Rośliny mojego ogrodu
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też zakwitł ponownie pierwiosnek Viala,jednak nie tak okazale jak wiosną.Trawki też ostatnio mnie zauroczyły
.

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- darob66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Witam;Grandiflora pisze:To mnie zmartwiłaś Walentyno,mam ją pierwszy rok i spowodowała,że zainteresowałam się trawami ozdobnymi,niektóre są naprawde bardzo piękne w ogrodzie.oliwka pisze:.
Niestety moja Pony nie przetrzymała zimy.
Może zgniła? Może zmarzła?
młode egzemplarze czasem źle znoszą zimy,ale rozsiewają się ładnie

Pozdrawiam Marzena
-
- 500p
Grandifloro przypomniało mi sie że ustawiałam się w kolejce u ciebie za Kamasją.Czy to jest jeszcze aktualne?
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twojego ogrodu
Patrząc na krzewy sądzę, ze masz duzy ogród. Krzewy imponujące. Ogród bardzo ładny.
Pozdrawiam goryczka.
Pozdrawiam goryczka.
- Grandiflora
- Od: 21 paź 2008, o 15:02
-
- 500p
Re: Rośliny mojego ogrodu
Piękne kolory pokazujesz w swoim ogrodzie.Masz nawet sumaka ,czy to jest Teiger Eieys?Ostatnio o nim sie dość dużo mówi po programie "Rok w ogrodzie".Nie powiem i mnie zachwycił i zatanawiam się nad nim.Te czarne smakowicie wyglądające owoce to Amfora?
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- Grandiflora
witaj Ewo
ten sumak jest nn, mam jeszcze Dissectum,o takich strzępiastych liściach,ale on pożniej sie przebarwia,natomiast owoce - to http://pl.wikipedia.org/wiki/Eleuterokok_kolczasty
ten sumak jest nn, mam jeszcze Dissectum,o takich strzępiastych liściach,ale on pożniej sie przebarwia,natomiast owoce - to http://pl.wikipedia.org/wiki/Eleuterokok_kolczasty
-
- 500p
Czyli owoce też spożywasz Eleuteokok kolcz.?Czy to dla ptaszków?A z korzeni robisz jakieś napary lecznicze?
Kiedyś zastanawiałam się nad kupnem sadzonki ,Mirzan miał w swojej ofercie,jednak te kolce trochę mnie odstraszały(myśląc o dzieciaczkach)
Kiedyś zastanawiałam się nad kupnem sadzonki ,Mirzan miał w swojej ofercie,jednak te kolce trochę mnie odstraszały(myśląc o dzieciaczkach)
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- Grandiflora
Owoce wygladają bardzo malowniczo i długo utrzymują sie na krzewie,nie spozywam ich, z korzeni też jeszcze nic nie przyrządzałam,kolce sa bardzo krótkie ,prawie niewidoczne,mniejsze niz u róż,w sumie roślina bardzo fajna,niekłopotliwa.sterlizja36 pisze:Czyli owoce też spożywasz Eleuteokok kolcz.?Czy to dla ptaszków?A z korzeni robisz jakieś napary lecznicze?
- Grandiflora
Witaj Lucyno ! Od czasu do czasu wpadam do Twojego ogrodu i podziwiam wszystkie oryginalne rośliny . Na ostatnich zdjęciach utrwaliłaś wyjątkowy klimat . Wpadłam , żeby zapytać , czy do swojej kolekcji dołączyłaś już nieszpułkę ? Pytałaś mnie o nasiona w ubiegłym sezonie - nie zebrałam ich wówczas , ale teraz mam . Jeśli jesteś zainteresowana to chętnie Ci je podeślę .
- Grandiflora
- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeśli chodzi o znajomość świata roślin to ja jestem dyletantem, a już na dzień dobry, czyli od pierwszych stron serwujesz bardzo trudne zagadki. Coraz bardziej przekonana jestem, że mieszkańcy południowej Polski są na tym forum najliczniejsi, czyli Polska najbardziej ukwiecona jest na południu. Piękny to ogród i sypiesz kwiatami niczym czarodziejka. Pierwszy raz widzę frecklesa, śliczny kwiatek siedzi w tym sianku niczym ptaszek w gniazdku. Ogrodowe cudaki wszystki ciekawe, ale chyba najbardziej ten ?z licznymi antenkami z wody?( no nie wiem czy będzie to jasne). Sasanki, magnolia biała i dużo pięknych kwiatków i krzaczków. Bardzo też ładne fotografie, szkoda tylko,że zbyt często się tu nie pojawiasz.
Czy to na ostatniej fotce to calicarpa? Pozwoliłem sobie złożyć wizytę w Twoim ogródku i jestem pod wrażeniem
Zachwyciły mnie liliowce

Zachwyciły mnie liliowce