Cudowny powiew wiosny! cz.38

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38

Post »

Marysiu, po tylu latach mijania się po różnych wątkach, nareszcie wpisuje się u Ciebie
Masz super zagęszczony ogród :D
Takie lubię
Powaliły mnie łany narcyzów, do których ja niestety nie mam szczęścia.
Albo w ogóle nie wychodzą, albo wyłażą same liście
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny zafirant.I
Ja takich roślin nie mam.
Ale dobrze pooglądać je u innych osób.
Żółta kamasja ?? A nad nią ,co to za roślina. Chyba takie coś mam. Ale jeszcze mi nie kwitnie.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Maryś gratuluję udanego spotkania na żywo braci forumowej. Są to niezapomniane chwile spędzone w swoim towarzystwie.
Jednocześnie życzę udanego kolejnego spotkania...trzymajcie się. ;:167
A wracając do ogrodu to majowy ogród bardzo się zagęścił i aż oczu nie można oderwać....tyle kwitnień.
No i pierwsza róża zakwitła....tam musi pachnieć.
Zefirant...miecznica, same cuda. :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Maryś! Nareszcie znalazłam czas na odwiedziny. Pomogła mi burza, a właściwie pomruki burzy i delikatny deszczyk. Mikrus bardzo boi się wszelkich wystrzałów, grzmotów i w ogóle większych hałasów, więc by go nie stresować zabraliśmy zwierzyniec i wróciliśmy do domu. A deszczyk nieprzerwanie delikatnie moczy ziemię. ;:333
Dowiaduję się, że wojażujesz po ogrodach w realu. ;:63 No i masz stuprocentową rację w porównaniu działkowców do indywidualnych właścicieli ogrodów. ;:108 Na działkach wzajemnie wymieniamy się roślinami i doświadczeniami, bez opuszczania ogrodu, mamy możliwość porozmawiania o wszystkim w mniejszym lub większym gronie. ;:303

A Twój ogród żyje w pełnym tego słowa znaczeniu. ;:215
Masz zatrzęsienie orlików, także odmianowych. ;:333 Moje nowe odmiany nie obudziły się po zimie. Co prawda jeszcze nie wszystkie kwitną, ale po pąkach widzę, że będą zwyczajne, fioletowe. Może z jeden biały się trafi.... ;:218
Nawet różyczkę masz już obsypaną kwieciem! ;:138 Czosnki w pełnym rozkwicie! ;:215
Moje czosnki w większości przepadły. ;:222
Rododendron z ładnymi kwiatkami, a zefirant cudo! ;:138 ;:138
Winnica zapowiada ładne zbiory, ;:63 a kura polatać sobie chciała i siadła na gałęzi jak na grzędzie. ;:306

Udanych kolejnych spotkań ogrodniczych przy ładnej pogodzie życzę i w ogóle wspaniałego weekendu. ;:cm ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, ten orlik, jest piękny!!!!! ;:167
Obrazek

wspaniała winnica Ci rośnie, już oczami wyobraźni widzę te kiście... :wink:
Uwielbiam kwitnące pola rzepaku, to taki sielski widok. ;:63
Pozdrawiam wszystkie uczestniczki spotkania! ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ale Ty masz piękny busz ;:oj Mnóstwo roślinek!
Winnica extra ;:138
Spotkania z forumkami fajne są, można zobaczyć z kim się pisze ;:172
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Marysiu na pewno chętnie przyjmę,bo areał do zagospodarowania jest spory. Tylko tam trochę zimniej,trzeba będzie u lubelaków porad szukać,no i walka z nornicami się szykuje. Co do spotkań to Mirek baardzo chętny,dla mnie to zawsze wielki stres,jako dziecko byłam bardzo zamknięta,może to efekt ,,chowania pod kloszem,,?
Też chciałam zapytać co to jest pod zefirantem-którego zresztą też nie znam :oops:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,śliczności kwitną w tym twoim ogrodzie ,orliki cudownie sie prezentują ,idę już spać żeby jutro witać wszystkich w pełnym rynsztunku :uszy ,pozdrawiam i do zobaczenia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

Dzisiaj dzień deszczowo-burzowy. Do tego stopnia, że w radio Kraków ostrzegano przed intensywnymi deszczami i z obawy przed takimi opadami wszystkie rozsady wróciły do tunelu. A jak wróciły to nie mogłam sadzić dalszym pomidorów. Jedynie skosiłam trawę i po tych dwóch czynnościach w największym upale padłam :;230 Wieczorem posadziłam przysłane dzisiaj rośliny, bo wcześniej też bałam się sadzić :) Jutro nie będzie czasu na ogród, bo jedziemy z wizytą do Kalwarii.

