Wandziu nasz robotnik jest solidny i jak już coś robi to czołgiem można wjechać
Ja też zmajstruję sobie stojak na narzędzia tylko nie tutaj. W altance zrobię miejsce i zrobię sobie cały kącik narzędziowy, razem ze śrubokrętami, młotkiem, gwoździami i wkrętami, bo u facetów to ja nic nie mogę znaleźć

Tyle razy niepotrzebnie traciłam czas na szukanie
Dorotko ja z kolei do plastikowego nie miałam zaufania ...z moimi chabaziami, jak ja bym to tam wsadzała, a ciąć sekatorem....bez sensu. Swoje komory poprawię i mam jeszcze stertę drewna do zutylizowania. Jak przejęłam ogród wycięłam prawie lasek dziko rosnących drzewek i część drewna jeszcze leży. Co prawda tak znikają jeże to i pewnie inne zwierzątka znajdują tam miejsce...na wiosnę spróbuję ich namówić do przeprowadzki
Justynko jak w domu nie będzie miejsca to od razu wkomponuj altankę na narzędzia i kosiarkę a inne rzeczy dojdą w czasem
Ewciu już wklejałam ten link, bo spędzam tam nie raz dużo czasu, ostatnio u wschodnich sąsiadów...oni to mają dopiero pomysły
Kompostowniki (boksy) mam wyznaczone pustakami fundamentowymi, a z przodu aktualnego stawiam paletę jako ogranicznik, bo inaczej musiałam ciągle zbierać odpadki które inni byle jak wyrzucali
Jagodo to nie są stare deski to są deski szalunkowe. Ludzie różniste rzeczy wstawiali, ale ja nie bardzo gustuję w takiej chwilowej elegancji. Nigdy nie szłam na oślep z modą ...jak już to wybierałam jakiś szczegół. Deski nie będą malowane tradycyjnie będą malowane przez moich gości ogrodowych w sposób dekoracyjny i zobaczysz powstanie z tego coś ciekawego....ja w to wierzę

Każdy odciśnie na wiatce swój akcent i jedyne co mi będzie przeszkadzać to, że dzieło nie przetrwa zbyt długo. Ja ciągle robię porządki i wyrzucam nie używane przedmioty, ale po likwidacji mieszkania po mamie naznosiłam
nowych różności i do ich usunięcia muszę dojrzeć. Jesteś szczęściarą, że masz piwnice i nie musisz stawiać dodatkowych kanciap!
Ostatnio modne jest postanowienie noworoczne...w tym roku nic nie postanawiam i chyba tej modzie ulegnę

Ściskam Jaguś
Iwonko wystarczy nie wystarczy...co tam, nie będę się martwić! w moim wieku nie warto|! Deski wcale nie są piękne są zwykłe szalunkowe a malunki będą tematyczne i kolorowe, z czasem deski ściemnieją a malunki nabiorę patyny i zobaczysz jakie dzieło stworzymy!
Pogoda że psa szkoda wyrzucić z domu na wiadomo co

, a do kurnika biegiem chodziłam

bo zimny wiatr wciskał się wszędzie.
Jak tylko odsłonię pustą ścianę to zrobię podobny stojak na narzędzia, bo musi być przy ścianie a obecnie mogłabym zrobić jedynie na środku
Dziękuję za twórcze dyskusje i porady i w podzięce parę kwiatuszków wstawię.
Kolorowych snów!