Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Jolu witaj.
Jestem zachwycona widokami Waszego ogrodu.
Cudowne rabaty, oczko wodne imponujące.
Czy możesz mi powiedzieć co to za roślina kwitnąca na niebiesko w oczku i czy zimuje?
Zakup żurawek imponujący, nie rozmieniacie się na drobne, powstaje piękna rabata.
Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS PAMELKO myślę ,że kolorowe żurawki rozweselą moje rabatki i zielone zakątki. Mam tych zakamarków troszkę i nie wszystko tam chce rosnąć. Przekonałam się ,że funkie i żurawki dobrze się u mnie czują więc ... są.

Tajko witaj.
Miło ,że zachwycasz się widokami naszego ogrodu. Roślina kwitnąca na niebiesko w oczku to Rozpław sercowaty (rozpław) kwitnie całe lato i zimuje w oczku ale nasze oczka nie zamarzają w całości w zimie.
Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aż brak słów ,aby wyrazić zachwyt nad Twoim ogrodem . :shock: :P ;:138 ;:138 ;:138
Zaszalałaś żurawkowo ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu jak mam się nie zachwycać, skoro jest pięknie.
Dziękuję za wiadomości o rozpławie. Moje oczko wodne zamarza, ma tylko 70 cm gł, a tak mi się podoba ta roślinka, jak spotkam w sprzedaży, to zaryzykuję. :)
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

jola1010 pisze: No to mam wspaniałą kolekcję żurawkową :heja -bo razem z tymi ,które już posiadam będzie ponad 50 odmian :tan
No proszę-i nic sie nie chwalisz ;:78 :D .
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Uwielbiam drewno i kamień w ogrodzie, więc bardzo podoba mi się u was, bo sporo tego macie. :D Jestem oczarowana waszym ogrodem. Cudowne rosliny, dojrzałe, dorodne. Ciekawe rozwiązania. Piękne oczko. Pięknie, cudnie, ślicznie, wspaniale ;:63 ;:63 I jeszcze jedno. Mam drewniane poręcze przy schodkach w ogródku i też myślałam, żeby przyozdobić je jakimiś sznurami. Myślałam o grubych linach, ale ostatecznie jeszcze nic nie zrobiłam. Jolu, a tu zadziwiłaś mnie swoimi pajęczynowymi, dzierganymi ozdobami. Normalnie szczęka mi opadła. Ciekawy pomysł, świetne wykonanie. Artystka z ciebie ;:180 Szkoda, że ja nie umiem tak dziergać. :( :( Powiedz z jak grubego sznurka to zrobiłaś? Jak to się sprawuje na powietrzu? Czy na zimę zostawisz w ogrodzie?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Nie lubię tego pisać ale ty naprawdę masz piękny ogród i ciekawie skomponowany - od razu widać że macie zmysł przestrzenny i wyobraźnię.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu ; Tajko ; Agnieszko dziękujemy za odwiedziny i ciepłe słowa.

Izo Wszystko co napisałaś dodaje sił i energii do dalszego działania- dziękuję za tyle miłych słów.Wciąż pracujemy nad tym ,aby nasz ogród był ciekawy, przytulny i pełen uroku nawet wtedy gdy nie kwitną kwiaty i krzewy . Dlatego wykorzystujemy kamień , drewno i elementy kowalstwa artystycznego.A pomysł na pajęczyny...? połączyłam swoje dwie wielkie pasje dzierganie i ogród. Wynalazłam bluzeczkę pajęczynową i wtedy zrodził się pomysł na pająka w pajęczynie. Adam zdobył sznur snopowiązałkowy ,a ja dziergałam - efekt jaki jest -każdy widzi .Słów krytyki nie słyszałam , a zachwycało się wielu gości. Sprawuje się dobrze - nic się z tym nie dzieje , nie ściągam tego na zimę - przecież to ma zdobić cały czas.

