Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

Widzę, Danusiu, że zaopatrzyłaś się w taką samą azalię - różowiutką z białym obrzeżem płatków. ;:108
Śliczna jest. ;:138 ;:138
Jeśli chodzi o tak wczesne zakupy online, to zrobiłam tak dlatego, że dawniej gdy decydowałam się na jakieś bylinki, to często w magazynie już ich nie było. To spowodowało zamówienie z wyprzedzeniem, a wysyłki zaczynają po ósmym marca. Mam tunel na działce, loggię w domu, dam radę przetrzymać w przypadku mroźnej wiosny. ;:333
Pozdrawiam cieplutko i dobrej nocki życzę. ;:3 ;:19 ;:196
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu :wit Widzę nowe nabytki w żywych kolorkach ;:138 Ja nie mam ręki do azali, chociaż bardzo mi się podobają. Coś robię nie tak, nigdy mi się nie udało zmusić ich do ponownego kwitnienia. Będę podziwiać je i Ciebie :D
Dziś słoneczko od rana, więc życzę Ci milutkiego dnia ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit No proszę jakie to piękne żywe , energetyczne w kolorach piękne roślinki u ciebie znajduję.
Liliowce też piękne.
I ten pasikonik. no ;:215
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie ma to jak umilacze w domu :D ...azalie się wdzięczą kolorem aż miło! ;:333
Osteospermum białe będzie cudne! ;:138 Ja kupuję co roku 1 doniczkę i co roku w innym kolorze. :D

Pozdrawiam Danuś! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

LUCYNKO!
Ta azalia ma chyba dwie różne sadzonki,biało różową i czerwoną.??
No tak albo zabraknie,albo ceny pójdą w górę jak w moim przypadku.Tydzień czy dwa temu zrobiłam spis roślinek z cenami i wyobraż sobie teraz jak zaczęłam sprawdzać zamówienie okazało się,że wszystkie moje chciejstwa już są droższe.Przesyłka też nie tania bo 15,-zł.
Niestety jak się chce fajnych roślinek to trzeba płacić.Oni też się napracuję zanim wyprodukują roślinki.Prawda?
Byłam dziś w ogrodniczym i w Lidlu,ale nic nie kupiłam .W Lidlu mają nasiona,ale takie już mam.
Dziś byłam na poczcie.Opłaciłam zamówienie na byliny i jednak wysłałam list z zamówieniem na nasiona.
Pogoda u nas świetna.Fajnie się spacerowało.Śniegu dosypało i znowu mamy białą zimę. :heja ;:63 ;:65
Miłego dnia w zdrowiu. ;:79

HALINKO!
Azalia u mnie też jak na razie jest jeden rok.W tamtym roku kwitła pięknie,ale musiałam wyjechać i to jej zaszkodziło.Ona potrzebuje chłodu i wody.Co prawda wstawiłam do pojemnika z wodą,ale zanim wróciłam wszystko wypiła i uschła. ;:145
Wczoraj padał u nas śnieg,dosypało w nocy i mamy znowu piękną,białą zimę.
Trzymaj się ciepło.Miłego dnia. :wit

Witaj ANIU!!
Niestety,a może stety ale muszę azalie kupić.W tamtym roku miałam białą,w tym roku nie było.

Znowu dowieżli w malutkich doniczkach hiacynty i chyba szafirki.
Miłego dnia. ;:7

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYNIU. :wit
Widziałam na Allegro nasiona różnych kolorów osteospermum,nie rozumiem dlaczego w sklepie tylko jeden kolor.Co ważne doczytałam,że jesienią można robić sadzonki lub przechować korzeń do wiosny,tylko nie zawsze się udaje.Muszę jeszcze poczytać co zrobić żeby zebrać nasiona.????Może jak się kupi w doniczce to na zimę zabrać do domu?Nie próbowałaś przechować w domu z doniczką??
Dosypało śniegu i jest biało. :heja
Miłego dnia. ;:168

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak to miło poczytać, że nie tylko ja tak mam, że sobie obiecam umiar, albo jeszcze gorzej, że nic nie będę kupować, a potem wszelkie opory topnieją w zderzeniu z rzeczywistością. Aż mi się lżej zrobiło na duszy :;230
Próbowałaś już sama wysiewać osteospermum? Akurat tych nigdy nie siałam, nawet nie przyszło mi to głowy, zawsze kupowałam sadzonki, bo i ja je lubię ;:108
Sprawiłaś sobie przyjemność wiosennymi zakupami, takie drobiazgi dużo zmieniają. Od razu świat pięknieje i na wszystko patrzy się łaskawszym okiem.
Przyjemnych, słonecznych dni ;:196
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Trzeba sobie jakoś radzić z tęsknotą za wiosną :) Zdjęcia z sezonu są bardzo dobrą terapią. Piękne lilie pokazałaś, rozpoznałam królewską :) Ciekawa jestem pomysłu nowych nasadzeń w tzw. garach. Jakie byliny zamówiłaś?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, piękna azalia ;:oj Żeby tylko chciała zostać na dłużej i cieszyć kwiatami w zimowy czas :tan Wspomnienia liliowe ;:138 zapachniało ciepłym latem!
Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Danusiu, najpierw się pochwalę: moje roślinki mają śniegową kołderkę. :tan :tan
Lilie - moja miłość nieuleczalna! ;:97 Widzę, że masz ich ładną kolekcję i wszystkie śliczności. ;:215 ;:138

Powiem Ci w sekrecie, że ja ostatnio zakupy online robię w jednym miejscu: "Świat Kwiatów", bo tylko na nich się nigdy nie zawiodłam, a gdy już składam zamówienie, to takie, by nie płacić kurierowi. Jeśli dla mnie zamówienie byłoby za duże, to zapraszam sąsiadkę do wspólnych zakupów. A! I zawsze zamawiam z płatnością przy odbiorze, w obecności kuriera zaglądam do kartonu i sprawdzam, jak prezentują się rośliny. Robię tak dlatego, że dwukrotnie zostałam oszukana przez dwie różne szkółki.
Oczywiście przyjechały zamówione rośliny, ale w takim stanie bądź tak maleńkie sadzonki, że krótko po wysadzeniu do gruntu po prostu marniały i najczęściej ginęły.

