Oaza spokoju Hanki - 2009
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Wszystkich
Czekam na drugi występ róż a one jakoś nie skore do rozkwitu.Pąków mają bardzo dużo tak samo jak plamistości.Róż w kolorze czerwonym dziś Wam nie pokażę,bo chyba mi aparat wysiadł,żadna czerwona nie chciała ładnie pozować
Aleksandra

Champion World

Gloria Dei

Kronenburg

Lauise Odier
A teraz będą NN -biała parkowa,kremowa od flascha,różowa /uciekła mi nazwa ale na pewno sobie przypomnę/ i biała -mówię na nią papierowa,bo płatki ma jak z bibuły-długo trzyma kwiat

Już wiem jak ta różowa ma na imię to Belle Ange lub przez niektórych nazywana Belle Epoque. .Pięknie pachnie kwiat w pełnym rozkwicie osiąga do 13 cm.
Czekam na drugi występ róż a one jakoś nie skore do rozkwitu.Pąków mają bardzo dużo tak samo jak plamistości.Róż w kolorze czerwonym dziś Wam nie pokażę,bo chyba mi aparat wysiadł,żadna czerwona nie chciała ładnie pozować
Aleksandra

Champion World

Gloria Dei

Kronenburg

Lauise Odier

A teraz będą NN -biała parkowa,kremowa od flascha,różowa /uciekła mi nazwa ale na pewno sobie przypomnę/ i biała -mówię na nią papierowa,bo płatki ma jak z bibuły-długo trzyma kwiat

Już wiem jak ta różowa ma na imię to Belle Ange lub przez niektórych nazywana Belle Epoque. .Pięknie pachnie kwiat w pełnym rozkwicie osiąga do 13 cm.
- Hanka 1
Witam Wszystkich
Dziś będę się chwalić.Zostałam mile zaskoczona i nie ukrywam,że bardzo miło zaskoczona.
Najpierw pokażę co dostałam

Dobrze,że poczta bije stempel i można doczytać skąd ten św.Mikołaj jest bo nie wiedziałabym komu dziękować.
Bogusiu jesteś wielka.Podziwiam Twój kunszt robótki ręcznej ileż Ty dziołcha musiałaś się naliczyć tych oczek i naśturać tym szydełkiem.I to wszystko dla mnie,tyle poświęcenia.Bogusiu czymże ja sobie zasłużyła,że tak piękną swoją pracę mi ofiarowałaś.Czym ja Ci się zrewanżuje.
Bogusiu i jeszcze podzieliłaś się ze mną liliowcami a przecież wiem,że dopiero "zaczynasz w lliliowcach" mam nadzieję,że nie wykopałaś mi swoich zostając bez.
Napisz proszę czy one są niskie czy wysokie cobym dobrze je posadziła.

Dziś będę się chwalić.Zostałam mile zaskoczona i nie ukrywam,że bardzo miło zaskoczona.
Najpierw pokażę co dostałam

Dobrze,że poczta bije stempel i można doczytać skąd ten św.Mikołaj jest bo nie wiedziałabym komu dziękować.
Bogusiu jesteś wielka.Podziwiam Twój kunszt robótki ręcznej ileż Ty dziołcha musiałaś się naliczyć tych oczek i naśturać tym szydełkiem.I to wszystko dla mnie,tyle poświęcenia.Bogusiu czymże ja sobie zasłużyła,że tak piękną swoją pracę mi ofiarowałaś.Czym ja Ci się zrewanżuje.

Bogusiu i jeszcze podzieliłaś się ze mną liliowcami a przecież wiem,że dopiero "zaczynasz w lliliowcach" mam nadzieję,że nie wykopałaś mi swoich zostając bez.

Napisz proszę czy one są niskie czy wysokie cobym dobrze je posadziła.

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Hanka 1
Witam Wszystkich odwiedzających mój ogród.
Ostanie dni trudno mi jest dopchać się do kompa,bo mam trzech Budrysów na wakacjach.Telewizor gdzie satelita i komp jest od 19 okupowane a ja z M oglądamy TV z normalnej anteny aż cztery programy.
Teraz mam chwilę,bo jedzą kolacje-może zdążę

Najbardziej cieszę się ze śliw,bo będą pyszne powidła.jest to Węgierka stara odmiana.Soczysta i słodka
Pokaże Wam jeszcze moje drzewko -tulipanowiec i róża virgo z tego roku.Miała być różowa a jest mocno czerwona

Ostanie dni trudno mi jest dopchać się do kompa,bo mam trzech Budrysów na wakacjach.Telewizor gdzie satelita i komp jest od 19 okupowane a ja z M oglądamy TV z normalnej anteny aż cztery programy.

