Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj! To Ciebie jakieś wstrętne choróbsko Arturku złapało?! ;:214
Trzeba te wstrętne zarazki :pogon
A Ty nie wychodź za szybko do ogrodu, coby jakieś komplikacje się nie
przyplątały! Przy astmie to trzeba uważać na siebie.
A zdjęcia nie zając - nie uciekną. :wink:

Tak sobie myślę, że może dobrze, żebyś tutaj sobie zaglądał http://www.forumogrodnicze.info/viewforum.php?f=11

Forumowicze chętnie dzielą się lub wymieniają różnymi roślinami. Mogłbyś w ten sposób wzbogacić
swój ogród. :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Dziekuje wam za odkopanie mojego wątku , odwiedziny i troskę ;:1 , kochani jestescie :D .
Wisenko , ja juz dawno ciałem sie wymieniac , lub cos kupowac , bo niektórzy sprzedaja nadwyżki na forum.... Tylko , że tak mi wstyd sie przyznac.... :cry: , ja jestem zielony w sprawach poczty.... :oops: . Jak chce kupic roslinke od kogoś z forum w jaki sposób mu zapłacic , przelać na konto ? , jak ? :oops: , jak zwrócic za koszt przesyłki... ? ja w tych sprawach jestem "ciemną masą" Chciałbym wymienic storczyka cambrie ( mam fotke jak kwitł ) , na phalaenopsisa ( jakiegokolwiek , ale najlepiej na innego niz mam.... ) i ewentualnie dorzucic fiołkowe dzidziusie czy coś innego... , jak by to zapakować... , ile kosztowała by przesyłka... Chiałem tez zasygnalizowac w wątku z nadwyzkami ogrodniczymi... , tylko jakos nie mam smiałości i potem oddawanie wszystkim za przesyłke... :roll: Muszę sie jakos obejść , z innego forum 2 osoby wysłały mi paczki za nic... , nawet bez zwrotu za przesyłke , mam teraz duzo fiołkowych dzdziusiów , begonie w kropki.. , pokrzywki , szczepki bluszczy... Teraz wszystkie prawie rośliny w domu zamienił bym na phalaenopsisy... , tylko ciekawe kto zechciałby wymienic phalaenopsisa na kilka innych roslin... takich jak fiołki , begonia , aeonium , pokrzywka... , ficus beniamin , czy kaktusa... Ostatnio strasznie zachorowałem na storczyki , ale tylko phalaenopsis.. 8) .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Arturo - większość roślin, które rośnie u mnie na działce, jest od
wspaniałych forumowiczów! Przysyłali je, wiedząc, że na razie nie
mam jak się zrewanżować. I żaden nie chciał zwrotu za przesyłkę. :?
Ale w razie wymiany, wysyłki, wszystkie takie informacje uzgadnia się
na pw, bo niektórzy sporo tego wysyłają i wtedy to jest duży koszt.
Jak są małe roślinki, można je wysłać w "bąbelkowej" kopercie, korzonki owinąć
w mokrą bibułkę, albo zostawić trochę ziemi, porządnie zmoczyć i owinąć w folię.
Górę folii najlepiej ścisnąć gumką, żeby woda nie wyciekała i żeby za szybko
korzonki nie wyschły. Zieloną górę można też czymś owinąć (folią, kartonem,
tubą). Jak są większe rośliny, lub jest ich więcej, to można - zabezpieczywszy korzonki,
wsadzić je do uciętej butli (ostatni pomysł na forum :D) i do pudełka (np. po butach).
Pudełko zakleić jakąś taśmą, można owinąć w papier szary.
Koszt takiej wysyłki to 5, 10 lub więcej zł, w zależności od wagi.
Wysyłamy zawsze priorytetem ze względu na dobro roślin.

Myślę, że jak będziesz Tulipanku pytał to forumowicze sami Ci podpowiedzą.

Więc nie namyślaj się, tylko szukaj ofert i wstawiaj swoje.
I pytaj, pytaj, pytaj (wiesz, że kto pyta, nie błądzi? :wink: )
Bo jedni będą chcieli zapłatę na konto, inni przelewem, a jeszcze inni wcale.
Jedni będą chcieli się wymienić, drudzy nic nie będą chcieli w zamian, a inni jeszcze nie będą
mieli czym Ci się odwdzięczyć (przynajmniej na razie :wink: ).

Mam nadzieję, że bardziej doświadczeni w wymianie wypowiedzą się również na
ten temat. A jak nie - zawsze można założyć nowy post "Jak wysyłać rośliny pocztą"
(najlepiej najpierw sprawdzić, bo może taki już jest) i wtedy będziesz miał mnóstwo
odpowiedzi, z których wybierzesz sobie to co Ci najlepiej pasuje.

I nie wstydź się, bo my wszyscy czegoś tu się dopiero uczymy. Powodzenia!

