Działka Pestki - 2009 zapraszam
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam
Witaj Izabell12 ale z ciebie zdolna dziewczyna

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Pestko moja ma trzy lata, była to malutka sadzonka ale jej nie okrywałam na zimę, w pierwszym roku stała w miejscu a potem poszła, no przesadzam że wielkie drzewo to duży krzak, powinnam ja na pewno podcinać i chyba zrobię w tym roku żeby ją uformować,
- LILA 51
- 1000p
- Od: 14 maja 2008, o 21:48
Witaj Tereniu, wpadłam do Ciebie z poranną kawą. Widzę u Ciebie jeszcze kolory w ogrodzie, u mnie już tylko zielono i szaro.
Pogoda zapowiada się ładna, więc jeszcze coś można porobić w ogrodzie
Pogoda zapowiada się ładna, więc jeszcze coś można porobić w ogrodzie

pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam
- pestka
Witaj Lilu u mnie już też reszta kolorków w tym roku a tu jeszcze ciepło parę dni a może i do końca miesiąca tak będzie ale ja już nic nie robię na działce najwyżej spacer tam i z powrotem jak mi się będzie chciało tylko wtedy jak by się przytrafił wolny dzień od wnuczki pozdrawiam cię pa 

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witam
Mam to samo co Ty i Tara. Z bloku ciągnie na działkę. A jak już nie trzeba dzieci pilnować to sama przyjemność.
Oglądam Wasze laurowiśnie i nie wiem sama co myśleć. Dostałam w marcu w doniczce roślinkę, z etykiety odczytałam laurowiśnia.
Wysadziłam do gruntu i rosła ślicznie do teraz. Chyba nic z niej nie będzie, liście zrobiły się czarne
Pewnie to nie była laurowiśnia.
Pozdrawiam serdecznie.
Mam to samo co Ty i Tara. Z bloku ciągnie na działkę. A jak już nie trzeba dzieci pilnować to sama przyjemność.
Oglądam Wasze laurowiśnie i nie wiem sama co myśleć. Dostałam w marcu w doniczce roślinkę, z etykiety odczytałam laurowiśnia.
Wysadziłam do gruntu i rosła ślicznie do teraz. Chyba nic z niej nie będzie, liście zrobiły się czarne

Pewnie to nie była laurowiśnia.
Pozdrawiam serdecznie.
- pestka
Maryla
ja laurowiśnie mam pierwszy raz ale po zakupieniu jej w doniczce od razu posadziłam ją do gruntu w tej chwili ma śliczne liście ale ją okryłam agrowłókniną cienko żeby się nie połamała od śniegu i piszą w necie że w pierwszym roku dobrze by było ją okryć a w drugim roku już nie Tara mówi że to drzewko ja będę ją prowadziła jako krzew na wiosnę można zrobić z niej sadzonki i wtedy można z niej zrobić płotek i przycinać możesz sprawdzić co to było dać do rozpoznania pozdrawiam 

- pestka
Witam ale dzisiaj była ładna pogoda ale na działkach u mnie już szaro buro wszystko usnęło
już w zimowy sen teraz tylko można iść od czasu do czasu obserwować co się dzieje w około na działkach pozdrawiam wszystkich ogrodników i ogrodniczki działkowe lecę dalej
na jutro
już w zimowy sen teraz tylko można iść od czasu do czasu obserwować co się dzieje w około na działkach pozdrawiam wszystkich ogrodników i ogrodniczki działkowe lecę dalej

- Mama Ani
- 1000p
- Od: 17 cze 2009, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WITAJ Pesteczko ja mam 4 krzaki dość duże laurowiśni dobrze mi rosną - półcień i kwitną pięknym iibiałymi pachnącymi kwiatami. A wnuczkę też pilnowałam 2 lata teraz oddali od pażdziernika do przedszkola i mam trochę wiecej czasu 

- pestka
Witaj Stasiu dziękuję za wizytę u mnie pocieszyłaś mnie z tą laurowiśnia a czy w pierwszym roku ją okrywałaś na zimę
cieszę się że masz więcej czasu i odpoczywasz od wnuczki ja myślę że od wiosny moja wnusia będzie starsza i łatwiej będzie chodzić z nią na działkę miłego dnia ci życzę pa 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Pestko - czytałam że młode laurowiśnie lepiej jest okrywać ale tylko młode.
Sama mam wielki okaz i nie wymaga on okrywania.
Sama mam wielki okaz i nie wymaga on okrywania.
- pestka
Comciu
a czy u ciebie kwitła laurowiśnia a może powiesz w jakim miesiącu powinna zakwitnąć
pozdrawiam
a czy u ciebie kwitła laurowiśnia a może powiesz w jakim miesiącu powinna zakwitnąć

pozdrawiam

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
witam, podobają mi się żywopłoty z laurowiśni, moja to chyba jednak chłopak nie zakwitnie nie narzeka ale samotnie to jakoś pewnie mu smutno, muszę o tym pomyśleć
pozdrawiam
pozdrawiam
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pesteczko. Zaglądam do Ciebie, ale rzadko piszę. Też w tym roku kupiłam laurowiśnię. Będę ją okrywać jedliną. Jeżeli by miały przyjść duże mrozy to na wierzch dam agrowłókninę. Moja laurowiśnia jest variegata-listki z białymi plamkami, więc podobno jest jeszcze wrażliwsza na mrozy. Ale jest śliczna więc chyba warto o nią zadbać.Zrobię tak tylko w tym roku.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Witaj Pestko
Wpadłam do Ciebie z rewizytą.
Widzę u Ciebie jeszcze kwitnące chryzantemki i fajną kapustę.
U mnie też jeszcze kwitną, część w pąkach.
Laurowiśnie są piękne, choć kwiaty skromne, ciekawie wyglądają, kiedy w okół wszystko bezlistne i smutne.
U mnie na Wybrzeżu spotykam stare, piękne okazy, widać aż takie nie są wrażliwe.
Pozdrawiam serdecznie.

Wpadłam do Ciebie z rewizytą.
Widzę u Ciebie jeszcze kwitnące chryzantemki i fajną kapustę.
U mnie też jeszcze kwitną, część w pąkach.
Laurowiśnie są piękne, choć kwiaty skromne, ciekawie wyglądają, kiedy w okół wszystko bezlistne i smutne.
U mnie na Wybrzeżu spotykam stare, piękne okazy, widać aż takie nie są wrażliwe.
Pozdrawiam serdecznie.