Moja różowa biało obrzeżona azalia jest samotna w doniczce, nie ma towarzystwa czerwonej. ;:185 Czyżby Tobie trafiły się dwie w jednym? ;:215

Milej niedzieli, Danusiu. ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Znowu piękny fiołeczek pokazujesz. Ostatnio stałam w markecie przy półce z nimi, wiele odmian o pięknych kwiatach, ale większość po kwitnieniu i nie kupiłam.
Zdjęcia wspominkowe pokazują jak sporo różnego kwiecia masz na rabatkach, ogród kipi kolorami. Już takich widoków nam bardzo się chce.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO!
Chyba jednak takich jak my jest dużo więcej. :D Jak to fajnie potem planować gdzie to wszystko wcisnąć. ;:306
Osteospermum już siałam o ile dobrze przypominam to dwa razy.Nie zawsze były nasiona w sklepie.Teraz poczytałam sobie więcej w tym temacie i strasznie się żdziwiłam,że są inne piękne kolory.Można też sadzonkować póżną jesienią lub hodować w doniczce na parapecie.
Można też przenieść z ogrodu do domu.W tym roku jak będą w ogrodniczym to kupię inny kolor i posadzę na balkonie.Może uda mi się zebrać nasiona???
Byłam wczoraj w naszym ogrodniczym po lobelię,kupiłam ale chyba to granat a ja chciałam niebieską.Odłożyłam też torbę wermikulitu i muszę kupić ziemię do wysiewów.
U nas w tej chwili pięknie,świeci słońce i leży dużo śniegu. ;:63 ;:138 ;:215
Miłego równie słonecznego dnia. ;:3 ;:168

Witaj VIKI!
Też jestem ciekawa co mi się uda "ugotować" w tych garach. ;:306
No nie wiem,nie wiem czy się chwalić bylinkami które już są zamówione i opłacone w Albamarze.?? ;:306
No to się chwalę:Ksylomekon japoński,Omieg wschodni "Little Leo"niski 0,35 cm.,Pełnik niski "Trollus pumilus"10-25 cm.,Trzcinnik krótkowłosy "Cala",Pełnik ogrodowy "New Moon",Stokezja gładka "Traumerei".To tyle i aż tyle. ;:131
Miłego dnia. :wit

MARTO!!
Azalie jak na razie rozkwitają.Dużo wody piją,szczególnie ta mniejsza.Podstawiam doniczkę pod kran i leję .Na drugi dzień muszę znowu dolać jej wody.W tej drugiej doniczce są dwa kolory.Była jedna jedyna taka.
Był taki okres,parę lat temu,że miałam cały las lilii,niestety nie przesadzane wyginęły.Głupio robiłam,że bałam się przesadzić.
Miłego dnia. ;:168

LUCYNKO!
Gratuluję Tobie i roślinkom.Nareszcie doczekałyście się. ;:215
Ja też nie narzekam,śniegu dosypało full.Dziś nawet słoneczko pięknie doświeca krajobraz,a wczoraj wypatrzyłam ogromny księżyc.Chciałam zrobić zdjęcie,ale zanim poszłam po aparat to schował się za chmury. ;:222
Jak znajdę stare zdjęcia to zobaczysz ile ja miałam lilii parę lat temu,niestety bałam się przesadzać i pomału wyginęły.
Ja najbardziej byłam zawiedziona szkółką Bogdana Królika.Wszystko było mikre i ledwo żywe.Bylin u niego na pewno nie zamówię. ;:222
Przeglądałam też w "Świecie Kwiatów",ale zdecydowałam się na Albamar.
Moje koleżanki od zamówień wykruszyły się,teraz muszę zamawiać sama. ;:145
Azalie mi się trafiły dwie w jednym i to była jedna,jedyna doniczka z dwoma sadzonkami.U Ciebie też tak pije wodę??
Miłego dnia ze słońcem jak u mnie. ;:3

DOROTKO!
Szkoda,że fiołki były przekwitnięte,może były jakieś ładne.
Wczoraj robiłam przegląd nasion.Strach się bać. ;:174
Ostatnio odkryłam nowy kanał i tam jest sporo filmików o ogrodach.Ostatnio oglądałam odcinek angielski .
Miłego dnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Cześć. zdradź jaki kanał oglądasz.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Danusiu, to poszalałaś z zamówieniami ;:138 zostaw trochę miejsca na chryzantemy :D
Co to tak ładnie kwitnie na ostatniej fotce?
Miłej niedzieli Danusiu ;:167
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Też jestem ciekawa tego kanału z programem ogrodniczym, teraz jest czas to można posiedzieć przed telewizorem i oglądać :lol:
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”