...moje donice...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niestety ale Actellic mocno śmierdzi mało tego jego opary są szkodliwe dla ludzi dlatego przed opryskiem czy podlewaniem należy roślinę wynieść na 24h do pomieszczenia gdzie przynajmniej przez 12h nikt nie będzie wchodził a przez kolejne 12 wolno jedynie chwilowo zajrzeć, cały czas lekko uchylone okno. Za to wykazuje świetną skuteczność. :D
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki ,Czarodziej to ważne informacje dla mnie ,pan w sklepie, umiał tylko powiedzieć ,ze bardzo skuteczne i ze nie potrzebuje nic innego, bo to zabija wszystko i chyba miał racje ze wszystko...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

Nie wszystko zabija (np.nie usuwa stadium larwalnego przędziorka ani jego jaj) ale niestety śmierdzi. :D
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj wsadziłam pałeczki owadobójcze,a z tym podlewaniem to chyba wstrzymam się do wiosny, chyba ze będzie taka konieczność to zastosuje.
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten bydlęcy obornik to gdzieś na forum wyczytalam a że byłam w ogrodniczym to poszukałam.Oto co o nim znalazłam "Jest to pełnowartościowy nawóz , którego skład stanowi w stu procentach naturalny obornik bydlęcy. Przeciętnie 1l tego granulatu zawiera ok. 4g fosforu, 8g potasu, 20g wapnia, oraz bardzo dużo mikroelementów.
Okres działania granulatu uzależniony jest oczywiście od warunków atmosferycznych, ale wynosi on średnio 3-4 lata. Charakterystyczne dla naturalnego obornika jest tworzenie próchnicy i odkwaszające działanie na glebę. W formie wysuszonego granulatu , jest on nawozem ekologicznym, po otwarciu opakowania prawie bezzapachowym, przygotowanym specjalnie do łatwego stosowania w domu, szklarni, ogrodzie, na działce ". Opakowanie 3 kg za 12 zł.Rzeczywiście nie ma zapachu.Jest jeszcze kurzy ale podobno o wiele mocniejszy i do domowych raczej pani mi go nie polecała.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Wygląda na to, że ten obornik może być dobrym rozwiązaniem z zakwaszoną ziemią w moich doniczkach(ostra woń, jakby kwaśna).
Dziękuję Basiu za wyczerpującą odpowiedź. Muszę to kupić :)
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Kurzy to do ogrodu dobry...w zeszłym roku dorwałam z fermy kurzenice ,moczyłam aż przefermentuje,potem rozcieńczałam,podlewałam,super kwiaty rosły...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

ja obornik granulowany dawałam pod róże które sadziłam.I to jest świetna alternatywa-zamiast obornika od chłopa obornik ze sklepu.Też o istnieniu takowego dowiedziałam się przypadkiem w sklepie ogrodniczym.
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Są też ziemie odrazu z obornikiem do doniczkowych ...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

???????????????? też nie wiedziałam.
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Tu można nie jedno się dowiedzieć :D :D :D :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Ja też już wiem :) Pytałam dzisiaj nawet w kwiaciarni ale Pani dziwnie na mnie popatrzyła i powiedziała, że nie ma. Basiu a mogłabyś wkleić zdjęcie jak takie coś wygląda? chodzi mi o opakowanie.
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

U mnie tez tak jest ,ze nie wiedzą o co pytam,robią najpierw zdziwione miny ,a potem wciskają mi coś innego.
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Kurcze-no nie pomyślałam i wyrzuciłam opakowanie a granulki przesypałam do zamykanego wiadereczka ale było takie brązowo-białe.Ale Ewciu-z pewnością niejedna firma go produkuje bo w necie widziałam jakieś kolorowe opakowanie,ważne,aby to nie był kurzy obornik. :wink:
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

ślicznie ci Marylka kwitnie ten biały grudnik ,a moja cholera ani ani ,wcale nie ma zamiaru ,może ma jeszcze za małe pączki ,obawiam się ,że w tym roku białego u siebie nie zobaczę bo znalazłam ze trzy pączki opadnięte ,a obornik w granulkach widziałam na wiosnę w sklepie ogrodniczym ale jako głupia baba nie kupiłam bo nie wiedziałam ,że to takie dobre dla kwiatów,tyle że mi się kojarzy ,że był droższy niż Basia mówi ,może było większe opakowanie....aaaaa widziałam kremowego grudnika :D kupić czy nie! oto jest pytanie :lol:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”