemno różowy i
brzoskwiniowy. Ładne pastele i fajnie się wgrywają kolorystycznie z czosnkami ktore tez zaczynają juz kwitnąć.
chatte pisze:Już kwitnie róża? :shock: Szczęściara z Ciebie ;)
Nie widziałam nigdy fioletowej dziewanny! :shock: Co krok zdumiewam się u Ciebie.
Powojnik kwitnie przepięknie!
Izo jak zaczynają kwitnąć róże to już na dobre wiosna, choc znowu mamy zimno i jutro zapowiadają deszcze.
O dziewannie popatrz wyżej. Powojnik otwiera coraz więcej kwiatków i będzie jeszcze wspanialej wyglądał. Wkleję
znów jakąś fotkę jak będzie w pełnej krasie.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wiesiu ależ niesamowita różnica wegetacyjna, aż trudno uwierzyć, że tak może być, u mnie dopiero rozkwitają pierwsze tulipanki, a u Ciebie już powojniki i róże :shock: przepięknie :D Różyczka marzenie :D i chyba wspaniale pachnie, jak wszystkie żółte :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

AGNESS pisze:Wiesiu ależ niesamowita różnica wegetacyjna, aż trudno uwierzyć, że tak może być, u mnie dopiero rozkwitają pierwsze tulipanki, a u Ciebie już powojniki i róże :shock: przepięknie :D Różyczka marzenie :D i chyba wspaniale pachnie, jak wszystkie żółte :D
Agnieszko czy w Lubelskim jest aż tak zimno ? Moi rodzice są z lubelskiego i mówili że lata są suche i gorące,
ale nie mówili że zimy są chłodniejsze i dłuższe. Choć to jeszcze nie pagóry podhalańskie.
Ta róża 'Madame Pierre S. Dupont' ślicznie pachnie tak herbaciano-różano i do tego kwitnie wcześniej niż pozostałe róże.
Pozdrawiam gorąco.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu dziękuję bardzo nasionka już doszły :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

snowflake pisze:Wiesiu dziękuję bardzo nasionka już doszły :D
Alu cieszę się że one tak szybko do Ciebie doszły. Mam nadzieję że ci równie szybko wyrosną. :;230
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

abeille pisze:
AGNESS pisze:Wiesiu ależ niesamowita różnica wegetacyjna, aż trudno uwierzyć, że tak może być, u mnie dopiero rozkwitają pierwsze tulipanki, a u Ciebie już powojniki i róże :shock: przepięknie :D Różyczka marzenie :D i chyba wspaniale pachnie, jak wszystkie żółte :D
Agnieszko czy w Lubelskim jest aż tak zimno ? Moi rodzice są z lubelskiego i mówili że lata są suche i gorące,
ale nie mówili że zimy są chłodniejsze i dłuższe. Choć to jeszcze nie pagóry podhalańskie.
Ta róża 'Madame Pierre S. Dupont' ślicznie pachnie tak herbaciano-różano i do tego kwitnie wcześniej niż pozostałe róże.
Pozdrawiam gorąco.
Wiesiu u mnie na wschodzie wiosenka przychodzi dużo później niż w wielu innych rejonach :roll: w wielu ogródkach już mnóstwo kwiatów przekwita a u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, nawet pierwiosnki jeszcze nie są do końca rozkwitnięte :lol: Kwitną cebulice, hiacynty, forsycja, zaczynają drzewa owocowe. Większość wiosennych jeszcze w pąkach, dopiero otworzyły się dwie odmiany tulipanków, pozostałe jeszcze zieloniutkie :roll: :lol:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

AGNESS pisze: Wiesiu u mnie na wschodzie wiosenka przychodzi dużo później niż w wielu innych rejonach :roll: w wielu ogródkach już mnóstwo kwiatów przekwita a u mnie dopiero zaczynają kwitnąć, nawet pierwiosnki jeszcze nie są do końca rozkwitnięte :lol: Kwitną cebulice, hiacynty, forsycja, zaczynają drzewa owocowe. Większość wiosennych jeszcze w pąkach, dopiero otworzyły się dwie odmiany tulipanków, pozostałe jeszcze zieloniutkie :roll: :lol:
Agneszko u mnie juz to wszystko przekwitło. Nawet cesarskie korony juz po nich. A Ty to wszystko masz jeszcze
przed sobą.

Witajcie
Wiosna w pełni i codziennie otwierają się nowe kwiaty. Aż szkoda by było nie upamiętniać na fotkach.
Kilka dzisiejszych nowości.

Jedyny tegoroczny kwiat piwoni drzewiastej zasypia na noc.

Obrazek

Konwalje będą pachnieć na 1 maja jak przystało.

Obrazek

Trzykrotka świeżo posadzona już zakwitła.

Obrazek

Pierwsze kwiaty cebulicy hiszpańskiej (scilla hispanica) i laku pomarańczowego (Erysimum allioni)

Obrazek

Pstrokate tulipany papuzie cieszą wciąż oczy.

Obrazek

Milego wieczora.
Wątki Pszczółki
x-d-a

Post »

Wiesiu,
U Ciebie już lato! No bo jeśli kwitną róże i piwonie...
U mnie na Dolnym Śląsku najwcześniejsze piwonie zakwitają ok. połowy maja, a róże koniec maja/początek czerwca.
Przyjemnie mieszkać w regionie o łagodnym klimacie, gdzie wegetacja jest długa, a rośliny piękne i bujne.
Za kilka dni jadę do Toskanii i już się cieszę na tamtejsze rośliny!
Pozdrawiam Cię i życzę miłego wieczorku :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudna ta piwonia.... ale się rozmarzyłam... :) a te tulipanki jakie fajne, fantazyjne :) Wiesiu a ta werbena od Ciebie to ona wysoka? zwisająca? wieloletnia? bo nic o niej nie wiem... a nasionka wytrzymałyby jeszcze rok? parę posieję, żeby zobaczyć, bo pewnie piękne, ale wszystkich już chyba nie wcisnę w tym roku... bo ja tak zaszalałam z siewami że hohoho :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”