Kilka moich zielonych :) agaM

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kilka moich zielonych :) agaM

Post »

tło podstawowe zamierzam dać takie:
Obrazek

ramki ze zdjęciami i danymi takie:
Obrazek

no i ewentualne tło /2 drzewa..
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga tło ładne :) a drzewo ja mam takie jakbyś chciała,

Obrazek
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

:wit
Podoba Mi się to drzewo z cyferkami. ;:138
Powiedzcie, robicie takie drzewa dla samej siebie, czy to jakaś praca zadana na ze szkoły. Pytam, bo od jakiegoś czasu chodzi za Mną takie drzewo. Iza robiła też do szkoły, ale tylko rodzice, dziadki, rodzeństwo. A ja chciałabym sięgnąć głębiej.
Może jest jakiś program do obróbki takiego drzewa. Chodzi Mi o grafikę.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga ja to robiłam do potrzeb swojej zabawy ze zdjęciami :) bawie się w programie PSP X corel

Drzewo które robił Dany do szkoły było w formie jabłuszek i liści :)
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Iza też robiła z jabłuszkami. Mam szablon więc poszło szybko. ;:138
Może i Ja spróbuję. ;:224
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja też robie dla własnych potrzeb, zachciało mi się siegnąć do korzeni ;) zebrać pare informacji które za 1-2 pokolenia pewnie umknie. a tak bedzie fajna pamiatka :)

Cellinko fajne to drzewo i ciekawy pomysł z tymi cyferkami. ja jednak myślałam nie o 'suchym' drzewie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam troszkę zapomnianie, bo dawno nie zaglądałam,
nie bardzo mam sie czym chwalić bo sporo kwiatków znikło mi z parapetów, jedyna nowośc to....

Obrazek
dostałąm go na imieniny i to tej pory choć zrzucił kilka młodych pączków to rozkwitł i na bocznych pędach :D

zakwitła mi też scillia fiołkowa, teraz powypuszczała łodyzki z pączkami także z innych cebulek:
Obrazek

pozdrawiam wszystkich odwiedzających
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Piękna scilla - też miałam, tylko mniej okazałą. Niestety zgryzł mi ją szczeniak. :cry:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga moja scilla też ma pączki :) a biały jest cuuuuuuuuuudny :)
jak sporo znikło nie bój sie nic mogę Cię podratować :) mnie padły tylko 2 paprotki z biedrony
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dzięki dzięki kochana trzynasteczko :D wiem że mogę na Ciebie liczyć. Ale na razie nie rozpaczam.. i chyba nawet troszkę sie cieszę z tej 'naturalnej' selekcji, bo mniej kwiatków i parapety tak nie zastawione, a po za tym już szykuję się 'na nowy dom' ;) przecież i tak wszystkich bym nie mogła wziąć a szkoda wyrzucić
jeszcze na wiosnę planuję kilka do oddania albo na wymianę (myślę o storczykach i im podobnym długo kwitnącym :D) m.in. kilka fiołków, całą tę scillię co wyżej, duże Epipremnum (całe zielone i drugie w ciapki, młode jukowate (pod nr 15 na 1 str.) i może uchoduje się callisia fragrans młoda ..

anoli tak jak piszę wyżej, jak chcesz scillię mogę CIę obdarować na wiosnę :)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję kochana jesteś. Trzymam kciuki by ulubione rośliny dzielnie zniosły przeprowadzkę. W nowym miejscu nie upchniesz wszystkiego? Pewnie będą trudne wybory. U mnie niestety z powodu chlodu w mieszkaniu selekcja zrobiła się zbyt duża. Sporo badylków padło, a część wygląda katastrofalnie. Chyba tylko grudnik jest zadowolony. :wink:
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anoli to szkoda że tak ten chłód wyselekcjonował twoje roślinki, współczuję bo wiem jak je lubisz i tyle je zbierałaś.. ale aby do wiosny :) zobaczysz że te co przetrzymają to na pewno ruszą pięknie :)

wiesz.. jakoś nie chce 'upychać' kwiatków. Zostawię te ładniejsze. bo mam mało ładnych doniczek a plastikowe czarne i brązowe moze zostawię do ogródka a nie do domu
także mi jak widać ;) chyba na jakiś czasten szalony bakcyl kwiatowy przeszedł (do czasu ;)) za to haftuję w wolnych chwilach namiętnie, prawie co dzień do 3 hihi ;)
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja niestety talentów do haftu nie mam. Ale podobają mi się takie prace, a marzy mi się piękna narzuta na łóżko. Bakcyl kwiatowy troszkę też mi przeszedł. Głownie z powodu warunków - niedogrzanego mieszkania. Dużo czasu poświęcam teraz (o ile można powiedzieć, że mam dużo czasu) mojemu największemu hobby - akwarystyce. Bo nawet psy mi prawie zapadły w sen zimowy.
Chciałabym się wiosną skupić na hojach i fiołeczkach z małym ukłonem w stronę roślin cieniolubnych (ciemny pokoik) - tylko hoiki są mało przystępne kosztowo. Zobaczymy jak to będzie.
A co do doniczek, muszę wreszcie wypróbować jakieś metody samodzielnego zdobienia doniczek. :wink:
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anoli ja też nie miałam dopóki nie spróbowałam :D mi też marzy się piękna narzuta na łóżko, ale raczej nie z haftu xxx. Chyba wolałabym jaką pachworkową (z takich kolorowych kwadratów, też można śliczny wzór zrobić) i.. kto wie jak się nauczę na maszynie szyć (jeszcze maszyny nie mam) to kiedyś zrobię?
akwarium super sprawa, uwielbiam patrzec na kolorowe rybki jak pływają, to tak wycisz i uspokaja.. może kiedyś..
a hoje jak popatrzyłam to na prawde bardzo drogie są(szkoda bo piękne..), mam tylko jedną carnosę, którą maleńką za 3 zł kupiłam ze dwa lata temu od babci na rynku i rośnie. Może kiedyś ktoś będzie chciał się wymienić, to chyba jedyny sposób ;)

igor miło mi że zajrzałes do mnie. Masz rację, te podróże ze sklepu do domu tak wykańczają wrażliwe i delikatne pączki. Zresztą większość kwiatów 'odchorowuje' zmianę miejsca, nawet jak w mieszkaniu się przestawi, to albo się polepszy albo się po...gorszy ;)
mój przetrwał przeniesienie do domu gdy na dworzu było prawie -20 stopni, myślałam ż ecały padnie a tu niespodzianka :D
tylko martwi mnie bo już drugi listek od dołu żółknie (mały) i nie wiem cczy to normalne czy może za mało wody dostaje a może za mała doniczka (ma kilka wystających z podłoża uschniętych korzonków.
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

igor uspokoiłeś mnie z tymi żółknącymi listkami, wiesz.. wizja poustawianych przyciętych butli 5litrowych w salonie jakoś mnie przeraża ;) nie lubię czegoś takiego. Ale można pokombinować, np. mam szklany pojemnik do szampana z którym właściwie to nie mam co zrobić, tylko że on sporo większy jest od obecnej doniczki.. wiesz myślę o tym by phal nie poszedł mi w korzenie zamiast w część naziemną ;) ale możnaby w niego wsadzić powiedzmy 3 różne....
hihi kombinatorska natura wychodzi ze mnie ;) hihi
Celinka /Trzynastka/ zasypuje storczyki kolorowymi kamykami, można by spróbować, ładnie by wyglądało - choć jeszcze nie wiem jak wyglądałoby podlewanie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”