[quote="tadeusz48"]ZYTA - to cudo to passiflora - inaczej zwana męczennicą, lub koroną cierniową, i dzisiaj już kwitną 2 kwiatuszki, z pewnością będzie ich więcej bo pąków kwiatowych jest dużo, powinna kwitnąć do przymrozków. Witammmm

Jak tu nie "zawitać" ...,,,jak oczu nie można oderwaćććć..... I Męczennica, i Kielichowiec i Juka...tak Juka moja w tym roku potraciła stare pędy i od korzenia puściła cztery nowe, bardzo są małe,a ja się martwię o nie.oj,oj,.. Chcę się pochwalić Hortesią i Tawułą płożącą którą między innymi otrzymałam od Ciebie gdy skorzystaliśmy z zaproszenia na Wasze Ranczo. Zakwitły bardzo ślicznie i jeszcze dwie roślinki od Ciebie mają pączki, ale niestety nie potraię ie nazwać.

Włożyłeś tyle sera

w te roślinki i część oddałeś mnie. Dziękuje Ci jeszcze raz za zaproszenie na Twoje Ranczo i za ofiarorane roślinki. Czekam, przypominając o rewizycię. G-o-r-ą-c-o zapraszając Was od nas Cieplutko pozdrawiając i oznajmiając, że już dzisiaj będę na wystawie **Rolniczo-Ogrodniczo-Hodowlanej** w S_I_T_N_I_E koło ZAMOŚCIA. Ja co roku kilka godzin poświęcam właśnie wystawianym tam roślinom , które morzna kupic.. Polecam tą wystawę, naprawdę warto. Jest ona (4,5,6)Lipca.

Do - zobaczenia Zyta