Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo - teraz się dowiedziałam o Twoich wczorajszych imieninach ... ślę Ci spóźnione życzenia wszelkiej pomyślności Obrazek
Dzielna Kobieto - niech Ci Twoje marzenie przynosi moc radości i zadowolenia, a wszystkie plany uda się zrealizować bez zawirowań ;:136

Udane zakupy zrobiłaś ;:333 ; widzę, że teraz 'polujesz' na bardziej wyszukane rośliny :shock: . Co jest na drugiej fotce ?

Pozdrowienia i imieninowe uściski ;:168
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

I ja, wprawdzie nieco spóźniona, przyłączam się do serdecznych życzeń,

oby zdrówko dopisywało, a ogród piękniał z każdym dniem, tak zupełnie bez wysiłku ;:196 ... ;:18
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Amlos i Cynamon za życzenia - szczególnie te odnośnie ogrodu, ale jak to mówią "bez pracy nie ma kołaczy".
Aniu- miło mi,że przypadły Ci do gustu moje zakupy. Na drugiem zdjęciu jest trójsklepka.

Poszłam wczoraj posadzić moje nowe nabytki i niestety okazało się,że musiałam wykopać inkarwillę by tiarella miała gdzie rosnąć. Co prawda już wcześniej planowałam przesadzenie inkarwilli, bo w tym miejscu wcale mi nie zakwitła. Nawet nie przypuszczałam,że jestem już na takim etapie,że muszę coś wykopać by posadzić nową roślinę. Wszystko przez to,że mam "zorganizowane" boki działki a środek jest jeszcze dziewiczy i czeka na swoją kolej. Biedna inkarwilla czeka teraz w altanie na swoje miejsce, a ja nadal nie wiem gdzie ją przesadzić.

Przy okazji obejrzałam sobie ładne widowisko:
Obrazek

A to widok na moją działkę od strony parku - planuję posadzić tuje jako żywopłot, myślałam też o krzewach liściastych, ale liści i bez tego mam dużo do sprzątania jesienią.
Obrazek Obrazek

A na koniec moja ixia, która z kwiatka wiosennego zrobiła się jesiennym i kolejna kwitnąca begonia w gazonie:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy swoją ixią opiekujesz się w jakiś szczególny sposób ? Pytam bo chciałabym mieć ją również w swoim ogrodzie....
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Iza o targach pamiętam. :D
Piękna ta trójsklepka,ile za nią dałaś?
Kwiatki na ostatnich torebkach też fajne,tylko czemu nie ma polskich nazw na torebkach.
Może pisze na drugiej stronie opakowania?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

coma95 pisze:Czy swoją ixią opiekujesz się w jakiś szczególny sposób ? Pytam bo chciałabym mieć ją również w swoim ogrodzie....

No cóż zdecydowanie nie. Ograniczyłam się do tego,że posadziłam cebulki ( i to z kilku miesięcznym opóźnieniem tzn. zamiast jesienią posadziłam je na wiosnę gdyż zupełnie o nich zapomniałam)

Aniu trójsklepkę kupiłam w Nomi za 6,49 zł. Nawet nie wiem czy to tanio czy to drogo. A co do opisów polskich to jak na wszystkich opakowaniach tego typu jest "pismo obrazkowe" kiedy sadzić, na jaką głębokość i kiedy kwitnie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Izuś - już bardzo spóźnione, ale bardzo bardzo serdeczne życzenia imieninowe, obfitości wszelkiego dobra, a szczególnie bujności zielonej w ogródku.
To dla Ciebie
Obrazek

Zrób zbliżenie Twojej trójsklepki, ciekawa jestem jestem czy taka sama jak moja.

Pozdrawiam
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Izo samych radosnych dni, spełnienia marzeń
i wiernych przyjaciółObrazek

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki dziewczyny za odwiedziny i życzenia imieninowe. W porównaniu do moich opóźnień w ogrodzie to jeden dzień trudno nazwać spóźnieniem :D Najważniejsze by były szczere.
Postaram się jutro zrobić to zbliżenie trójsklepce i zaprezentować ją już w ogrodzie.
Dzisiaj miałam trochę lenia, trochę padało i wcale nie poszłam na działkę.Pozwiedzałam za to kilka ogrodów na Forum i lista moich "chciejstw" wydłużyła się.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Cześć Izo- wśród nas, ogrodomaniaków nie ma: "nie byłam w ogrodzie" :lol: Jak nie w swoim, to na zwiedzaniu. I tak się liczy :lol:

Widzę ciekawe zakupy robisz! Zazdroszczę Ci tej strony roślinnej Twojego i tego spokoju jaki emanuje z Twojego podejścia! Bardzo lubię czytać o Twoich nowych nabytkach!
Zdjęcia są urzekające! szczególnie, mam słabość do białych kwiatków u Ciebie. No i te zachody słońca...
Czy to jest widok z Twojej działki, czy gdzieś ze ścieżki? To sprawia, że chce się u Ciebie przesiadywać do zmroku! Są bardzo nastrojowe!

Izo- czy mogłabyś napisać ja jakie targi wybierasz się? (Ciekawe co "przytargasz"? ;) z nich... :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aga! Miło Cię widzieć. Targi są w Starym Polu k. Malborka. Odbywają się 2 razy w roku. Jeżdżę tam regularnie od kilku lat. Nawet jak nie miałam działki. Czasem kupiłam coś na balkon, ale generalnie żeby popatrzeć na ogrom roślin.
Co przywiozę jeszcze nie wiem, ale mam nadzieję,że coś trafię dla siebie. Nastawiam się raczej na rośliny ozdobne z liści na leśną rabatę. Te zachody słońca robię z działki z miejsca przy stole lub przy bunkrze. Co do białych kwiatów to podjęłam decyzję,że będzie cała rabata tylko z białymi. Gdzieś przy altance, której jeszcze nie ma.
Dziś zapowiada się słoneczny dzień więc może wyskoczę przykosić troszkę trawę...No i ta inkarwilla biedna czeka w altanie na wsadzenie...Wieczorem może uda mi się dopaść komputer by zdać relację.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

To ja czekam na nowe wieści :D .
Miłego dnia.U nas też pięknie :D
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też się przyłączam do oczekujacych. Ale jak nie doczekam wieczorem, to zawsze zaglądam do Ciebie rano, przy kawie, na dobry początek dnia!
Pozdrowienia serdeczne!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorową porą. Aż mi głupio, bo obiecałam popisać, Wy czekacie a ja właściwie nie mam co pisać.Przypowieść o szpadlu napisałam u Agi. Plany sobie a życie sobie. Cały dzień miałam biegany. Na działkę wpadłam dosłownie na chwilę już po 19-tej.Dałam tylko maluszkowi żarełko i zrobiłam kilka fotek. Obiecałam sobie jednak,że jutro pójdę na pewno ( nawet gdyby dzieciska musiały dostać obiad "z torebki"). Dostałam bowiem od Ani-Raczek śliczną bergenię, którą muszę koniecznie posadzić. A przy tym nie obejdzie się bez małego przemeblowania na leśnej rabacie. W ramach przeprosin za moją niesłowność kilka zdjęć:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek[/b][/b]
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo! No coś Ty! Ja czekam bo lubię zaglądać do Ciebie, rośliny tak się wciaż zmieniają, że z dnia na dzień każde zdjęcie, także tych znajomych roślin jest inne!
Właśnie te kwiatki różowe, co zamieściłaś na zdjęciu, dostałam ostatnio do sąsiadki! Tylko nie wiedziałam jak się nazywają? Może Ty wiesz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”