...moje donice...
Niestety ale Actellic mocno śmierdzi mało tego jego opary są szkodliwe dla ludzi dlatego przed opryskiem czy podlewaniem należy roślinę wynieść na 24h do pomieszczenia gdzie przynajmniej przez 12h nikt nie będzie wchodził a przez kolejne 12 wolno jedynie chwilowo zajrzeć, cały czas lekko uchylone okno. Za to wykazuje świetną skuteczność. 

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 1000p
- basga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten bydlęcy obornik to gdzieś na forum wyczytalam a że byłam w ogrodniczym to poszukałam.Oto co o nim znalazłam "Jest to pełnowartościowy nawóz , którego skład stanowi w stu procentach naturalny obornik bydlęcy. Przeciętnie 1l tego granulatu zawiera ok. 4g fosforu, 8g potasu, 20g wapnia, oraz bardzo dużo mikroelementów.
Okres działania granulatu uzależniony jest oczywiście od warunków atmosferycznych, ale wynosi on średnio 3-4 lata. Charakterystyczne dla naturalnego obornika jest tworzenie próchnicy i odkwaszające działanie na glebę. W formie wysuszonego granulatu , jest on nawozem ekologicznym, po otwarciu opakowania prawie bezzapachowym, przygotowanym specjalnie do łatwego stosowania w domu, szklarni, ogrodzie, na działce ". Opakowanie 3 kg za 12 zł.Rzeczywiście nie ma zapachu.Jest jeszcze kurzy ale podobno o wiele mocniejszy i do domowych raczej pani mi go nie polecała.
Okres działania granulatu uzależniony jest oczywiście od warunków atmosferycznych, ale wynosi on średnio 3-4 lata. Charakterystyczne dla naturalnego obornika jest tworzenie próchnicy i odkwaszające działanie na glebę. W formie wysuszonego granulatu , jest on nawozem ekologicznym, po otwarciu opakowania prawie bezzapachowym, przygotowanym specjalnie do łatwego stosowania w domu, szklarni, ogrodzie, na działce ". Opakowanie 3 kg za 12 zł.Rzeczywiście nie ma zapachu.Jest jeszcze kurzy ale podobno o wiele mocniejszy i do domowych raczej pani mi go nie polecała.
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wygląda na to, że ten obornik może być dobrym rozwiązaniem z zakwaszoną ziemią w moich doniczkach(ostra woń, jakby kwaśna).
Dziękuję Basiu za wyczerpującą odpowiedź. Muszę to kupić
Dziękuję Basiu za wyczerpującą odpowiedź. Muszę to kupić

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
-
- 1000p
-
- 1000p
-
- 1000p
-
- 1000p
ślicznie ci Marylka kwitnie ten biały grudnik ,a moja cholera ani ani ,wcale nie ma zamiaru ,może ma jeszcze za małe pączki ,obawiam się ,że w tym roku białego u siebie nie zobaczę bo znalazłam ze trzy pączki opadnięte ,a obornik w granulkach widziałam na wiosnę w sklepie ogrodniczym ale jako głupia baba nie kupiłam bo nie wiedziałam ,że to takie dobre dla kwiatów,tyle że mi się kojarzy ,że był droższy niż Basia mówi ,może było większe opakowanie....aaaaa widziałam kremowego grudnika
kupić czy nie! oto jest pytanie