SzarotkoDorotko, to je bomba
Choć sam mam ich trochę to podziwiam i zazdraszczam (pozytywnie)
Brawo za fotkę
Czekamy na inne
i od innych dumnych posiadaczy
W

Przeczytaj dokładnie wcześniejsze wypowiedzi. Świdośliwa stała się "modna", więc w szkółkach i sklepach ogrodniczych w zasadzie sadzonek nie brakuje. Oczywiście nie w lutym. Szkółki prowadzą też sprzedaż wysyłkową.santana51 pisze:Po przestudiowaniu wątku doszedłem do wniosku o konieczności posadzenia bohaterki tematu
Mam cichą nadzieję że wiosną będą w centrach ogrodniczych
A gdzie konkretnie w tym Gnieźnie? Wygląda na to, że muszę mieć. Po przeczytaniu całego wątku trudno się oprzeć...skierwies pisze: sadzonki nabywałem a to w Brzeznej ( za pośrednictwem sklepu ogrodniczego), a to w Gnieźnie -sprzedaż wysyłkowa.
proszę o kontakt mailowy, znam dzikie (?) stanowisko Świdośliwy na terenie północnego Poznania (w mailu podam dokładne dane i namiar GPS). Stanowisko znane od kwietnia zeszłego roku.wosiek67 pisze:A może ktoś z Was zna taką dziką świdośliwiarnię w okolicach Poznania?
Sprzedawcę "dopadłem" na Skierniewickim święcie Kwiatów Owoców i Warzyw. II połowa wrześniaSNOW pisze:A gdzie konkretnie w tym Gnieźnie? Wygląda na to, że muszę mieć. Po przeczytaniu całego wątku trudno się oprzeć...skierwies pisze: sadzonki nabywałem a to w Brzeznej ( za pośrednictwem sklepu ogrodniczego), a to w Gnieźnie -sprzedaż wysyłkowa.
Nie bądź chitry, dawaj pro publico bono.linne1778 pisze:proszę o kontakt mailowy, znam dzikie (?) stanowisko Świdośliwy na terenie północnego Poznania (w mailu podam dokładne dane i namiar GPS). Stanowisko znane od kwietnia zeszłego roku.wosiek67 pisze:A może ktoś z Was zna taką dziką świdośliwiarnię w okolicach Poznania?
Pozdrawiam
danutka66 pisze:W jednym ze sklepów ogrodniczych/opolskie/jest sporo jej odmian...hmm którą wybrać?
Wszystkie są dobre i słodkie, jedne mniej inne bardziej. Osobiście mam już 5 odmian, a zdaniem mojej LP ( lepsza połowa)danutka66 pisze:Zielonajagoda no właśnie tamSą różne gatunki i teraz nasuwa sie pytanie ,który wybrać.Nie ukrywam,że zależy mi na dobrych słodkich owocach
ja też pytałem o świdośliwy na ostatnim Święcie i nic nie mieli, ale chyba za słabo szukałemskierwies pisze: Sprzedawcę "dopadłem" na Skierniewickim święcie Kwiatów Owoców i Warzyw. II połowa września
Do sprzedaży miał już tylko same końcówki, w doniczkach , nędzne i oklapłe.