Ewuniu ogród nasączony niby deszczem, ale jak dzisiaj sadziłam rośliny i wykopywałam dziurkę wielkości małej doniczki to sucho jak pieprz :wink: Dziękuję właśnie jutro będzie kolejne spotkanie i mam nadzieję, że pogoda dopisze. Życzę Ci podlewania z góry ;:196

Małgosiu witam Cię serdecznie! Tak mijamy się w niektórych ogrodach od dawna i tylko brak czasu pewnie nie pozwolił na zajrzenie do siebie Obrazek Bardzo mi miło, że przełamałaś ten stan Obrazek Rzeczywiście mam busz niesamowity i jak mam coś nowego posadzić to albo szukam wolnego miejsca albo muszę coś wyrzucić na obrzeże albo mało atrakcyjny teren :oops: U mnie łany szczypiorku wychodzą tylko tych babcinych narcyzów a te żółte mają się dobrze, tak samo jak odmianowe. Zapraszam i obiecuję że odwiedzę Twój ogród wkrótce ;:168

Aniu zefirant to cebulki trzymane zimą w domu, a żółty kwiat to nie kamasja tylko złotnica. Nad nią jest miecznica wąskolistna. Niewielka roślina, której kwiaty otwierają się na słońcu.

Elżbietko tak! nie ma to jak forumowa brać ;:4 Dziękuję i będziemy się trzymać ;:162 a mam nadzieję że i my się kiedyś spotkamy! Ogród rośnie w oczach ...jeszcze nie tak dawno było pustawo a teraz już martwię się gdzie ja wsadzę jednoroczne :shock:

Lucynko czyli nie było Cię w domu, no to listonosz nie miał szans na wywiązanie się ze zobowiązania :uszy Psy na ogół boją się burzy ale i nasz kot Maciek ucieka jak coś zagrzmi, a Monika włazi pod łóżko.
Zaczął się czas spotkań i odwiedzania okolicznych ogrodów ;:162 Czosnki ładnie kwitną te wsadzone jesienią, ale starsze mają połowę kwiatów niż zwykle. Jak nic złego nie nastąpi to winnica da plon, ale przedwczoraj u mnie była delikatna burza, a wracającą od nas Dorotkę na drugim końcu wsi złapał grad ;:oj
Dziękuję i życzę Ci miłej soboty ;:196

Basiu to nowy nabytek od forumowej koleżanki Obrazek Deszcz sprawił, że pola rzepakowe straciły kolor żółty :shock:
Może dołączysz do nas jutro? ;:168

Kasiu kasia100780 problem leży w tym, że stale coś sieję kupuję a sadzić nie ma gdzie ;:202
Winnica to zasługa mojego M! Iwonkę też miałaś okazję poznać ;:4

Kasiu kasik 69 będziesz miała szansę zaprojektować i stworzyć ogród od podstaw. Przemyśl to bo potem trzeba będzie przenosić przesadzać, a tak to od razu zaplanuj ramy ogrodu. Jeżeli będziesz chciała to się otworzysz i będziesz szczęśliwa. Na co dzień zawsze jest trochę inaczej. Pod zefirantem jest miecznica wąskolistna.

Martuś ja też już kończę i idę spać żeby zdążyć z wszystkim przed wyjazdem. Dzisiaj nam znowu podlało, ale głębiej i tak jest dalej sucho. Pozdrawiam i dobrej nocy życzę ;:196

Parę widoczków dzisiejszych

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przypomniał mi indiański pióropusz

Obrazek

Może jednak będą peruczki?

