Gosiu ta ścieżka zrobiona jest ze starych słupów telefonicznych.
Pocięliśmy je na 15 centymetrowe kawałki. Potem trzeba było wybrać ziemię i ułożyć te słupy na podsypce z piasku.Szczeliny między nimi też są wysypane piaskiem.
Całość bardzo mi się podoba
A to moja RU, posadzona na wiosnę.Myślałam że nic z niej nie będzie, bo takie "toto" marne przyszło, ale sprawiła mi niespodziankę rosnąc bujnie i kwitnąc
Dalie i róże oglądane z bliska, czy z daleka zawsze wyglądają pięknie :P :P :P
Twoje okazy wszystkie co do jednego są śliczne. Zaciekawiła mnie ta nakrapiana dalia ...
To hebe przycinałam lekko na wiosnę żeby się zagęściło i dałam trochę nawozu do "kwaśnolubnych"
A na zimę przykrywam gałązkami świerkowymi.
Wieczorem wstawię zdjęcia moich wszystkich hebe
Śliczne begonie, a sundavilla zimowała już u Ciebie
ogródeczek storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Mam nadzieję, że Ci sie uda, mnie niestety padła wiosną, a przezimowała dobrze;/ ale na drugi rok wracam do jej uprawy.
ogródeczek storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Dorotko nie taki straszny diabeł jak go malują :P
Moja sundavilla zimowała w warunkach całkowicie odmiennych, od tych które potrzebuje ( Z mojej niewiedzy to wynikało)
Przeżyła! Nie obeszło się bez choróbska ale najważniejsze, że zakwitła ponownie :P
Poczytaj w necie a na pewno nie będziesz musiała dokupywać nowych :P