IWONKO!
Chyba jednak takich jak my jest dużo więcej.

Jak to fajnie potem planować gdzie to wszystko wcisnąć.
Osteospermum już siałam o ile dobrze przypominam to dwa razy.Nie zawsze były nasiona w sklepie.Teraz poczytałam sobie więcej w tym temacie i strasznie się żdziwiłam,że są inne piękne kolory.Można też sadzonkować póżną jesienią lub hodować w doniczce na parapecie.
Można też przenieść z ogrodu do domu.W tym roku jak będą w ogrodniczym to kupię inny kolor i posadzę na balkonie.Może uda mi się zebrać nasiona???
Byłam wczoraj w naszym ogrodniczym po lobelię,kupiłam ale chyba to granat a ja chciałam niebieską.Odłożyłam też torbę wermikulitu i muszę kupić ziemię do wysiewów.
U nas w tej chwili pięknie,świeci słońce i leży dużo śniegu.
Miłego równie słonecznego dnia.
Witaj VIKI!
Też jestem ciekawa co mi się uda "ugotować" w tych garach.
No nie wiem,nie wiem czy się chwalić bylinkami które już są zamówione i opłacone w Albamarze.??
No to się chwalę:Ksylomekon japoński,Omieg wschodni "Little Leo"niski 0,35 cm.,Pełnik niski "Trollus pumilus"10-25 cm.,Trzcinnik krótkowłosy "Cala",Pełnik ogrodowy "New Moon",Stokezja gładka "Traumerei".To tyle i aż tyle.
Miłego dnia.
MARTO!!
Azalie jak na razie rozkwitają.Dużo wody piją,szczególnie ta mniejsza.Podstawiam doniczkę pod kran i leję .Na drugi dzień muszę znowu dolać jej wody.W tej drugiej doniczce są dwa kolory.Była jedna jedyna taka.
Był taki okres,parę lat temu,że miałam cały las lilii,niestety nie przesadzane wyginęły.Głupio robiłam,że bałam się przesadzić.
Miłego dnia.
LUCYNKO!
Gratuluję Tobie i roślinkom.Nareszcie doczekałyście się.
Ja też nie narzekam,śniegu dosypało full.Dziś nawet słoneczko pięknie doświeca krajobraz,a wczoraj wypatrzyłam ogromny księżyc.Chciałam zrobić zdjęcie,ale zanim poszłam po aparat to schował się za chmury.
Jak znajdę stare zdjęcia to zobaczysz ile ja miałam lilii parę lat temu,niestety bałam się przesadzać i pomału wyginęły.
Ja najbardziej byłam zawiedziona szkółką Bogdana Królika.Wszystko było mikre i ledwo żywe.Bylin u niego na pewno nie zamówię.
Przeglądałam też w "Świecie Kwiatów",ale zdecydowałam się na Albamar.
Moje koleżanki od zamówień wykruszyły się,teraz muszę zamawiać sama.
Azalie mi się trafiły dwie w jednym i to była jedna,jedyna doniczka z dwoma sadzonkami.U Ciebie też tak pije wodę??
Miłego dnia ze słońcem jak u mnie.
DOROTKO!
Szkoda,że fiołki były przekwitnięte,może były jakieś ładne.
Wczoraj robiłam przegląd nasion.Strach się bać.
Ostatnio odkryłam nowy kanał i tam jest sporo filmików o ogrodach.Ostatnio oglądałam odcinek angielski .
Miłego dnia.