Najbardziej cieszę się ze śliw,bo będą pyszne powidła.jest to Węgierka stara odmiana.Soczysta i słodka
Pokaże Wam jeszcze moje drzewko -tulipanowiec i róża virgo z tego roku.Miała być różowa a jest mocno czerwona

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Haniu, ale kwieciście u Ciebie. Piękne mieczyki, tulipanowiec to piękne drzewo, ale ma bardzo kruche konary. Dobrze jest posadzić go w zacisznym miejscu. Masz mnóstwo owoców, wyglądają na zdrowe. A u mnie śliwki - robaczywki
Pozdrawiam Dorota

Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Haniu, uśmiałam się trochę z Twojej wypowiedzi...
To faktycznie masz problem... aż cztery programy i krótkie chwile na forum.
Widzę że acidantera jeszcze Ci kwitnie, powiedz mi Haniu, czy Ci nie choruje ?
Moja ma brzydkie liście i kwiaty tez były jakieś dziwne.
W przyszłym roku koniecznie muszę zaprawić cebulki.
I jeszcze jedno... kupowałaś cyklamena... jak Ci się sprawuje, kwitnie już ?
To faktycznie masz problem... aż cztery programy i krótkie chwile na forum.

Widzę że acidantera jeszcze Ci kwitnie, powiedz mi Haniu, czy Ci nie choruje ?
Moja ma brzydkie liście i kwiaty tez były jakieś dziwne.
W przyszłym roku koniecznie muszę zaprawić cebulki.
I jeszcze jedno... kupowałaś cyklamena... jak Ci się sprawuje, kwitnie już ?
- Hanka 1
Witam Wszystkich
Wreszcie mogę posiedzieć z Wami.M zabrał moich Budrysów na kajaki.Mam czas do 16 /z przerwą na ugotowanie obiadu/.
Dorotka
Mój tulipanowiec bardzo ucierpiał zimą i to nie z zimna ale jeden konar obgryzł mu córki lamradorek, a miał dwa konary.Myślałam,że już po nim ale się pozbierał.Owoce mam zdrowe bez dodatku "białka" i to mnie cieszy.Pryskałam drzewa tylko raz wczesną wiosną
Gabrysia
Acidanterę mam zdrową i mile mnie zaskoczyła w tym roku.Jeszcze kwitnie i ma dużo pąków na końcu wiechy.Liście zdrowe jak szable,specjalnie zrobiłam fotkę z tarasu abyś zobaczyła liście.
Słońce pali u nas mocno i zdjęcie trochę nie takie jakbym chciała.Zauważyłam,że acidantera lubi stanowisko słoneczne i suche.
Cyklameny to moja porażka.Kupiłam dużo a wyszły tylko trzy ale jeszcze nie kwitną i takie jakieś mizerne.
Wreszcie mogę posiedzieć z Wami.M zabrał moich Budrysów na kajaki.Mam czas do 16 /z przerwą na ugotowanie obiadu/.
Dorotka
Mój tulipanowiec bardzo ucierpiał zimą i to nie z zimna ale jeden konar obgryzł mu córki lamradorek, a miał dwa konary.Myślałam,że już po nim ale się pozbierał.Owoce mam zdrowe bez dodatku "białka" i to mnie cieszy.Pryskałam drzewa tylko raz wczesną wiosną
Gabrysia
Acidanterę mam zdrową i mile mnie zaskoczyła w tym roku.Jeszcze kwitnie i ma dużo pąków na końcu wiechy.Liście zdrowe jak szable,specjalnie zrobiłam fotkę z tarasu abyś zobaczyła liście.
Słońce pali u nas mocno i zdjęcie trochę nie takie jakbym chciała.Zauważyłam,że acidantera lubi stanowisko słoneczne i suche.
Cyklameny to moja porażka.Kupiłam dużo a wyszły tylko trzy ale jeszcze nie kwitną i takie jakieś mizerne.

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Haniu, u Ciebie faktyczne lato nie daje za wygraną. Róże nie mają ochoty spauzować. Ślicznie!
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2