Ogrodniczka z małopolski

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kalina koralowa ? :roll:
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Haniu może faktycznie to Kalina?Przynajmniej takie ma liście...zmyliła mnie Pani sprzedająca,że jest to krzew niekwitnący,tylko liściasty rosnący w zwarty pokrój.No ale to była młodziutka pracownica,więc może się myliła...
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Moja działeczka jarzynowo -owocowa :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Obrazek
Obrazek
Surmia :D
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu Viburnum opulus Nanum, jest to kalina nie wykształcająca kwiatów, dużo by się zgadzało http://tabaza.info/modules.php?name=Tab ... wo&tid=147
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Wspaniale Maakita
Dziękuję za pomoc....dobra jesteś :D
Zapraszam do ogrodu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-d-a

Post »

Magdo, piękny ten Ogród Botaniczny w Krakowie.
Ja parę dni temu byłam we wrocławskim, żeby jeszcze popodziwiać kwitnące różaneczniki - cudo :!:
Oprócz tego zaczynają kwitnąć piwonie i irysy - we Wrocławiu jest piękna kolekcja tych kwiatów.
Pozdrawiam.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Magdo zamarzył mi się powojnik w takim kolorku. Ale Twoja Surmia ma liście moja po przymrozku łysa, widać, lekko coś się zaczyna kluć.Ale owoce na drzewku i sałata jaka dorodna, zjadło by się mniam , mniam :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Ładne irysy w tym botaniku Rozumiem ,ze mają oddzielny pokój.Katalpa ma bardzo duże liscie.Czy to taka odmiana ,czy zdjęcie tak wyszło?
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Dalu może kiedyś dotrę do Botanicznego we Wrocławiu,mam nawet taką szansę,tylko córcie muszą mi podrosnąć.Nie bardzo nadają się na dłuższą jazdę samochodem.Od nas Ok 4godz :D
Mirka część sałatki już zjedzona a ta wysiana była bez pikowania i tylko ją teraz wyrywam na bieżaco.Reszta warzywniaka też ma się dobrze,aczkolwiek sialiśmy nieco pózno i jarzynki jeszcze malutkie :D
Katalpę mam trzeci rok...chyba :oops: i rzeczywiście ładnie i równo rośnie.Załuję tylko że kupiłam tę odmianę zamiast kulistej,bo szybko rośnie i niedługo będzie potężnym drzewem.Ale z wiosny dość mocno ją przycinam żeby jakoś utrzymać w rydzach
:lol:
Ewo tak,ta katalpa ma takie duże liście :shock: A irysy robią wrażenie na żywo.Zajmują tam sporą część ogrodu i stąd ten przepiękny efekt :D
Zapraszam do ogrodu
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Wiesz Madziu tak sobie pomyślałam że może ta moja to jakaś inna odmiana, bo co roku późno ma liście, ale zdąża zakwitać, a w ub roku nawet miała jak ja je nazywam ,laski wanilii. Do tego też ma bardzo małe przyrosty, kurcze a może ona jest szczepiona, muszę sprawdzić.
Wszyscy maja warzywniki i mój M mi wyczarował maleńki zagoneczek na pietruchę i pomidorki /chyba aż 8/. Miłego dnia :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czesc Magda!
Pospacerowalam po Twoim ogrodzie w ten niedzielny poranek...jaka przyjemnosc! :D
Pieknie tam masz!Podoba mi sie Twoja wisteria i zlotokap i hosty .. bardzo oryginalne sa tez te kamienne donice!
Pozdrawiam serdecznie i zycze milej niedzieli :D
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

No, to jestem mile zaskoczona warzywnikiem! :lol: :lol: :lol:
Kamienna skarpa jest skalniakiem czy maskuje jakieś "ustrojstwa"? Warzywka w folii mam takie same jeśli chodzi
o wielkość i wcale się tym nie przejmuję. Owocowo też masz ciekawie.
A surmia...zapomniałam, że takie drzewo istnieje! U nas chyba nie. Jakoś to przegapiłam.
:lol: :lol: :lol: Czy pamiętasz jak nazywają się rośliny z OB (pustynniki czy świecznice)?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Mirko moja Katalpa rozwija się równomiernie i pięknie kwitnie ,a u mojej mamy(ta sama miejscowość) jest lekko opóżniona,a miejsce wydawałoby się ma lepsze niż u mnie.Co do przyrostów to każdego roku przycinam czasem około metra.Mocno się rozrasta.Warzywniak super sprawa,nieważne że mały :D
Agulina dziękuję za miłe słowa i wizytę.
Nigella W OB to oczywiście były Pustynniki-szałowe prawda?Sadzi się je ponoć z kłączy na jesień.
Skarpa zrobiona została jako"maskująca" brzeg i zmniejszająca ary do koszenia.Robota częściowo męża a skarpa należy do teściowej z którą graniczy nasz warzywniak.
Też jestem zwolenniczką własnych jarzyn i owoców ;:8
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Gratuluję - masz wiele ciekawych roślin w swoim ogrodzie :) Bardzo mi się spodobała LIRIOPE MUSCARI (tym bardziej że podobno nadaje się do cienia? Już sobie ją zapisałam na mojej liście ...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”