Moja kolekcja
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mambo, to ja cię przebiję w chwaleniu. Jeden mój bidulek kupiony też z przeceny bodaj w czerwcu wypuszcza nowy pęd kwiatowy, a na kikucikach po spalonych słońcem pędach też wypuszcza. Na jednym pędzie - 1 boczny, a na drugim - 2 boczne, tylko jeszcze nie wiem, czy to będą keiki, czy pędy boczne kwiatowe. Co dziwniejsze na tym drugim pędzie wypuścił z pierwszego i z drugiego oczka. Inna odratowana bida wypuściła jeden pęd, a teraz drugi i obok tego drugiego wychodzi coś ciemno zielone. I zastanawiam się co to, bo nie wygląda mi ani na pęd kwiatowy, ani na korzonek. Próbowałam to sfotografować, ale na fotce kiepsko widać.
jak czytam Wasze osiągnięcia to tylko biegam od jednego do drugiego i sprawdzam.... ;:96
i czekam.... i cieszę się ....jak na razie z każdego wychodzącego listka, mam 3 takie falki, gdzie na potęgę wypuszczają nowe listki
może kiedyś sie doczekam kwiatostanu, prawdę mówiąc, to zapomniałam już jak kwitły 
Pozdrawiam,
Wuzetka
i czekam.... i cieszę się ....jak na razie z każdego wychodzącego listka, mam 3 takie falki, gdzie na potęgę wypuszczają nowe listki

Pozdrawiam,
Wuzetka

- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Wam
Ewelino, to nie jest jedyny storczyk, który wypuścił mi pędy, mam ich kilkanaście
Dusiu, u mnie też jest to pierwszy storczyk, który wypuścił 3 pędy.
Wando gratuluję. Jednak znam osobę, która przebiłaby nas wszystkie. Byłam w sobotę u mojej cioci, która ma kilkanaście storczyków i wszystke kwitną, wypuszczają po 1 - 2 nowe pędy, a stare się rozgałęziają z kilku oczek równocześnie - nawet stare rozgałęzienia się rozgałęziają

Wuzetko, nie martw się, jestem pewna że juz wkrótce i u Ciebie będzie cała masa nowych pędów i przypomnisz sobie jak kwitną

Ewelino, to nie jest jedyny storczyk, który wypuścił mi pędy, mam ich kilkanaście

Dusiu, u mnie też jest to pierwszy storczyk, który wypuścił 3 pędy.
Wando gratuluję. Jednak znam osobę, która przebiłaby nas wszystkie. Byłam w sobotę u mojej cioci, która ma kilkanaście storczyków i wszystke kwitną, wypuszczają po 1 - 2 nowe pędy, a stare się rozgałęziają z kilku oczek równocześnie - nawet stare rozgałęzienia się rozgałęziają

Wuzetko, nie martw się, jestem pewna że juz wkrótce i u Ciebie będzie cała masa nowych pędów i przypomnisz sobie jak kwitną

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Jakie przepiekne phalaenopsisy
, aż mnie zamurowało...
w paski , kratki , ciapki , ktopki.... , cudowna kolekcja !
. Tylko pozazdroscic...
Pozdrawiam !

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Mamba

Już dawno nie pokazywałam co się u mnie dzieje, więc postanowiłam to nadrobić. Co prawda na nowe kwiaty trzeba jeszcze trochę poczekać, ale są też inne ciekawostki. Wiosną tego roku u jednego ze storczyków, który przekwitł, na pozostałych 2 pędach pojawiło się coś, co początkowo bardzo mnie ucieszyło, bo pomyślałam o nowych bocznych pędach. Niestety, albo może i "stety" :P okazało się, że są to

To jest pierwsze keiki z nowym pędzikiem i przy innej dorosłej roślinie. Jak na swój wiek keiki jest całkiem spore

A to już drugie keiki, które wczoraj zostało oddzielone

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mambo, gratuluję
jesteś najprawdziwszą Storczykową Mamą (nie chciałam mówić Babcią
)
Keiki super silne i zdrowiutkie, to musi być niesamowita radość, obserowałaś rozwój rośliny od samego początku
Oby więcej takich radości

Keiki super silne i zdrowiutkie, to musi być niesamowita radość, obserowałaś rozwój rośliny od samego początku

Oby więcej takich radości

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Mambo, nigdy jeszcze nie przydarzyło mi się keiki, więc z zainterwesowaniem obserwuję w różnyvch wątkach
ten temat. Twoje wydaje mi się wyjątkowo duże i silne
! I do tego jeszcze z pędem
!
Podglądam też jak stabilizujesz roślinki w doniczkach (gumeczki).
Ja miałam ten problem u mojego reanimowanego, który był pozbawiony korzeni wewnątrz doniczki i wciąż mi wypadał. Przymocowałam więc gumką zaschnietą końcówkę obciętego pędu do patyczka. Teraz już ma swoje zdrowe korzenie, więc po problemie.
Pokaż koniecznie "dzidziusia", jak zakwitnie
ten temat. Twoje wydaje mi się wyjątkowo duże i silne

Podglądam też jak stabilizujesz roślinki w doniczkach (gumeczki).
Ja miałam ten problem u mojego reanimowanego, który był pozbawiony korzeni wewnątrz doniczki i wciąż mi wypadał. Przymocowałam więc gumką zaschnietą końcówkę obciętego pędu do patyczka. Teraz już ma swoje zdrowe korzenie, więc po problemie.
Pokaż koniecznie "dzidziusia", jak zakwitnie

- Mamba
Anusska chciałabym żeby oba bliźniaczki mi zakwitły, ale nie wiem czy to nie byłoby zbyt dużo szczęścia naraz
Jeanne, dziękuję
Babcią się rzeczywiście nie czuję
ani mamą, no może mamą chrzestną
Art Mi wyrosło już kilka keiki i właściwie przyzwyczaiłam się do tego, że storczyki obdarzają mnie
To ostatnie rzeczywiście jest duże i jakoś wyjątkowo dobrze rośnie. Mam nadzieję, że poradzi sobie z pędem i zakwitnie, a wtedy na pewno je pokażę. Widzę, że mamy podobne pomysły /gumki/ w radzeniu sobie z problemami 

Jeanne, dziękuję

Art Mi wyrosło już kilka keiki i właściwie przyzwyczaiłam się do tego, że storczyki obdarzają mnie