coma
coma95 pisze:Nie lubię tego pisać
...tym bardziej dziękujemy za słowa uznania i zachwytu. Kocham swój ogród bez względu na to co mówią o nim ,ale czytając takie słowa serce się raduje i jesteśmy dumni z naszej pracy.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jolu ale wspaniałości przepiękne widoczki i tak Ci wszystko wspaniale rośnie - super nabytki ;:138 kolekcja rewelacyjna i to za jednym zamachem ......hihi skromnie napisane troszeczkę dłubie :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko grzeczne dziewczynki są skromne :;230 :;230 :;230
a nie tak do końca wszystko ładnie rośnie - wiele jest strat słonecznych, dużo host i innych cieniolubnych popalonych upałem , clematisy jakieś biedniutkie ;:223 ;:223 ale tego nie uwieczniam na fotkach w nadziei ,że odżyją.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Joluś jak u Ciebie cudnie ;:196 jak patrzę na zdjęcia to u Ciebie jakby nie było upałów roślinki wyglądają jak nowo narodzone :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Wowwwwww,aż mnie na krześle zawiało jak zobaczyłam Twoje żurawki,nieżle zaszalałaś ;:138 ;:138 ;:138
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Jola - jestem z rewizytą ;:138 I bardzo się cieszę, że zostawiłaś wpis u mnie, bo dzięki temu Cię znalazłam.
Twój ogród jest niesamowity. Trochę jak z wakacji, trochę jak z książek z dzieciństwa, a trochę jak z bajki :D Jestem zauroczona.
Wszyscy piszą o ogromie wykonanej pracy. Ja też chylę czoła, ale chcę powiedzieć coś innego. Strasznie mi się podoba, że nie staraliście się wyrównywać terenu, tylko odwrotnie - podkreśliliście to, co w nim było oryginalnego, czyli góry-doliny. Tak często można obserwować, jak właściciele ogrodów najpierw niwelują teren na płasko i równo, a później dopiero myślą o stworzeniu czegoś oryginalnego. U was jest piękny zróżnicowany krajobraz z naturalnym, wysmakowanym 'kamieniowiskiem'. Bardzo, bardzo mi się podoba :D
Pisałaś w którymś momencie, że masz mało kwitnących roślin. Eeee, coś ściemniasz, kobito! Toć mnóstwo u Ciebie kolorów!
A czy mogę coś dodać? - jeśli mogę, to powiem tylko cichutko, że dosadziłabym traw powiewających i szeleszczących na wietrze. Fajnie by sie komponowały z kamieniami i żwirem :D I dają busz, a pisałaś u mnie, że lubisz jak zielone szaleje i kipi :D
Pozdrowienie - Ula
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu- upały u mnie wielkie i szkód też nie brakuje - muszę właśnie pomyśleć o dosadzeniu drzewek ,które szybko rosną albo kolejnych pnączy na pergoli , by dały cień dla moich biednych host i żurawek , które w taki upał się smażą ;:223

Graziumoje szaleństwo dało mi ogromną radość - już część żurawek jest posadzona , a kolejne czekają na zakończenie robót ziemnych w ogrodzie.

Ursulko -miło mi Ciebie gościć. Bardzo dziękuję za tak miłe odwiedzinki i tyle ciepłych słów. Z tym równaniem terenu było by u nas ciężko -za duża skarpa i zbyt wielka różnica poziomów.Kiedyś nawet usłyszeliśmy ,że to wielkie szczęście mieć ogród w takim miejscu i jeszcze z dojściem do wody. Z ziemi z wykopów przy budowie domu od razu formowaliśmy i tworzyliśmy nowe tarasy , schodki i murki tak ,aby zagospodarować ten trudny teren. A że kamienia było zawsze dostatek to powstało takie kamienisko. Z tymi kwitnącymi to tak jest, że zawsze coś tam kwitnie ale ogród jest wielki i tak jak by tego nie widać. Na zdjęciach wygląda to inaczej.
A trawy - właśnie u Amadyna znalazłam o sposobie budowania bariery korzeniowej dla rozrastających się traw i może coś o nich pomyślę .

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu może jeszcze kilka fotek aktualnie kwitnących kwiatów Twojego Pięknego ogrodu wstawisz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”