Miłej nocki! I kuruj się! :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

na pewno się ktoś znajdzie kto się podzieli, ja mam tylko dwa storczki i oba to fenki :) jeden biały - z odzysku a drugi fioletowy..
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Artur kuruj się chłopie bo wiosna tuż tuż i trzeba będzie iść do ogrodu :lol:
Myślę ,że Wisienka ma rację tutaj są wspaniali ludzie którzy dzielą się chętnie nadwyżkami . Sama doświadczyłam już tej hojności . Artur wpadnij do mnie i jak tylko coś Ci wpadnie w oko to pisz a na pewno się podzielę .
Życzę zdrowia :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Arturze, jak zapewne wiesz jestem częstym gościem na Twoim wątku storczykowym. Teraz trafiłam do Twojego ogródka i jestem zachwycona. Masz wspaniałe pomysły, które naprawdę fajnie realizujesz. Twój ogród wygląda prześlicznie, wszystko zrobione z wielkim gustem i wyczuciem. Jestem pełna podziwu dla Ciebie, ponieważ jesteś młodym człowiekiem a nie tracisz czasu na,,pierdółki,, tylko masz cudowną pasje, która wymaga naprawdę dużo czasu i pracy. Będę częstym gościem w twoim ogródku, jeśli pozwolisz, pozdrawiam Agnieszka :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Wisienka pisze: Bo jedni będą chcieli zapłatę na konto, inni przelewem, a jeszcze inni wcale.
Jedni będą chcieli się wymienić, drudzy nic nie będą chcieli w zamian, a inni jeszcze nie będą
mieli czym Ci się odwdzięczyć (przynajmniej na razie :wink: ).
Ja chiałbym prosic o nadwyżki ogrodowych... :oops: , bo u mnie ostatnio krucho z kasa... :? , o zwrocie kosztu za przesyłke przelewem , albo zapłata na konto to nie mam pojecia :cry: , a za wiele cięzkich przesyłek zwracać to problem z kasą... :cry: , a prosic o nadwyzki bez zwrotu przesyłki :shock: to mi jest strasznie wstyd... , nie trzeba mi duzo , ale ostatnio na dwóch niezbyt duzych rabatkach nie mam za wiele :cry: , bo w tym sezonie duzo tarasowych nakupiłem , duzo donic.. , storczyki do domu.... ( moje ukochane rosliny domowe , jedne z najdroższych.. :cry: ) , a ile na ziemie w workach przewaliłem kasy bo ziemia była beznadziejna w ogródku.. albo do tarasowych trzeba było... i domowych... , chyba ze 30 worów po 10 l.... a jeden worek 10 zł... :shock: Zawsze co roku nazbiera sie kwiatowych wydatków , tyle ze nieraz to kasy mi braknie... a jeszcze duzo brakuje... :cry: A my mamy jeszcze działke... , kupiona juz dla mnie :shock: , materiały budowlane... I teraz bedziemy miec duzy wydatek z budowa... :? i na działce będe mógł tworzyc juz nastepny ogród za kilka lat... Czasami , aż płakac mi się chce , że niemoge sobie kupic jakiejś roslinki... :cry: ( nawet nie że się chce , ale płakałem... ) :oops: :oops: :oops: .
Dziekuje Ci bardzo droga Wsienko za tak obszerne porady i tłumaczenie :D i wam wszystkim za odwiedziny , jestescie kochani ! ;:167
Jadzu - zaraz zobaczę :oops: na pewno wiele w twoim pieknym ogrodzie by sie znalazło...
AGNESS - Dziękuje bardzo za pochwały ! ;:196

Nie wiem co mam powiedziec , jestescie tu taj dla mnie tak mili... , tak dobrzy.. , że brak mi słów :oops: , mało sie nie po... :lol:
Aż mi ulzyło jak się wam wyżaliłem... Pozdrawiam serdecznie ;:1
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Tulianku... już lepiej?

Obserwuj co kto ma... a jak najdzie się chcica posiadania to zapytaj po prostu na PW jakby to wygladało kosztowo. potem decydujesz czy wchodzisz w to czy nie...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

liska pisze:Tulianku... już lepiej?

Obserwuj co kto ma... a jak najdzie się chcica posiadania to zapytaj po prostu na PW jakby to wygladało kosztowo. potem decydujesz czy wchodzisz w to czy nie...
Witaj Lisko :D , myslę że na pewno kogoś poproszę o nadwyżki :) , Jadzia juz pisała że na pewno się ze mną podzieli :D , musze odwiedzic jej wątek i na pewno cos mi się spodoba . Ostatnio przeglądałem jej wątek , ale szybko i niedokładnie.. , dalie mi sie bardzo spodobały :roll: :wink: :D i malwy... ;:216
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Tulipanku!

Jak tam zdrówko? Już w porządku?
Zajrzyj na pw. :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj ! Juz zajrzałem i odpisałem :D . Wszystko juz wporządku , wyzdrowiałem :) . będę musiał pookrywac jeszcze niektóre rośliny i porządnie poprawiac to co okryłem w 8 dni temu.... , ach ten wiatr... :evil: . Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładnie u Ciebie tulipanku :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Arturze, jestem pełna podziwu dla Twoich poczynań. Już w tej chwili Twój ogród wygląda bardzo ładnie, a przecież zapowiadasz dalsze upiększanie. Będę ty zaglądać i śledzić Twoje działanie.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziekuje bardzo za odwiedziny i pochwały :D .
Dzisiaj pookrywałem dobrze reszte roslin choina i zapomniałem fotki cyknąć :cry: . Fajnie wygladaja takie kopczyki z choiny po całym ogródku... , tylko nie wiem czy niepotrzebnie opakowałem strasznie małe trzmieliny.... :shock: , a one wieczniezielone... :oops: . Jutro postaram sie o fotki , tylko że wszkole mam długo i jak przyjde to moze byc juz kiepskie swiatło... :? , a jak spadnie snieg to tez zrobie :D . Pozdrawiam wszystkich :D .
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Artur - nic się nie martw. Zaczekamy do weekendu na zdjęcia.
Ja już zastanawiałam się, czy dobrze zrobiłam, że opatuliłam moje
rośliny, a tu taka pogoda się zrobiła, ale od piątku zapowiadają
lekki powrót zimy. I bądź tu człowieku mądry.
Hm... a ta Twoja trzmielina to tegoroczne sadzonki? Ja prawdę mówiąc
sadziłam moją chyba we wrześniu zeszłego roku i nawet nie pomyślałam,
że powinnam ją opatulić... :shock: :? Muszę popytać bardziej doświadczonych. :wink:
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”