alette ważne by te Twoje rurki nie były popękane zaślepiał bym nawet 5 cm każdy centymetr jest ważny jak nie masz nadmiaru trzciny

Pozdrawiam zagiel
W porządkumarkonix pisze:alette mam prośbę abyś nie cytowała całych wypowiedzi innych forumowiczów bo czytamy i oglądamy to samo któryś już raz....robi się ciasno i lekki bałagan .
A lekkie prawie niewidoczne pęknięcie na trzcinie zakaz na początku przy wlocie, dyskwalifikuje taka rurkę?alette ważne by te Twoje rurki nie były popękane
Wiem, nie chcę tego popsuć jak w zeszły roku, że wszystko pustegienia1230 pisze:Basiu,
Za bardzo się przejmujesz, wyluzuj , będzie Ok.![]()
Niewielkie pęknięcie nie powinno sprawić problemu, wystaw taką rurkę i zobaczysz.alette pisze: A lekkie prawie niewidoczne pęknięcie na trzcinie zakaz na początku przy wlocie, dyskwalifikuje taka rurkę?
Ciekawe rzeczy piszesz, takie dla mnie noweLuck pisze:gienia Murarka rogata (osmia cornuta) jest pszczolinką podobną do murarki ogrodowej/rudej. Lata wiosną trochę wcześniej od w/w. Sam jej nie mam, klik wrzucał jakieś posty na jej temat.
"Rogata" ponieważ samiczki mają charakterystyczne różki.
Racja, moja pomyłka. Co do reszty wypowiedzi podtrzymuję. Podobne do w/w i nie mam na myśli wyłącznie wyglądu. Nie twierdzę, że "różki" ma tylko rogata.klik pisze: Ciekawe rzeczy piszesz, takie dla mnie nowe:
Jak sama nazwa wskazuje rogata, to Osmia czyli nijak się ma do pszczolinek (Andrena). Nie ta rodzina.