W odwiedziny do Kariny ;-) Onak

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lato na moim balkonie faktycznie chyli się ku końcowi - mam zamiar zmienić te rośliny, które tu mam na inne, te jesienne... może wrzosy?
Tymczasem...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mięta rośnie wspaniale - czy jest możliwe aby ja przezimować na balkonie??

Obrazek
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Możesz spróbować tego zimowania mięty. Szczególnie jeśli zima będzie taka jak poprzednia to może się udać. Nie wiem jaką miętę mam na działce,ale walczę z nią jak z chwastem. Wciąż odrasta i rozłazi się po działce. Co do nowych nasadzeń to wrzosy jak najbardziej. Jest mnóstwo różnych odmian i kolorów. Ja co roku kupuję kilka doniczek na swój balkon, a zeszłoroczny właśnie zaczął mi kwitnąć.
To możemy sobie podać łapkę - ja też jestem z niego zadowolona!Choć z tego co zauważyłam mam starszy typ.
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izuniu -spróbuję! Spróbuje ja przezimować. Próba nie strzelba... ;-) A co do rozrastania się mięty - to zaraz do Ciebie napisze w Twoim wątku.

No właśnie myślałam o wrzosach - wyglądają uroczo - zaraz poszukam kilka nasadzeń, w książce, z której czerpie inspiracje... :D może coś jeszcze fajnego oprócz wrzosów znajdę.
Obrazek - Co do Termola - Ja już się dowiedziałam, że ma nową nasadkę do gotowanie na parze, także jestem ciekawa jak wygląda. Obrazek
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O kurczę! Świetne te kompozycje do skrzynek. A co to za fajna książka - jeśli można wiedzieć...
Karinko! Rozejrzyj się może dostaniesz takie niskie, kolorowe chryzantemki lub złocienie. Wytrzymują nawet przymrozki. Chyba nie mam żadnej fotki z jesiennego balkonu - bo bym Ci podesłała. A co do termola: nie masz takiej przystawki? Mój ma prawie 9 lat i jest z misą do gotowania na parze.
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kurcze pieczone Daria - dzięki wielkie - wiesz co? Wydrukowałam sobie to co mi tu wkleiłaś - dzięki śliczne - jesteś kochana! Obrazek

I następnie poleciałam biegusiem do naszego centrum ogrodniczego i tam.... niestety zastałam tylko wrzosy... :? Pani powiedziała mi, że nie przewidują nic innego na jesień, nawet bluszcza nie mieli... Obrazek

A więc kupiłam takie oto 4 wrzosy

Obrazek

I teraz nie wiem co dalej... :lol: być może przejdę się jeszcze po kwiaciarniach i cos dostanę, a jak nie - to posadze je same - może w misach, abo coś. :) Mało ich bo mało, ale cieszą. :D

tu.ja pisze:O kurczę! Świetne te kompozycje do skrzynek. A co to za fajna książka - jeśli można wiedzieć...
Karinko! Rozejrzyj się może dostaniesz takie niskie, kolorowe chryzantemki lub złocienie. Wytrzymują nawet przymrozki. Chyba nie mam żadnej fotki z jesiennego balkonu - bo bym Ci podesłała. A co do termola: nie masz takiej przystawki? Mój ma prawie 9 lat i jest z misą do gotowania na parze.
Dzięki Izuniu - fajny pomysł - a co do Termola- tak, mam przystawkę, ale ta szarą. :-)
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hej :wit

Super książki, zwłaszcza ta druga - na razie nie mam ogrodu, więc balkon pozostaje jego namiastką. dzięki wielkie za tytuły. :D

Darka - tak, mam ziemie kwaśna - jeszcze tylko muszę doczytać na Naszym forum jak często podlewać i jakie stanowiska lubią te wrzosy. :D I zaraz idę sadzić - a tymczasem zapraszam Was na gofry - sama piekłam, sama zrobiłam bita śmietankę i polewę czekoladową - no dobraa... tylko malin nie zrywałam własnoręcznie :lol: :lol:

Obrazek
Pozdrawiam! Karina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ale mi się chce pić!!!!!!! ;:38 ;:38 ;:38 ;:38 ;:38 ;:38
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Bogumiła pisze:Ale mi się chce pić!!!!!!! ;:38 ;:38 ;:38 ;:38 ;:38 ;:38
likierku? :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O jaaaa.. Darka!! lecę do was - zostawcie trochę dla mnie! :-) prooooosze! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to wspaniale ;:50 ;:50 Juhuu - dziś mam zakręcony wieczór! ;:128 ;:183 ;:191 ;:191 ;:191
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zajrzyj do mnie proszę...Wstawiłam dzisiejsze zdjęcie mojego pierisa - chyba oszalał. Powiesz mi czy to będą nowe listki czy może kwiatki...
A z likierkiem uważajcie - bywa zdradliwy...
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Juz biegnę do Ciebie! :D
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie o takich chryzantemkach mówiłam jak pokazała blue. Poza tym możesz rozejrzeć się za bluszczem doniczkowym w kwiaciarniach lub supermarketach ( ok.5 zł ). piterek pisał,że wysadził domowego w ogrodzie i już 3 lata rośnie - świetnie sobie radząc nawet zimą. Dzięki za diagnozę pierisa - fajnie by było gdyby zakwitł w końcu.
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No właśnie - tak zrobię - zasiedziałam się na forum od rana, a miałam plan, że wychodzę z domu najwcześniej jak się da. A tu masz- nawet śniadania jeszcze nie jadłam, oglądam Wasze ogrody a w brzuchu mi burczy.. :P
Mam zamiar popatrzeć dziś w supermarketach co nieco i kwiaciarniach, zobaczymy, może coś znajdę ciekawego. pa! :D
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

A przepisik na ten likierek poziomkowy masz? To poproszę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”