Obrazek

Dobrej nocy odwiedzajacym!
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, bardzo dziękujemy za zorganizowanie spotkania. Było nam bardzo miło, że zechciałaś nas gościć ;:196 Sprawiłaś mi ogromną niespodziankę zaproszeniem Marty i Dorotki, teraz przy spotkaniach na forum, będę wiedziała z kim rozmawiam.
Twój szaliczek niezwykle przypadł mi do gustu i już wiem, że niejedno jeszcze kryje. Masz ogromną różnorodność roślin i umiejętnie potrafisz je wszystkie zmieścić ;:oj Widzę, że jeszcze wiele muszę się nauczyć ;:306 Pogoda troszkę spłatała nam figla, ale przecież, co się odwlecze, to nie uciecze .
Roślinki od Ciebie dotarły szczęśliwie i już nawet są na działce. Jutro ruszam na Wielkie Sadzenie :heja
U mnie ziemia sucha jak pieprz, ale i u Ciebie czytam, że niewiele deszcze zdziałały. Wyjątkowo na jutro życzę Ci słonka, bo bardzo sprzyja spotkaniom, ale w nocy ponownie niech podlewa Ci szaliczek ;:196
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Marysiu wstyd mi, że tak dawno tu nie byłem :oops: Piękny masz ogród, taki z historią napisaną przez Ciebie ;:108 Widać, że taki ułożony i zaplanowany ;:333 Wszystko tak szybko rośnie i zmienia się w mgnieniu oka ;:219 Tak samo zmienił się Twój ogród od mojej ostatniej wizyty tutaj ;:131 Rabaty masz cudowne, gdyż widać w nich taką głębię, a u mnie rabatki są bardzo wąskie :roll: Jakie duże są już u Ciebie maki pełne?? Moje z nasion z ogrodniczego na razie dość małe, ale rosną :wink: Jak myślisz, czy mogę jeszcze trochę ich dosiać?? Czy już za późno :?:
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko dojechaliście szczęśliwie do domu, cieszę się ;:168 Było nam bardzo miło Was poznać, bo bardzo sympatyczna z Was para ;:215 Lubię się dzielić nie tylko roślinami, ale i przyjemnościami w postaci ogrodowych gości :D i masz rację że po osobistym zetknięciu się z osobą zupełnie inne relacje są na FO. Iwonko pogoda i tak była łaskawa, bo wierz mi większość spotkań w moim ogrodzie przerywana jest deszczem, a przez ogród na ogół chyłkiem przemykamy między kroplami :D
Najbardziej żałowałam że zapomniałam dać Ci różę rugosę, bo mam przecież za tunelem ukorzenioną sadzonkę! W lipcu to lepiej wypakujemy Wasz samochód ;:306 Nie dawała mi spokoju Alionushka i wymyśliłam czy nie pomyliłyśmy z wykiełkowaną dziewanną austriacką? Z wilgocią jest coraz lepiej, bo w nocy znowu mi podlało, teraz się chmurzy ale mam nadzieję na słoneczną pogodę w okolicy południa ;:3 Tobie życzę podlewania z góry!
Zatem do zobaczenia i serdecznie zapraszam następnym razem ;:196

Julianie w wielu miejscach mam siewki maków z zeszłorocznych roślin i te niedługo zakwitną, ale są na różnym etapie. Siane są niewielkie, bo nie siałam w marcu tylko w kwietniu. Możesz spokojnie dosiać maki i będziesz miał ciągłe kwitnienie. Teraz zakwitną maki bylinowe też pełne! Jesienią poślę Ci nasiona moich maków i za rok sprawdzisz które lepiej się zachowują. Bardzo ładnie piszesz o moim ogrodzie, ale doceń swój...przecież to jego początki, a ja już swój tworzę ładnych kilka lat. Tak intensywnie to od sześciu, bo wcześniej jednak przeważała trawa. Trudno uwierzyć, że jesteś takim młodym człowiekiem, bo wyrażasz się ładnie i dojrzale....jednak ogrodnicy to wyjątkowi ludzie ;:168

Życzę miłej soboty! :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu wreszcie i u mnie nieco podlało w nocy ;:333 Bardzo malowniczy widoczek... te kolory takie wyraziste, i będą peruczki ;:138 Twój busz jest jak z filmu "Tajemniczy ogród " A.Holland ... Piękny ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Owszem, gdy Cię odwiedziłam winnica już była, ale składała się z jednego szpalerka przy płocie. ;:oj
Widok kwitnących pól zawsze przyprawia mnie o wzruszenie. Małopolska jest taka pokawałkowana, pagórkowata i to ma nieodparty urok . ;:168
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, szkoda że nie mogłam dotrzeć i posiedzieć z Wami, trochę późno zajrzałam na forum i... ale mam nadzieję, że kolejnym razem ;:215 Całuję Was mocno! ;:196 ;:168
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”